byl jsem na přelomu března a dubna naposledy na Tottiho na zápas doma proti Empoli, já vím, soupeř nic moc, ale byl to za půl roku jedinej víkend, kterej se dalo jet, takže tak, byl jsem od čtvrtka do úterý, na úterý dali ještě odvetu poháru s Laziem, ale to jsme už nestihli, stejně se prohrálo/vypadlo, takže mě to nakonec tolik nemrzelo
jeli jsme od čtvrtka do úterý a bylo to super, úplně akorát, bez stresu, spěchu, pocitu, že něco nestíhám, mít ještě o den navíc, tak bychom asi jeli do Trigorie, Tor di Valle nebo spíš do Castel Romano Outletu, takhle jsme ale viděli všechno, co jsme chtěli a ještě spoustu věcí navíc
jak jsem tady psal, letěl jsem na Ciampino, 90210 řikal, že to je letiště asi jako v Brně, kde jsem nikdy nebyl, obecně jsem nikdy nebyl na moc malejch letištích... no, i v Oulu, kam za den letěj tři motoráky z Helsinek, je větší letiště, není tam vůbec nic, což je fajn, když seš psychopat a musíš tam bejt pro aspoň částečnej klid duše dvě hodiny předem
o tom letišti píšu, protože cestou tam jsme letěli nad městem, a když sedíš vpravo, tak krásně vidíš Olimpico, Koloseum, Vatikán, všechno, zpátky jsme seděli vlevo kvůli přistání v Praze a byla hezky vidět Trigoria, moře nebo Fiumicino, takže doporučuju dobře vybrat místa v letadle
dal jsem na doporučení bydlet u Termini a bylo to fajn, nemusíš s kufrem nikam jezdit a do města to je relativně blízko, to nádraží je hrozně hezký, akorát je to strašně pochcaný kolem dokola a ty skupinky všude dokola nejsou moc příjemný, normálně jsme k nádraží dojeli autobusem asi za 4,90 nebo tak nějak
ubytování jsme měli v Hotelu Caracciolo přes booking.com, úplně v pohodě, se snídaní, jsem spíš zvyklej na větší hotely a větší výběr u snídaně, ale žádnej problém, příjemný ty čokoládový croissanty takový, čistej malej pokoj a hezká prostorná koupelna, stejně si všichni něco seženou přes ty vyhledavače, ale pokud by to stejně někoho zajímalo...
Code:
http://www.hotelcaracciolo.com/it/
už si nepamatuju moc, kolik to stálo, ale v hotelu nám řekli, že ještě k ceně hotelu zaplatíme 4 éčka na osobu a noc městskou daň, což je docela prima, když to nevíš, nevím ani, jestli to fakt existuje, nebo mě natáhli, ale nenaděláš nic
v hotelu jsme dostali nějaký doporučení co vidět, kam jít na jídlo a na zmarzlinu, což bylo první večer docela fajn, z hotelu to bylo dvacet minut pěšky ke Koloseu a vlastně jsme všude chodili, jenom na fotbal jsme jeli metrem a tramvají
viděli jsme všechny ty klasický památky, moc nejsem na nějaký prohlídky, abych třeba obrážel vatikánský muzea nebo tak něco, ale byli jsme v Koloseu (nějaká poslední neděle v měsící zadarmo nebo tak něco) a ve Svatopetrský katedrále, nejvíc se mi asi líbil Pantheon a Altare della Patria, i když jsem si pak přečet, že to lidi nemaj moc rádi, ale bylo to impozantní
jeli jsme ten přelom březen/duben a je to skoro ideální imho, hezký počasí, bezpečně poznáš místní, který ještě dojížděj ty prošívaný péřový bundy, od turistů z Anglie nebo obecně severu, který už vytahujou žabky a tílka, a není tam tolik lidí, i když Fontana di Trevi nebo Španělský schody jsou stejně přecpaný