Fan klub

klida napsal:
danko10 napsal:
Code:
http://www.associazioneitalianaromaclub.it
opět jenom v ital?tině... není to na organizaci, co se chce prezentovat celosvětově(minimálně celoevropsky) málo?

Súhlasím. Na druhú stranu, oni sami sa asi nechcú prezentovať celosvetovo, to my (Sushi) sme ich predsa oslovili. Oni sú Taliani a hlavne Rimania. Pochybujem, ?e by chceli expandovať do sveta. Mám skôr pocit, ?e sú ako taká väč?ia rodina, ktorú sme (Sushi) po?iadali o nejaké rady, tak spolupracujú.. Uvidím, ako to vyzerá LIVE.

Tak?e první mejl z AIRC:

- i AIRC garantuje jednomu Roma Clubu jeden lístek na zápas (take? je to stejný jako UTR)
- dělá ot proto, aby ten jeden člen mohl někde na stadionu zavěsit transparent klubu
-přinýst ten transparent je povinnost a stojí hodně peněz (nechali by nám ho vyrobit třeba za 150 euro za trans. 4mx1,5m, to je u obou organizací stejné), ale pokud ho necháme dělat u nich, prej to vyjde levněji, proto?e mají nějakou dohodu s někým... kvůli novým zákonům v Itálii musí být ten transp. NEHOŘLAVÝ (proto je asi tak drahej no).
- jeliko? je jasný, ?e nemů?eme na stadion na ka?dý mač, zavě?ení transparentu by nám někdo zajistil
-lístky, který si takhle nevyberem (propadnou poněvad? nebudeme v Itálii) si nelze vybrat pak najednou (?e by nás v desátým kole přijelo deset, ot nejde)
-ten transparent není ?ádnej obr, navíc na stadionu jsoujich na ka?dý zápas stovky. TOhle je transparent toho Gianfanca, dělá RC Palombara (vpravo dole):
Code:
http://www.associazioneitalianaromaclub.it/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showpic&pid=219&orderby=titleA
-transparenty a lístek jsou na Tribunu Tevere (protěj?í tribuna), na tý fotce je vidět i plakát AIRC

Danko: a? tam pojede?, pokud se tam dostane? tehdy jak jsi mi psal, narazí? tam na sekretáře klubu Massimiliana Mancinelliho, při jakýchkoli potí?ích mů?e? volat na +39 347 2565268 (+39 je předvolba pro Itálii)

teď mejl z RC Lutych (ti mi povídají o UTR):

-pan prezident je děsně nad?enej, kdy? jsme mu napsal, ?e se tady nelíbí to psaní jiných lidí na seznam, řekl mi, ?e si nemám dělat starosti, ?e nás bude dost a ?e za pár dní bude mluvit s někým z UTR a řekne jim o nás (jako by o nás nevěděli z mýho mejlu, ale budi?, asi na mejly moc nehrajou)
-stejně jako AIRC ani u UTR nejde ty lístky na zápasy vybrat najednou, je to 1 lístek/1 zápas, nepřevoditelný...
-transparent stojí 150-200 euro (podobně jako u AIRC)
-to na co jste se ptali: UTR je aktivněj?í, to znamená, mají kluby ve více částech světa a ka?doročně dávají balík s dárky (kalendáře, kní?ky atd.), občas organizuje večeře pro fanou?ky a výstavy - museum k 80-letému výročí AS Řím dělali oni, stejně jako to co je teď na Piazza del Popolo (nevím, jestli je pořád otevřený - myslím, ?e jo - Danko, tam bych za?el :wink: ). Kdy? Řím pojede do Československa (mecheche) na přátelák nebo jinej zápas, mů?eme jít s nima na večeři a potkat se s bývalými i současnými hráči, v?dycky s nima někdo navíc jede... napříklaa RC Lutych se setkal s Nelou, Rizzitellim, Aquilanim a Bertholdem. (tak?e hádám, ?e klub po?le někoho kdo zrovna nehraje na večeři, Aqui tam podle mě byl kdy? Řím hrál v Bruggách). UTR jezdí s Římem kamkoli jede. Enzo

a nakonec mejl od Luká?e Pekárka, člověka z českýho fanklubu interu...:
Code:
Ciao,

jo tak ty jsi ten autor antiinteristickych clanku na FP, no tak to me fakt tesi :-)

Jsme oficialni, v Interu jsme kontaktovali organizaci CCIC, ktera sdruzuje vsechny italsky i cizi fankluby Interu a dostali jsme od ni veskery informace nutny k zalozeni fanklubu. Kazdy rok mu za kazdeho registrovaneho clena odvadime prispevek. Naoplatku dostaveme pro kazdyho clena darky.
http://www.cechianerazzurra.com/darky.php
CCIC nam dokaze zajistit vstupenky na zapasy, mame slevu v oficialnim fanshopu a teoreticky, kdyz by nekdy Inter hral v CR, tak by nam meli zajistit setkani s hraci.

