Letní příprava 2015

Hráli sme na vyprodanym Camp Nou proti nejlepšímu týmu světa
I tak to ale mohlo bejt lepší
Krásně se ukázalo, kdo tomu týmu má co nabídnout a kdo je zbytečnej
Z vlastních zkušeností vim, že ti takovejhle match dá víc, než kdybysme nějakou náhodoubtřeba plichtili
Dobrou

Ja len dve veci.
To, že nás potočili je ok, s tým sa počítalo, ale že si nás podajú aj tí dorastenci, čo hrali poslednú polhodinu, to teda jako...
Začínam si myslieť, že Garcia neni dobrý tréner. Musel vedieť, čo ho čaká a namiesto toho, aby vyskúšal nejaký adekvátny variant, tam narval to svoje 433, s ktorým Rím pravidelne dostáva náklad od silnejších súperov a nazdar. To je vážne diletantstvo toto.

nie som laco borbely ale par mojich laickych postrehov
- barca proti fiorentine hrala bez Messiho, Neymara, Mascherana a Daniho Alvesa, hralo sa vo Florencii (my sme hrali na Campe Nou pred plnym kotlom, ktory bol nadrzany po fodbale po letnej prestavke)
- ale i tak to nie su vyhovorky, florencia sa mi lubila a aj ked mala barca vysoky pressing, viola sa snazila kombinovat nakratko, hrali odvazne, nebojacne a boli im rovnocennym superom (my presny opak)
-tak ako pisal danko, aj mne sa zda, ze Rudi je typ trenera, ktory nema alternativu B,C,D, a tvrdohlavo na kazdeho supera hra to iste.
-Nevidel som ani vcera cely zapas, ale z toho co som mal moznost zhliadnut sa nato nedalo pozerat :(
chcel by som sa uz po dlhom case bavit futbalom, pri pohlade na moj oblubeny tim. :zed:
- strasne mame sterilny prechod do utoku, ako keby tam neboli hraci v strede pola, ktori vedia podrzat, diktovat tempo, dat tomu myslienku. cele je to o tom, ze rychlo nahrame Gervinhovi loptu a tomu nevadi, ze ide robit klucky do siedmich protihracov, lebo je autista.
- Destro uplne odrezany, ani som nevedel ze tam je. Je pravda ze je to mongoloid, ktory sa vzdy pohybuje tam kde nema a velmi by som sa potesil, ak by Dzeko dokazal, ze chyba je v Destrovi a Doumbiovi a nie v Rudiho systeme, no neviem ci to tak skutocne bude :think:

Mne včera prišiel úplne najhorší hráč Radja, ale myslím si, že to nie je jeho chyba... Garcia ho nepochopiteľné od začiatku pychol na Daniho miesto pred obrancov a asi všetci vieme, aký je Radja technik a rozohrávač, aj keď ho tam postupom času nahradil Keita, stále hral moc blízko obrany a hral len na šírku ihriska, čiže nie to, v čom je dobrý.

Ja by som v takýchto zápasoch sním hral to, čo hral Garcia asi rok a pol dozadu proti Juventusu v pohári, keď na Pirla nasadil práve Radju... Barca bola super, keď hrala na útočnej pólke, ale tam je proti ním už neskoro, treba hrať vysoký pressing, lebo keď prebúraš ich záložnú radu, mali potom veľké medzeri.

a to sa týka aj proti Bayernu a pod. hral by som asi takto:
Dani - Pjanic(Stroot)
....Radja....

Destrov výkon len podčiarklo to, ako sa regulárne vyjebal na tú loptu, čo šla do autu a mohol ju stihnúť

BTW. my sme mali veľa náznakov, často sa im otvárala obrana, ale nič z toho... trochu sa ukľudňujem tým, že so Salahom a Džekom by to bolo lepšie, ale neviem, mám tiež pocit, že je chyba v Garciovi....

ako keby sme nemali este v tomto kalendarnom roku dost prilezitosti zistit, ze Garcia na to nema...

vysolujeme miliardy za brazilskych chlapcov a neporiesime zrejme najdolezitejsi post v celom klube (vzhladom na sportove vysledky).

a pritom Spalletti ci Ancellotti su tusim volni.

