Fan klub

Při?ly mi dva poměrně zajímavý mejly, pak sem hodím něco jako vejcuc z nich.

btw tady je seznam v?ech neitalských Roma Clubů :)

Code:
http://www.utronlus.it/cerca_club.php?regioni=Estero&provincie=&invia=Cerca

Sushi napsal:
Při?ly mi dva poměrně zajímavý mejly, pak sem hodím něco jako vejcuc z nich.

btw tady je seznam v?ech neitalských Roma Clubů :)

Code:
http://www.utronlus.it/cerca_club.php?regioni=Estero&provincie=&invia=Cerca

To?, to su stra?ně zvědavý... :wink:

Tak?e, pořád nevím, jestli tady někdo umí italsky, tak?e pokud jo, tohle mi napsal prezident Roma Clubu Lutych...:
Code:
Ciao Michal,

Buona idea di fare un club a praga.

Ti devi rivolgere all'UTR.
Ti mando qui allegato il modulo d'iscrizzione per il tuo futuro club, devi pero' telefonare all'UTR o mandare una e-mail a segreteria@utronlus.it per fare la richiesta,
poi completi il modulo che ti ho mandato. lomanderai via fax.
Orari di segreteria: Tutti i giorni (esclusi sabato e domenica): mattina 10.00/12.30 - pomeriggio 16.00/18.00

ecco il link per i contatti UTR http://www.utronlus.it/pagine.php?tabella=pagine&ID=911&sezione=UTR 

Puoi dire che hai contattato il nostro club sarai servito benissimo...Enzo Fiori presidente del Roma club Liege

Una domanda : quanti pensate di essere per cominciare ??
Ecco la lista dei club esteri http://www.utronlus.it/cerca_club.php?regioni=Estero&provincie=&invia=Cerca

Se hai altre domande saremo lieti di respondere.
Forza Roma
Enzo Fiori

tak?e překlad důle?itejch částí:

"dobrý nápad udělat RC v Praze, musí? se obrátit na UTR (unione tifosi romanisti). posílám ti dokument k přidru?ení se k UTR (4 stránky to má a je tam asi milion okýnek). musí? zavolat sekretářce UTR nebo jim poslat mejl. vyplň formulář co ti posílám a po?li jim ho faxem. mů?e? říct, ?e jsi se k nim dostal přes nás, a bude? skvěle obslou?en...otázka: v kolika lidech budete asi začínat?"

Tuhle otázku bych rád polo?il vám - kdo by do toho ?el, zaplatil a tak?

to byl první mejl, druhej mejl je od uplně jiný organizace, která se mi nezdá o nic míň důvěryhodná, jen mi připadá divný, ?e se dost funkčně kryjou. jde o associazione roma club:

Code:
ciao Michal! ti rispondo subito:
1. Per fondare un Roma Club non devi contattare la Roma, ma noi direttamente... ci siamo apposta ;) e ci pensiamo noi a fare da intermediari quando hai bisogno di biglietti, organizzazione trasferte, accesso stadio con striscione, ecc... č come se tu avessi un punto di riferimento a Roma per qualsiasi necessitŕ.
2. Per creare un Roma Club estero non ci sono condizioni particolari da rispettare (come ci sono invece per quelli di Roma). Ti rimando direttamente a questa pagina per tutti i dettagli: http://www.associazioneitalianaromaclub.it/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=15
3. L'unico consiglio č che un Roma Club Praga sarebbe un'interessante realtŕ, visto che da quelle parti non ce n'č... quindi sarebbe bello organizzarlo, anche per i tifosi giallorossi che venendo da quelle parti (e sono tanti) troverebbero un punto di riferimento per continuare a seguire la Maggica.
Spero di essere stato esauriente... ;)
FORZA ROMA!

