AIRC (associazione italiana RC, 1971, informace jsou přímo od nich):
Code:
http://www.associazioneitalianaromaclub.it/
- 150 euro vstup a roční platby
- 150 euro transparent + na stadion by nám ho vě?eli oni, kdybychom nebyli v Římě my (transparent má asi 4x1,5 metru)
- lhostejno kolik nás bude
- cykly září-září (tj. kdybychom ot zalo?ili dejme tomu v listopadu, dva měsíce bychom platili za nic)
- na?ich peněz se financují aktivity AIRC, jeden lístek na jeden zápas pro jeden Roma club, výjezdy (to chápu spí? pro italský RC), knihy, kalendáře, ?ály, plakáty, láhev vína atd. pro klub (nikoli pro ka?dého)
- klub funguje jako opěrný bod v Římě (kdyby jsme tam jeli, asi by vám pomohli s ubytováním či sháněním lístků), měli bychom odkaz na web na jejich webu a naopak pomáhali romanistům na výletech v ČR či SR
- je třeba mít sídlo (Giallorossa?
)
- AIRC je podporovaný Římem, viz. to co mi psal Gianfranco a viz. fotky na webu, kde je Mexes, Spalletti, Sensi, atd.
- finanční podpora ze strany klubu není
- AIRC v zahraničí nedělá průkazky
- ustavuje se jakýsi vedení (prezident, viceprezident, pokladník atd.)
Seznam klubů AIRC ve světě:
Code:
http://www.associazioneitalianaromaclub.it/modules.php?name=Encyclopedia&op=list_content&eid=8
UTR (unione tifosi romanisti, 2000, informace jsou od prezidenta RC Lutych, který patří k UTR):
Code:
http://www.youtube.com/watch?v=uj-5X45JhuA
- 250 + 50 vstup a 250 roční platby
- 150-200 euro transparent (nevím, jestli by nám ho pověsili - asi jo)
- minimálně 30 lidí (?e prý nevadí připisovat lidi tak jako na oko...)
- cykly září-září (tj. kdybychom ot zalo?ili dejme tomu v listopadu, dva měsíce bychom platili za nic)
- jeden lístek na jeden zápas na jeden klub
- klub funguje jako opěrný bod v Římě (kdyby jsme tam jeli, asi by vám pomohli s ubytováním či sháněním lístků), měli bychom odkaz na web na jejich webu a naopak pomáhali romanistům na výletech v ČR či SR
- je třeba mít sídlo (Giallorossa?
)
- UTR je podporovaný Římem, viz. slova prezident RC Lutych o setkáních s fotbalisty, mimo jiné s Aquilanim
- finanční podpora ze strany klubu není
- UTR dělá průkazky
- ustavuje se jakýsi vedení (prezident, viceprezident, pokladník, ostatní nepovinně)
- UTR dělalo tu výstavu při příle?itosti 80. výročí a tu, co je teď na Piazza del Popolo
Seznam UTR klubů ve světě:
Code:
http://www.utronlus.it/cerca_club.php?regioni=&provincie=&invia=Cerca
)
- zdá se, tak od oka, ?e víc klubů po světě má UTR (z těch co dělá AIRC jsem dosud sly?el jen o RC Malta, z těch UTR o Curychu a Lutychu, ale to je spí? náhoda, o kom kde něco zaslechnu atp.), co se RC v Itálii a Římě týče, nejde ani u jednoho z nich ani počítat...
-kluby toho samotné moc nenabízí, ale je to organizovaná forma fandění, byli bychom součástí něčeho mnohem vět?ího, byli bychom organanizováni u nás - kdy? se začalo mluvit o fanklubu, navrhl jsem (a vyrostlo z toho tohle) udělat Roma Club, tj. oficiální fan klub podporovaný klubem z Itálie, co? byla my?lenka, kterou jsem měl u? tak před měsícem a chtěl to rozjet u? tehdy, jen jsem byl línej v?e tohel zji?ťovat (kdy? teď vidím, ?e nejsem sám, koho něco podobného napadlo, tak jsem se do toho dokopal
) ... to jen tak na klidovu otázku, co z toho budeme mít.. asi nic moc, upřímně
věci AS ti nikdo zadarmo nedá... a to, ?e zaplatíme 150 euro třeba, za x lidí, je prd - kdy? uvá?íte, ?e 150 stojí v Roma Store nová mikina
- klida má pravdu, ?e nemít stránku anglicky je hrozný (ale podívejte se asroma.it a pak něco chtějte po klubech... :roll: ), stejně tak má pravdu, ?e pokud se nesjedeme ani do Giallorossy na zápas, mluvíme zatím trochu předčasně
Kdo z nás jak (jak tak čtu):
Pro: Sushi, danko10, Pique, scr, smurfik, cambulak, Pigi10 (+Klárinet mi to říkala osobně) (+SUSIsr a Gon138, hádám...)
Asi pro?: Richie, klida
na nikoho proti jsem nenarazil, ale mnoho lidí se nevyjadřuje, tak?e je to asi nenadchlo
na webu nějaký to "jo" řekli: abbadon, sportovec, 555dawer555, indastreet, giallorossi, tottias22, giaco, messi1, -totti-, psychr
(to je spí? jen tak pro info, kdo aspoň něco řekl)
Jinak zajímavý bude počkat si na to, s čím z Říma přijede danko - výsledek fotbalu, dojem z AIRC, info. Jinak, danko, chce? zjistit adresu či něco i o UTR?