Ancelotti si dal rok pauzu, operace a tak.

Jinak tu píšete to, co já říkám už od března, ach jo. Jsem rád, že jsem to neviděl, protože sem se během Sparty s CSKA v knajpě ožral jako už dlouho ne a půlku noci prozvracel. Holt už mi není 20.

hlavně, že Luciano je extrémně flexibilní ohledně rozestavení, doporučuju nastudovat, jak hrál Matteo Brighi levý křídlo

Ono sa to obdobie Spallettiho trochu preceňuje, Taliansko bolo po calciopolli úplne rozosraté, liga za moc nestála, udržal dobré výsledky 2 sezóny, kedy ho dosť nakoplo práve calciopioli,ktoré vyšvihlo Rím z 5. fleku na 2. miesto a tým pádom aj do LM, kde sa postúpilo a v 1/8 sa vyradil Lyon.

Na druhú stranu treba povedať, že nemal ani z polovice tak kvalitný káder ako má Garcia a v Európe, až na výprask na OT hral vždy výborne(nepočítajme Kluž, aj tak sa postúpilo).

Dosť z nás zabúda na hejt, aký tu bol, keď si tvrdohlavo staval Perrottu s Taddeiom, ale tiež by som chcel vidieť, čo by spravil s týmto kádrom. Už som to spomínal, že pod ním nebola herná kríza, ako je pod Garciom, ale výsledková, čo bolo spôsobené najmä kádrom....

Carlo napsal:
Ono sa to obdobie Spallettiho trochu preceňuje, Taliansko bolo po calciopolli úplne rozosraté, liga za moc nestála, udržal dobré výsledky 2 sezóny, kedy ho dosť nakoplo práve calciopioli,ktoré vyšvihlo Rím z 5. fleku na 2. miesto a tým pádom aj do LM, kde sa postúpilo a v 1/8 sa vyradil Lyon.

Na druhú stranu treba povedať, že nemal ani z polovice tak kvalitný káder ako má Garcia a v Európe, až na výprask na OT hral vždy výborne(nepočítajme Kluž, aj tak sa postúpilo).

Dosť z nás zabúda na hejt, aký tu bol, keď si tvrdohlavo staval Perrottu s Taddeiom, ale tiež by som chcel vidieť, čo by spravil s týmto kádrom. Už som to spomínal, že pod ním nebola herná kríza, ako je pod Garciom, ale výsledková, čo bolo spôsobené najmä kádrom....

V necem mas samozrejme pravdu, na druhou stranu ale nesouhlasim s tim, ze ten tym byl tehdy o moc slabsi. Podle me mel tehdejsi kadr predevsim nejakou identitu, hraci spolu hrali nekolik let a v utoku byl jeste relativne mladej Totti, coz byl (BYL) velkej difference maker. Uhraly se dve vyhry v poharu a jeden superpohar, byt tech prohranych finale bylo podstatne vic a tehdy jsem byl z ty bilance spis zklamanej. Od ty doby jsme ale na zadnej uspech nedosahli a Rim bohuzel proste byl a je tym, kterej spis prohrava.

Perrotta s Taddeim samozrejme nebyly zadny esa, na druhou stranu jsi mel v obrane hrace jako Panucci, Chivua, Juan a Mexes, point guard Pizarro a De Rossi pred nimi a vepredu Mancini nebo Vucinic. Sestava byla stabilni, coz posledni ctyry roky neni ani nahodou, velkou slabinou byla bez debat lavka, ktera stala opravdu za hovno a protocila se tam ruzna obskurni jmena, hodna tak maximalne Zbrojovky Brno.