Forza Inter!

Luká? Pekárek
FC INTER MILANO - Cechia Nerazzurra
[code]www.fcintermilano.com
[/code]

můj komentář k tomu: inter to má bohu?el asi líp dělaný, minimálně co se takových těch blbůstek týče. mortacci loro.

teď na chvíli mizím, pak je?tě napí?u, večer.

AIRC (associazione italiana RC, 1971, informace jsou přímo od nich):
Code:
http://www.associazioneitalianaromaclub.it/

- 150 euro vstup a roční platby
- 150 euro transparent + na stadion by nám ho vě?eli oni, kdybychom nebyli v Římě my (transparent má asi 4x1,5 metru)
- lhostejno kolik nás bude
- cykly září-září (tj. kdybychom ot zalo?ili dejme tomu v listopadu, dva měsíce bychom platili za nic)
- na?ich peněz se financují aktivity AIRC, jeden lístek na jeden zápas pro jeden Roma club, výjezdy (to chápu spí? pro italský RC), knihy, kalendáře, ?ály, plakáty, láhev vína atd. pro klub (nikoli pro ka?dého)
- klub funguje jako opěrný bod v Římě (kdyby jsme tam jeli, asi by vám pomohli s ubytováním či sháněním lístků), měli bychom odkaz na web na jejich webu a naopak pomáhali romanistům na výletech v ČR či SR
- je třeba mít sídlo (Giallorossa? :( )
- AIRC je podporovaný Římem, viz. to co mi psal Gianfranco a viz. fotky na webu, kde je Mexes, Spalletti, Sensi, atd.
- finanční podpora ze strany klubu není
- AIRC v zahraničí nedělá průkazky
- ustavuje se jakýsi vedení (prezident, viceprezident, pokladník atd.)

Seznam klubů AIRC ve světě:
Code:
http://www.associazioneitalianaromaclub.it/modules.php?name=Encyclopedia&op=list_content&eid=8

UTR (unione tifosi romanisti, 2000, informace jsou od prezidenta RC Lutych, který patří k UTR):
Code:
http://www.utronlus.it/

Code:
http://www.youtube.com/watch?v=uj-5X45JhuA

- 250 + 50 vstup a 250 roční platby
- 150-200 euro transparent (nevím, jestli by nám ho pověsili - asi jo)
- minimálně 30 lidí (?e prý nevadí připisovat lidi tak jako na oko...)
- cykly září-září (tj. kdybychom ot zalo?ili dejme tomu v listopadu, dva měsíce bychom platili za nic)
- jeden lístek na jeden zápas na jeden klub
- klub funguje jako opěrný bod v Římě (kdyby jsme tam jeli, asi by vám pomohli s ubytováním či sháněním lístků), měli bychom odkaz na web na jejich webu a naopak pomáhali romanistům na výletech v ČR či SR
- je třeba mít sídlo (Giallorossa? :( )
- UTR je podporovaný Římem, viz. slova prezident RC Lutych o setkáních s fotbalisty, mimo jiné s Aquilanim
- finanční podpora ze strany klubu není
- UTR dělá průkazky
- ustavuje se jakýsi vedení (prezident, viceprezident, pokladník, ostatní nepovinně)
- UTR dělalo tu výstavu při příle?itosti 80. výročí a tu, co je teď na Piazza del Popolo

Seznam UTR klubů ve světě:
Code:
http://www.utronlus.it/cerca_club.php?regioni=&provincie=&invia=Cerca

Sečteno podtr?eno:

-levněj?í je AIRC, informačně přístupněj?í je AIRC, ve prospěch UTR hraje osobní svědectví jejich prezidenta, ?e se setkali s hráči, dále fakt, ?e organizují tu super výstavu
-nabízí přibli?ně to samý, ?ály apod. pro klub (ne pro v?echny), UTR dělá navíc průkazky na jméno (upřímně, ty bychom si mohli dělat i sami.. :lol: )
- zdá se, tak od oka, ?e víc klubů po světě má UTR (z těch co dělá AIRC jsem dosud sly?el jen o RC Malta, z těch UTR o Curychu a Lutychu, ale to je spí? náhoda, o kom kde něco zaslechnu atp.), co se RC v Itálii a Římě týče, nejde ani u jednoho z nich ani počítat...