"1)Abys zalo?il Roma CLub, nemusí? kontaktovat AS Řím, ale přímo nás, jsme tu od toho. Potom v případě potřeby shánění lístků, organizování výjezdů, přístupu na stadion s transparentem, atd., je to jako kdybys měl prostředníka.
2)Pro vytvoření Roma Clubu v zahraničí nejsou zvlá?tní podmínky (naopak v Itálii ano), podmínky jsou na této adrese...
(na tom webu je asi milion podmínek, klub musí mít sídlo a řadu dal?ích věcí, v případě zájmu dohledám víc)
3) udělat Roma Club v praze je zajímavý nápad, i proto?e by pro fanou?ky cestující k vám (a ?e jich je hodně) znamenal opěrný bod a mo?nost sledovat Řím."

co si o tom myslíte? Pokud se vydáme jednou z těchto cest, je to u? dost "vá?ný", ne ?e si tady něco pytlíkujem v Praze či Blavě, ani? by ot někoho zajímalo...

Já bych do toho ?el těch 400 nebo kolik bych do toho dal :lol: za rok :? AS miluji nade v?e je to asi má jediná láska na?těstí holku nemám tak?e prachy zatím jsou:D

scr

Sushi napsal:
Tak?e, pořád nevím, jestli tady někdo umí italsky, tak?e pokud jo, tohle mi napsal prezident Roma Clubu Lutych...:
Code:
Ciao Michal,

Buona idea di fare un club a praga.

Ti devi rivolgere all'UTR.
Ti mando qui allegato il modulo d'iscrizzione per il tuo futuro club, devi pero' telefonare all'UTR o mandare una e-mail a segreteria@utronlus.it per fare la richiesta,
poi completi il modulo che ti ho mandato. lomanderai via fax.
Orari di segreteria: Tutti i giorni (esclusi sabato e domenica): mattina 10.00/12.30 - pomeriggio 16.00/18.00

ecco il link per i contatti UTR http://www.utronlus.it/pagine.php?tabella=pagine&ID=911&sezione=UTR 

Puoi dire che hai contattato il nostro club sarai servito benissimo...Enzo Fiori presidente del Roma club Liege

Una domanda : quanti pensate di essere per cominciare ??
Ecco la lista dei club esteri http://www.utronlus.it/cerca_club.php?regioni=Estero&provincie=&invia=Cerca

Se hai altre domande saremo lieti di respondere.
Forza Roma
Enzo Fiori

tak?e překlad důle?itejch částí:

"dobrý nápad udělat RC v Praze, musí? se obrátit na UTR (unione tifosi romanisti). posílám ti dokument k přidru?ení se k UTR (4 stránky to má a je tam asi milion okýnek). musí? zavolat sekretářce UTR nebo jim poslat mejl. vyplň formulář co ti posílám a po?li jim ho faxem. mů?e? říct, ?e jsi se k nim dostal přes nás, a bude? skvěle obslou?en...otázka: v kolika lidech budete asi začínat?"

Tuhle otázku bych rád polo?il vám - kdo by do toho ?el, zaplatil a tak?

to byl první mejl, druhej mejl je od uplně jiný organizace, která se mi nezdá o nic míň důvěryhodná, jen mi připadá divný, ?e se dost funkčně kryjou. jde o associazione roma club:

Code:
ciao Michal! ti rispondo subito:
1. Per fondare un Roma Club non devi contattare la Roma, ma noi direttamente... ci siamo apposta ;) e ci pensiamo noi a fare da intermediari quando hai bisogno di biglietti, organizzazione trasferte, accesso stadio con striscione, ecc... č come se tu avessi un punto di riferimento a Roma per qualsiasi necessitŕ.
2. Per creare un Roma Club estero non ci sono condizioni particolari da rispettare (come ci sono invece per quelli di Roma). Ti rimando direttamente a questa pagina per tutti i dettagli: http://www.associazioneitalianaromaclub.it/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=15
3. L'unico consiglio č che un Roma Club Praga sarebbe un'interessante realtŕ, visto che da quelle parti non ce n'č... quindi sarebbe bello organizzarlo, anche per i tifosi giallorossi che venendo da quelle parti (e sono tanti) troverebbero un punto di riferimento per continuare a seguire la Maggica.
Spero di essere stato esauriente... ;)
FORZA ROMA!

