Ventura je ten ktorý spravil prakticky všetko zle. Nie len v tomto dvojzápase, ale v celej kvalifikácii. O tom nemožno pochybovať. To ale nič nemení na tom, že akonáhle hráč vezme pozvánku do reprezentácie, ide si plniť povinnosti, ktoré mu zadáva tréner, akožto osoba zodpovedná za výsledky. Ak Daniel odmietal Venturove metódy, mal právo to vyjadriť rôznymi civilizovanými cestami, bez toho, aby narušil hierarchiu v mužstve. Toto jeho gesto nikomu nepomohlo.
Ja som na takéto veci prudko vysadený, nie len vo futbale, ale všeobecne. Hrozne ma nasrala tá partička okolo Robbena v Bayerne, ktorá popravila Carla. Hrozne ma serú ľudia, ktorí pičujú na svoj plat a na prácu, ktorú zaň musia vykonávať. A úplne najviac ma nasiera, keď sa ešte takéto správanie glorifikuje ako hrdinstvo a nejaké vzoprenie sa systému.
Ešte by som sa na to pozrel optikou toho Lorenza. 25 ročného chlapca, v reprezentácii neostrieľaného zajaca. S akou pocitom by asi išiel na ihrisko a ako by asi plnil taktické pokyny od človeka, ktorý pred chvíľou v jeho očiach stratil rešpekt?
Ja vážne neviem, čo je na tomto pre kohokoľvek dobré.