-kluby toho samotné moc nenabízí, ale je to organizovaná forma fandění, byli bychom součástí něčeho mnohem vět?ího, byli bychom organanizováni u nás - kdy? se začalo mluvit o fanklubu, navrhl jsem (a vyrostlo z toho tohle) udělat Roma Club, tj. oficiální fan klub podporovaný klubem z Itálie, co? byla my?lenka, kterou jsem měl u? tak před měsícem a chtěl to rozjet u? tehdy, jen jsem byl línej v?e tohel zji?ťovat (kdy? teď vidím, ?e nejsem sám, koho něco podobného napadlo, tak jsem se do toho dokopal :) ) ... to jen tak na klidovu otázku, co z toho budeme mít.. asi nic moc, upřímně :) věci AS ti nikdo zadarmo nedá... a to, ?e zaplatíme 150 euro třeba, za x lidí, je prd - kdy? uvá?íte, ?e 150 stojí v Roma Store nová mikina
- klida má pravdu, ?e nemít stránku anglicky je hrozný (ale podívejte se asroma.it a pak něco chtějte po klubech... :roll: ), stejně tak má pravdu, ?e pokud se nesjedeme ani do Giallorossy na zápas, mluvíme zatím trochu předčasně

Kdo z nás jak (jak tak čtu):

Pro: Sushi, danko10, Pique, scr, smurfik, cambulak, Pigi10 (+Klárinet mi to říkala osobně) (+SUSIsr a Gon138, hádám...)

Asi pro?: Richie, klida

na nikoho proti jsem nenarazil, ale mnoho lidí se nevyjadřuje, tak?e je to asi nenadchlo

na webu nějaký to "jo" řekli: abbadon, sportovec, 555dawer555, indastreet, giallorossi, tottias22, giaco, messi1, -totti-, psychr
(to je spí? jen tak pro info, kdo aspoň něco řekl)

Jinak zajímavý bude počkat si na to, s čím z Říma přijede danko - výsledek fotbalu, dojem z AIRC, info. Jinak, danko, chce? zjistit adresu či něco i o UTR?

Jinak zajímavý bude počkat si na to, s čím z Říma přijede danko - výsledek fotbalu, dojem z AIRC, info. Jinak, danko, chce? zjistit adresu či něco i o UTR?

Adresu majú na webe, s tou problém nieje. Hor?ie je, ?e sa ti nikto priamo od nich neozval, či?e nevidím moc dôvod, prečo by sa chceli s niekym (so mnou) vybavovať po anglicky. Mo?no sa po nich dostanem cez to múzeum na Piazza del Popolo. Aspoň sa pokúsim.

kua, uz sa mi to nechce ani cele citat.napiste potom, ako ste sa rozhodli a kam treba poslat peniaze, lol

a s tym transparentom to mam chapat tak, ze oni ho vyvesia na stadiom a my tam nemusime byt?to by bolo super:) nieco ako "cesi a slovaci fandia rimu" (po taliansky samozrejme) :lol:

smurfik napsal:
kua, uz sa mi to nechce ani cele citat.napiste potom, ako ste sa rozhodli a kam treba poslat peniaze, lol

a s tym transparentom to mam chapat tak, ze oni ho vyvesia na stadiom a my tam nemusime byt?to by bolo super:) nieco ako "cesi a slovaci fandia rimu" (po taliansky samozrejme) :lol:

veto 8)

nie je vyhodnejsie kupovat cez kappa?tam som si kupil ten cierny za 25 euro a pochybujem, ze vo fanshope to maju lacnejsie...

smurfik napsal:
nie je vyhodnejsie kupovat cez kappa?tam som si kupil ten cierny za 25 euro a pochybujem, ze vo fanshope to maju lacnejsie...
nevim, co má kappastore, ale rozhodně mi nejde jen o dres

klida napsal:
smurfik napsal:
nevim, co má kappastore, ale rozhodně mi nejde jen o dres

obecne ma Kappu, ale nevim... :wink: :lol:

ohledne slev nikdo nic nerikal (?koda)

AS má kappu, romastore pak prodává věci značky romastore... věci kappa jsou mnohem hezčí, od romastore mám asi jedno tričjo a ta?ku do ?koly jenom :)

danko: teď jsem koukal, ?e ta výstava (muzeum) končilo v září... :roll: ?koda

Sushi napsal:
danko: teď jsem koukal, ?e ta výstava (muzeum) končilo v září... :roll: ?koda

Shit happens... Just a pitty...