"1)Abys zalo?il Roma CLub, nemusí? kontaktovat AS Řím, ale přímo nás, jsme tu od toho. Potom v případě potřeby shánění lístků, organizování výjezdů, přístupu na stadion s transparentem, atd., je to jako kdybys měl prostředníka.
2)Pro vytvoření Roma Clubu v zahraničí nejsou zvlá?tní podmínky (naopak v Itálii ano), podmínky jsou na této adrese...
(na tom webu je asi milion podmínek, klub musí mít sídlo a řadu dal?ích věcí, v případě zájmu dohledám víc)
3) udělat Roma Club v praze je zajímavý nápad, i proto?e by pro fanou?ky cestující k vám (a ?e jich je hodně) znamenal opěrný bod a mo?nost sledovat Řím."

co si o tom myslíte? Pokud se vydáme jednou z těchto cest, je to u? dost "vá?ný", ne ?e si tady něco pytlíkujem v Praze či Blavě, ani? by ot někoho zajímalo...

No zni to skvele jen aby se za tim mailem neskrejval vykuk kterej za tech 300ecek pujde 4x na zapas AS :) kazdopadne nejsem proti a jsem pro to zkusit a co se tyka placeni jdu do toho to je jasny...neni to zase tolik penez rekl bych..jen se bojim toho ze se nesezene ani 10 lidi kteri by se zucastnili...vim o dvou prazakach ktery fandej AS jsou plnoleti a sli by do toho

scr

dalsi z veci pro me dost obtiznou je komunikace v cizim jazyce,nekdo by musel delat mluvciho gangu :)

scr napsal:
dalsi z veci pro me dost obtiznou je komunikace v cizim jazyce,nekdo by musel delat mluvciho gangu :)

sushi je HUBA gangu :D jinak sel bych do toho, nebylo by to vubec spatny lidi

scr

cambulak napsal:
scr napsal:

sushi je HUBA gangu :D jinak sel bych do toho, nebylo by to vubec spatny lidi

no ja koukam ze je dobrej mluvci..tak uz jen pokladnika vratnyho a muzem zacit :)

Vy si z toho děláte srandu, ale v těch Roma Clubech je fakt hodně členů, pozic apod... :)

No, asi si to budu muset pořádně pročíst (je ot ale fakt dlouhý v?echno :roll: ) abychom věděli, jestli nám eventuálně za nějaký ty peníze přijde nějakej u?itek nazpět...

Edit:

Jen tak pro zajímavost... co se Associazione it. RC týče, tak pozice jsou tyto (jeden z dokumentů, ot poznáte):

Code:
http://www.associazioneitalianaromaclub.it/Modelli%20Affiliazione%20AIRC.zip

a u UTR je to (čtvrtá strana):

Code:
http://www.utronlus.it/userfiles/file/Modulo%20Affiliazione.pdf

to je vá?ná věc u? :lol:

A? teď jsem si v?imnul několika va?ich příspěvků vý?e, co mi utekly... jsem rád, ?e se vám to líbí, poslal jsem dal?í dva mejly, uvidíem co mi odpoví... ptal jsem se, co z toho vlastně ( 300 E ) budmeme mít, jestli něco - myslím, ?e to je dobrá otázka :)

Uvidíme.

Co je jasný, Roma Club není problém zalo?it.

Problémem mů?e být, ?e u? začala sezóna (mají tam cykly srpen-červenec, co se peněz týče), ale to by se asi nějak vyře?ilo. No nic, počkáme co mi kdo napí?e...

Připomínám, ?e Roma Club a Fan Club je uplně něco jinýho, určitě si to uvědomujete 8) :lol:

a Fan Club nemusí mít svýho Padrone a Consigliere?