Nyni mas drahej podivne poskladanej tym plnej prumernych zoldaku bez nejaky tvare s nejhorsim utokem na svete v pomeru cena vykon a lavkou plnou predrazenych sracu typu Falque, Cole, Doumbia nebo Iturbe. Pred koncem sezony jsem rikal, ze se netesim na mercato a ted rikam, ze se netesim na sezonu, protoze jaksi nic nenasvedcuje tomu, ze to bude dobra sezona.

mne na Garciovi nevadi, ze ma nejaky svoj oblubeny system, ktory chce silou mocou hrat.

problem je, ze jeho muzstvo uplne stratilo svoju tvar a dufat, ze ju znovu objavi, je tak trochu sazka na nahodu. najma ak ten herny marazmus (vdaka Laco Borbely) trva uz tak 9-10 mesiacov. je na nom, i na jeho vztahu s mnohymi hracmi, uz dlho badat znamky unavy.

jeho zotrvanie je velky risk, ktory vsak samozrejme moze tiez vyjst... snad Salah s Dzekom prinesu tu potrebnu iskru.

Ja si stale myslím že hlavný problém je Manažment/Vedenie a jeho filozofia. Bez nejakých hlbokých myšlienok a logických úvah úplne automaticky by malo bit väčší rozpočet na hráčov = kvalitnejší kader. Ale manažment nie je schopný postaviť kvalitnejší kader ako predchádzajúci. Tréneri sa vystriedali už viacerí pod tým istým manažmentom a napriek tomu je tu zase stagnácia. Opäť my teda napadá hľadať chybu aj inde

dneska 21:30 ve Valencii

Code:
http://www.asroma.it/it/notizie/i_31_convocati_di_garcia_per_valencia-roma/

No, když porovnám náš zápas s Barcelonou s první půli Supercoppy.....sme na tom ještě docela dobře :mrgreen:

Valencia (4-4-2): Ryan; Joao Cancelo, Mustafi, Otamendi, Gayà; Javi Fuego, Parejo, Danilo; Rodrigo, Alcacer, De Paul.
A disp.: Domenech, Vezo, Diallo, Orban, Enzo Perez, Feghouli, Piatti, Fran Villalba, Negredo, Bakkali, Mina.
All.: Espirito Santo.

Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Yanga-Mbiwa, Manolas, Torosidis; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Salah, Totti, Gervinho.
A disp.: De Sanctis, Lobont, Pop, Romagnoli, Castan, Capradossi, Cole, Anocic, Keita, Paredes, Uçan, Machin, Maicon, Destro, Doumbia, Iturbe, Iago Falque, Ljajic, Ibarbo, Sanabria.
All.: Rudi Garcia

No, je tam dosť veľa pozitív oproti posledným zápasom, ale tá obrana dnes... Len za to, že hráme v španielsku, nemusíme hrať jak ich tímy. To mohlo byť 6:3 pre Vale..

Líbí se mi v jakym se hraje tempu, k dokonalosti to má ještě daleko, ale přece jen je tam vidět nějakej posun

Ale jo, ten tím to v sebe má a Garcia snáď teda tiež nezabudol trénovať. Túto prípravu už nehráme na tie nakopávané lopty na Iturbeho, ale začína to mať parametre z 1. sezóny. Salah je na rozdiel od Gervinha aj výborný futbalista, vie potiahnúť loptu, pozrieť sa hore, nahrať ju. Na druhú stranu Gervo hrá skvelú prípravu, opäť je všade tam, kde je lopta, niekedy mi pripadá, že má na sebe magnet, ktorý sa ale odlepí, keĎ sa mu lopta dostane na nohu, ale jeho vystúpenia zatiaľ sú potešujúce. Škoda, že Totti nie je o 10 rokov mladší. Szcz sa na málo práce sťažovať zatiaľ nemusí.