Potom sa asi po niekoho z UTR ťa?ko dostanem. :roll:

Ale keby si niečo náhodou zistil ne? odídem, mô?e? dať vedieť. :wink:

Danko, kdy odjí?dí??

Jinak, při?lo mi zase pár mejlů... od UTR a od RC Lutych.

Nemám teď sílu cokoli psát, tak?e jindy :)

Ale jsou milý a psali, ?e mají jeden RC na Antarktidě :lol:

UTR:

"Ahoj Michale, základní po?adavky pro zalo?ení RC jsou:
-fandit giallorossi (neoddiskutovatelný)
-určitý počet lidí (100 pro Řím, 50 mimo Řím, s eventuálními výjimkami v zahraničí)
-sídlo (zákaz vyu?ití sídel politických stran, heren apod.), kde se bude odehrávat společneké aktivity (setkání, koukání na fotbal apod.). Dají se zvá?it alternativní ře?ení.
-není třeba kontaktovat AS Řím, proto?e na?e Roma Cluby jsou oficiálními Roma Cluby
-má? pravdu, ?e spojujeme řadu RC ve světě (jeden je dokonce na Antarktidě mezi tučňáky)
-na webu jsem v?echny potřebné dokumenty k zalo?ení a přidru?ení klubu, případné nejasnosti vám vyjasníme
-dejte nám vědět, jak ot s vámi vypadá (jak?) , eventuálně nám dejte telefonní číslo pro přímý kontakt
-byli bychom velmi rádi, kdybychom meli RC Repubblica Ceca. Samozřejmě ti pomů?eme ho zalo?it. s pozdravem, FORZA ROMA"

RC Lutych:

"Samozřejmě, kdy? Řím jede do zahraničí, organizuje večeři a my jsme vítáni. V Bruggách jsme byli v kostele, kde byl program a večeře, v?dy tam je někdo z AS Řím! tady posílám tři fotografie, řekni mi a? tě UTR kontaktuje...Enzo"

aquilaniho máma:

rizzitelli:

program:

narazil jsem na jeden mejl, co jsem sem asi zapomněl dát... je z AIRC:

- statuto ve stručnosti říká, ?e kluby jsou autonomní a AIRC nad nimi má dozor a vykonává společné aktivity
- transparent není povinný, ale bylo by dobré ho mít (koneckonců je to jednorázový výdaj), i kdy? byste ho nemohli mít nebo fakt, ?e jste daleko, lístek vám nikdo nesebere
- při va?ich "absencích" bych ho zavě?oval pro vás já, vedle toho mého
- zbytek, na co se ptá? (setkání s hráči) najde? zde
Code:
http://www.associazioneitalianaromaclub.it/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=15
to na co se ptá? se jmenujde conviviali (je tam napsaný, ?e to dělají, ale nic o zahraničí)
-příklady:

večeře AIRC pro v?echny RC (tato byla před tragickým zápasem na Catanii)
Code:
http://www.associazioneitalianaromaclub.it/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showpic&pid=186&orderby=titleA

Aldair na Maltě, 6/9/2008
Code:
http://www.associazioneitalianaromaclub.it/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showpic&pid=215&orderby=titleA

poslední
Code:
http://www.romanews.eu/news.asp?newsID=44&pag=31&spag=38
byli tam Maria Sensi, Tempestilli, Venditti (Roma Roma Roma...), Tonetto, Brighi,... zatím nejsou fotky

Mluvil jsem s majitelem Giallorossy, udělat tam sídlo by neměl být problém.

V neděli se asi domluvíme.

Nu?e, máme informace, máme sídlo, souhlasíte s tím, aby se otevřel topik, kam se budou psát jména, mejly, jakýsi přihlá?ky?...

nebo ne :lol:

TELL ME :wink:

Sushi napsal:
Mluvil jsem s majitelem Giallorossy, udělat tam sídlo by neměl být problém.

V neděli se asi domluvíme.

Nu?e, máme informace, máme sídlo, souhlasíte s tím, aby se otevřel topik, kam se budou psát jména, mejly, jakýsi přihlá?ky?...

nebo ne :lol:

TELL ME :wink:

vynikaji vynikajici..

za me - fakt nejde o penize, ale nema cenu zakladat klub ve trech lidech..chapu, ze neni sranda jezdit do Prahy, ale jelikoz jsme na derby ve 4, na jakejkoli klub ted seru..nebudu ze sebe delat saska a mit klub a peti znamejch, co se cas od casu sejdou v knajpe na fotbal. neni to sice zadna velka prace ci zodpovednost, ale pokud nebude iniciativa i od nekoho jineho nez sushi ci klida, se mnou nepocitejte,

cheers