RC mi připadá jako stra?ně byrokratický něco, co je FC ví ka?dej

FC mi přijde takovej jednodu??í

nebo mi nastiňte rozdíly

Sice o tom vím kulový, ale Fan Club se dá zalo?it prostě jako právnická osoba podle českýho právního řádu, ne? Nebo si prostě lze zalo?it web napsat tam "oficiální fanklub" a je to...

Roma Club je oficální, spojenej s Itálií a ostatníma Roma Clubama, vydávaj se nějaký registrace nebo co a tak...

Taky do toho zatím moc nevidím, jak jsem nastínil vý?e :)

FC musí bejt právnická osoba, jo?

mohlo by to bejt tak, ?e FC si prostě udělá? a RC je jako ofiko FC?

Ty vole, chlapi. Ja chcem byť sekretárka prezidenta a viceprezidenta a popri tom e?te vymáhač restíkov (ide zo mňa strach a mám vá?ne obrovského psa :D ).

Nie, teraz vá?ne. Sushi má pravdu, ?e keby sme sa do toho pustili, tak by to u? nebola celkom sranda, preto?e RC sa prezentujú v?ade vo svete ako seriózne in?titúcie. Musel by sa zvoliť prezident, viceprezident, sekretár, pokladník, zástupcovia rady a čo ja viem čo e?te, či?e by to chcelo seriózny prístup a hlavne by to bolo pre vy??ie menovaných asi dosť náročné.

Na druhú stranu, keby sa na?lo dosť ľudí, ochotných sa do toho pustiť, bolo by to ú?asné, bo by sme sa stali skutočnými členmi.

Včera som si chvíľu písal s človekom, ktorý zrejme má na starosti tieto zále?itosti zo strany klubu (rozumej stará sa o akési "premostenie vzťahov medzi klubom a RC). Nahodil som mu iba tak v?eobecne, o čo u nás ide a on sa ponúkol, ?e by to rád prediskutoval osobne (!!!), či?e budúci Piatok by som sa s ním mal stretnúť priamo v Ríme. Podrobnosti by mali byť ujasnené dnes večer, tak uvidím, čo sa z toho vykľuje...

btw: Sushi, Fan club nemô?e zalo?iť právnická osoba, sama od seba, alébr? musí mať ofiko povolenie od klubu. Rozdiel medzi RC a FC by sa dal definovať v skratke asi tak, ?e RC je skôr občianske zdru?enie, pravidelne usporadúvajúce valné zhroma?denia atd.. No a FC je in?titúcia, zalo?ená a vedená jednou právnickou osobou, ktorá je zodpovedná za v?etko dianie s ňou spojené, či?e skôr niečo ako firma. :wink:

EDIT: A RC sú medzi sebou samozrejme ofociálne prepojené, kde?to FC sú skôr tak nejak ka?dý sám za seba.

klida:

Neřekl bych, ?e musí, asi tro?ku plácám...

RC je ofiko FC, tak. Teď mi při?el mejl...:

Caro Michal, intanto grazie per l'interessamento.
1- AIRC e UTR svolgono gli stessi compiti e offrono gli stessi servizi. La differenza č che l'AIRC esiste dal 1971, mentre l'UTR dal 2000... č spesso avere una storia č sinonimo di garanzia (nel 2011 festeggiamo 40 anni!)
2- La quota d'iscrizione (che ancora non abbiamo aggiornato sul sito...) per i club esteri di nuova costituzione č di 150 euro e vale un anno (fino a settembre prossimo). Questi soldi servono per finanziare l'attivitŕ dell'Associazione (che, purtroppo, come l'UTR non viene sovvenzionata dall'AS Roma) e oltre a biglietti, trasferte, ecc. e ad avere un punto di riferimento a Roma, riceverete gadget, libri, sciarpe, ecc. e la visibilitŕ sul nostro sito utile per chi si trovasse dalle vostre parti.
Spero di averti chiarito ulteriormente le cose e, ovviamente, sono a disposizione per altre spiegazioni ;)
FORZA ROMA!

tedy:

