Dobre, ona ti furt kecá, tak mam cas.
Napisem teda co to o vylete.
Dosli sme tam v sobotu, o 16:00 busom na autobusovu stanicu Tiburtina. O 17:00 zhruba sme boli na ubytovani. To nebolo, ako bolo vsade odporucane a odkial bolo aj najviac ponuk - Termini, ale za Vatikanom v Centre San Pietro. Asi 200m od zastavky metra (Cipro). Vyhody boli, ze to bol vskutku lacne a izba bola fakt paradna, s vlastnou kupelnou a ranajkami. Dalsou vyhodou bolo, ze ulice neboli prepchane roznymi cudakmi (nie talianmi). Kludna cast mesta.
Este ten vecer sobotu sme sli kupit listky do Romastoru na Piazza Colonna. Ofiko shop, parada, lenze ticket office robil do 18:00. Obchod je ale otvoreny az do 19:30, tak nech vas to, buducich navstevnikov nepomyli ako aj mna a nemuseli ste sa otacat.
V nedelu sme sli rano pesiu turu, metrom na San Giovanni a odtial smerom na Koloseum. Tam ale bola spusta ludi. Totiz, neviem ci viete, v nedelu su tam atrakcie zadarmo a tak si treba vystat radu. Listok vopred sa kupit neda. Tak sme vnutornu obhliadku vynechali. Pokracovali sme na Palatinsky Kopec, hned vedla a pokracovali cez rimske forum az na Piazza Venezia a monument Padreho della Patria - Viktora Emanuela, ktory bol fakt velky.
Pokracovali sme dalej cez Largo Argentina smerom na Piazza Sant Eustachio (odporucanie forka - isli sme overit, ci tam skutocne je najlepsia kava). Na Largo Argentina je restauracia, nie je to typicka restika kde mate menu atd, ale to co si zoberiete tacku a vyberiete si z hotovych jedal. To, co sme si objednali ale nemali, tak sme to mali uplne cerstve. JA som si nazov nezapametal, ale boli to cestoviny jemne pikantnou paradajkovou omackou alebo tak. Stalo to 5€ nech som presny, ale velka porcia a fakt chutne. Nebol poznat rozdiel medzi Bolonskymi za 10.
Po obede sme teda pokracovali dalej na spominanu piazza Eustachio, kde sme nasli kaviaren podla velkeho radu az do namestia. Dali sme si obaja "Corretto", co bola kava na vrchu posypana s kakaom. Kaviaren potvrdila ocakavania a bola to najlepsia kava v zivote!
NAsledne Panteon az k Piazza Colonna kde som uz kupil listky aj taku tu mini vlajku co si kapitani menia na zaciatku pred zapasom. Zaver bol Fontana di Trevi a na izbu.
Tak sme sli na zapas. Prechadzali sme asi 3 alebo 4 prehliadkami. Na samotnom zapase to vyzeralo fajn, sedeli sme v Distinti (tribuna vedla Curva Sud) Aj nas sektor aj Curva Sud sektor vyzerali plne. Bohuzial, sektor sampdoria bol plny asi 30 ludmi, z toho 10 boli fanusikovia.
Zo zaciatku, hymna a pokriky boli fajn. Neskor boli casto tiche fazy, co ma mrzelo. Ak mam povedat pravdu, lepsie atmosfery boli v Boloni aj vo Florencii. Predpokladam, ze koli tomu, ze mali Rimania konkurenciu v domacich a tak to fakt stalo zato.
Zapas sme vyhrali, parada, ale ako si okusujem nechty pri pc, tak isto na tribune. Maicon je kondicne velmi, velmi zly. Aj ludia nanho piskali, ako si tam vyklusaval. Ostatnych hracov ste zhodnotili vy, tam nie je co vytknut. Druhy polcas bol ale uplne strasny.
V pondelok sme pokracovali vyletom, od spanielskych schodov cez zahrady okolo Villa Borghese, ktore su mimochodom fakt nadherne. Dosli sme na piazza san popolo, kde sme sadli na metro a sli k vatikanu, kde sme to vsetko okukali a sli odhlasit sa z ubytka, kde sme si mohli nechat batozinu - dalsia vyhoda. Nestihli sme par dalsich zaujimavych miest vratane Trastevere, tak by este jeden den bodol.
Rim bol fakt nadherny a som rad, ze som si ho vramci navstevovania talianskych miest nechal na zaver prave Caput Mundi. Co ma ale mrzi, je uz asi neodpustitelna vec, a to mnozstvo vojakov a prehliadok. Vam to je mozno uz bezne, ktori ste z vacsich miest, ale ja som si musel zvykat ak na kazdom metre boli aj 6 chlapov so samopalmi. Holt, som makkys, niekedy.
Kto ste ludia neboli, vrelo odporucam