Ahoj Michale, díky za zájem
1-AIRC a UTR děljí to samé a nabízí stejné slu?by. rozdílem je, ?e AIRC funguje od roku 1971, zatímco UTR od roku 2000. A často historie je synonymem garance (v roce 2011 slavíme 40 let!).
2- Částka k zapsání se (zalo?ení RC) (kterou jsme je?tě na webu neaktualizovali) pro nově zalo?ené kluby v zahraničí je 150 euro a platí na rok (a? do pří?tího září). Tyto peníze slou? pro financování aktivit Asociace (která, stejně jako UTR, není bohu?el subvencována (podporována) klubem) a vedle lístků, výjezdů atd. a toho, ?e byste měli v Římě opěrný bod, dostali byste gadget (wtf? pomůcky, přístroje?), knihy, ?ály atd. a viditelnost na na?ich stránkách (odkaz) u?itečnou pro ty, kdo by jeli do va?í země (kdyby jeli římani třeba do prahy, kontaktovali by nás,aby věděli kde koukat na zápas atd.).
Doufám, ?e jsem v?e vyjasnil a samozřejmě jsem k dispozici pro dal?í vysvětlování.
FORZA ROMA!

danko10 napsal:
Včera som si chvíľu písal s človekom, ktorý zrejme má na starosti tieto zále?itosti zo strany klubu (rozumej stará sa o akési "premostenie vzťahov medzi klubom a RC). Nahodil som mu iba tak v?eobecne, o čo u nás ide a on sa ponúkol, ?e by to rád prediskutoval osobne (!!!), či?e budúci Piatok by som sa s ním mal stretnúť priamo v Ríme. Podrobnosti by mali byť ujasnené dnes večer, tak uvidím, čo sa z toho vykľuje...

zajímavá věc, pokud se to podaří, tak pak poreferuje?... mimochodem, jak se ten člověk jmenuje (a jak jsi na něj do?el?)? proto?e je ot lehce v kontrastu s tím, co mi psal teď ten ital... :)

btw: Sushi, Fan club nemô?e zalo?iť právnická osoba, sama od seba, alébr? musí mať ofiko povolenie od klubu. Rozdiel medzi RC a FC by sa dal definovať v skratke asi tak, ?e RC je skôr občianske zdru?enie, pravidelne usporadúvajúce valné zhroma?denia atd.. No a FC je in?titúcia, zalo?ená a vedená jednou právnickou osobou, ktorá je zodpovedná za v?etko dianie s ňou spojené, či?e skôr niečo ako firma. :wink:

myslel jsem to spí? tak, ?e FC se zakládá JAKO právnická osoba, tj. sdru?ení fyzických osob neboli korporace. Je mi tro?ku trapný, ?e v tom takhle plavu, zvlá?ť vzhledem k tomu co studuju.. :oops: :lol: ale asi jsem to sem zamotal zbytečně

zajímavá věc, pokud se to podaří, tak pak poreferuje?... mimochodem, jak se ten člověk jmenuje (a jak jsi na něj do?el?)? proto?e je ot lehce v kontrastu s tím, co mi psal teď ten ital... Smile

Luca Bolatti, jeden z koordinátorov kotla na Curva Sud. Nwm, ako vraví?, je to divné. Mo?no som ho ja zle pochopil. Ozval sa mi pomocou fóra na curvasud.com

Ka?dopádne večer s ním popí?em a dám vedieť. V konečnom dôsledku nemám čo stratiť...

myslel jsem to spí? tak, ?e FC se zakládá JAKO právnická osoba, tj. sdru?ení fyzických osob neboli korporace. Je mi tro?ku trapný, ?e v tom takhle plavu, zvlá?ť vzhledem k tomu co studuju.. Embarassed Laughing ale asi jsem to sem zamotal zbytečně

Ja tomu tie? prd rozumiem, a vôbec do toho nemám čo kecať, keď?e ani ne?tudujem. Tak?e buď v kľude. :lol: