36. Kolo Atalanta Roma

Nás učili od mala...dostaň se do vápna a jakmile ucejtíš kontakt, tak spadni. Dneska to úplně nenávidím, ale jako mladej jsem to tímhle způsobem zkoušel.

Já souhlasím snad se všema, kteří se k tomu vyjádřili. Jak s tím, že takovýhle penalty vidět nechceme tak i s tím, že kntakt tam byl, písklo se a mělo se kopat. Někdo to tu napsal dobře...tohle rozhodnutí nás mohlo stát půl miliardy. Škoda, AS si po počáteční žumpě tu LM zaslouží a to musí říct i nezaujatej fanoušek.
Po včerejší prohře je ta šance už opravdu malá...Juventus si to už pohlídá ze všech směrů...

Hele s tím zaslouží x nezaslouží... když budu brát celou sezonu, tak třeba Bologna si to za mě zaslouží víc. Asi i Lazio. Kvalita kádru a to, co jsme předváděli za Juriće, za to si myslím LM nezasloužíme.

Dovbyk by to beztak nedal, tak o co jde? 😉
Mně víc než penalta serou ty šance z prvního poločasu, kdy jsme šli několikrát v přečíslení dopředu a hovno z toho. Svilar taky něco čapl. Jak jsem psal včera, remíza by asi byla spravedlivější.
Pohádka to mohla být hezká, na druhou stranu, pokud skončíme 7. po tom průběhu sezóny, tak nemůžeme říct ani půl slova.

V žiadnom prípade to nebola penalta...
To už čo by sa stalo z futbalu keby sa toto píska 🤦 Veď by sa hráči nemohli k sebe ani priblížiť. Kone sa tam hodil bez akéhokoľvek FAULU hodil sa preto lebo cítil že sa dotýka telom obrancu to ale neznamená faul. Teraz tu chcu niektorí penaltu ale keby sa takto hodí hrač Atalanty tak by vás išlo poraziť z toho že čo mu zapiskali.
To už by sa vážne z futbalu stal balet v sukniach neblaznite...
Čo sa týka VARU je to bežná prax videl som to už stokrát overovať penaltu. Zvlášť pokiaľ vidia má videu že to Kone nafilmoval čiže že to bola evidentná chyba rozhodcu.

Last edited:
Nás učili od mala...dostaň se do vápna a jakmile ucejtíš kontakt, tak spadni. Dneska to úplně nenávidím, ale jako mladej jsem to tímhle způsobem zkoušel.

Já souhlasím snad se všema, kteří se k tomu vyjádřili. Jak s tím, že takovýhle penalty vidět nechceme tak i s tím, že kntakt tam byl, písklo se a mělo se kopat. Někdo to tu napsal dobře...tohle rozhodnutí nás mohlo stát půl miliardy. Škoda, AS si po počáteční žumpě tu LM zaslouží a to musí říct i nezaujatej fanoušek.
Po včerejší prohře je ta šance už opravdu malá...Juventus si to už pohlídá ze všech směrů...
Jasné nás tiež učili že spadni ale treba dodať že všetci vedeli o čo ide že to bolo myslené tak, že aj keď ta nefauloval len ste sa nejako dotkli tak maš spadnúť a rozhodca to možno nebude dobre vidieť a zapiska penaltu. Ciže išlo o to získať penaltu bezohľadu nato či to bol faul alebo nie.
A práve nato tam ten VAR je aby odhalil či to bol faul.

Last edited:
V žiadnom prípade to nebola penalta...
To už čo by sa stalo z futbalu keby sa toto píska 🤦 Veď by sa hráči nemohli k sebe ani priblížiť. Kone sa tam hodil bez akéhokoľvek FAULU hodil sa preto lebo cítil že sa dotýka telom obrancu to ale neznamená faul. Teraz tu chcu niektorí penaltu ale keby sa takto hodí hrač Atalanty tak by vás išlo poraziť z toho že čo mu zapiskali.
To už by sa vážne z futbalu stal balet v sukniach neblaznite...
Čo sa týka VARU je to bežná prax videl som to už stokrát overovať penaltu. Zvlášť pokiaľ vidia má videu že to Kone nafilmoval čiže že to bola evidentná chyba rozhodcu.
k poslední větě: v itálii je to nastaveno nějak. je tam nějakej člověk od rozhodčích, marelli, kterej po zápasech vysvětuje fungování. po internetu už koluje video, kde ten člověk, btw ten samej kterýho včera claudio zcela správně zjebal, vysvětluje contemu, kdy se var smí užít a kdy ne a proč si po nějakým zápase nemá stěžovat - jednalo se o stejnou situaci jako včera, POSOUZENOU NAOPAK. ten samej člověk, kterej v tom videu něco říká, VČERA HÁJIL V TELEVIZI PŘESNEJ OPAK. můžeme si i myslet, že to penalta nebyla (já si to nemyslím), ale to nic nemění na tom, jak špinavě nám to včera zas nachystali. je to k zblití.

k poslední větě: v itálii je to nastaveno nějak. je tam nějakej člověk od rozhodčích, marelli, kterej po zápasech vysvětuje fungování. po internetu už koluje video, kde ten člověk, btw ten samej kterýho včera claudio zcela správně zjebal, vysvětluje contemu, kdy se var smí užít a kdy ne a proč si po nějakým zápase nemá stěžovat - jednalo se o stejnou situaci jako včera, POSOUZENOU NAOPAK. ten samej člověk, kterej v tom videu něco říká, VČERA HÁJIL V TELEVIZI PŘESNEJ OPAK. můžeme si i myslet, že to penalta nebyla (já si to nemyslím), ale to nic nemění na tom, jak špinavě nám to včera zas nachystali. je to k zblití.
1. Koluje video vysvetľuje nejaký človek to sú také veci že toto z každého mužstva ti fanušikovia nájdu po každom zapase.... Mimochodom pravidlá sa menia každý rok
2. Aj po zápase s Internom kolovali sťažnosti že prečo VAR zase nekontroloval situáciu na konci keď to vyzeralo že Ndicka mohol stiahnuť/držať hráča Interu ale rozhodca to ani nekonzultoval.
Tieto momenty sa nájdu na každú stranu

Last edited:
já taky viděl, že kone chtěl upadnout a šel si pro to - ale toto prostě je penalta (dle mého názoru):

tzv. penalta "bek blbec".
Krásny záber ktorý dokazuje moje slová. Faul je niečo čo súperovi zabráni alebo znemožní hrať. Toto faul neni. Ak je toto penalta tak je futbal balet a hráči trápne baletky v sukničkach. Toto v žiadnom prípade není faul. Hľadať obšuchy nôh v približenom zábere 🤦 To si ako predstavuješ bránenie od obrancov ak by mali byť za toto penalty 🤷 Takýchto obsuchov je za zápas v súbojoch v pokutovom území stovka. A hľadať tu s priblížením obsuch a dať penaltu za odmenu hráčovi ktorý evidentne filmuje a hodí sa aj keď nemá prečo je smiešne.

Som na 100% presvedčený že keby to bolo naopak tak napises že v žiadnom prípade penalta

Last edited:
1. Koluje video vysvetľuje nejaký človek to sú teda argumenty.... Mimochodom pravidlá sa menia každý rok
2. Aj po zápase s Internom kolovali sťažnosti že prečo VAR zase nekontroloval situáciu na konci keď to vyzeralo z Ndicka mohol stiahnuť držať hráča Interu ale rozhodca to ani nekonzultoval.
Tieto momenty sa nájdu na každú stranu
Nějaky člověk = bývalý rozhodčí, který vykládá pravidla, nechce se mi teď hledat, zda je napojen na rozhodčí nebo jen na televizi, ale po celou sezónu platí za autoritu, na kterou se stále obrací a která vysvětlovala věci týkající se pravidel. Jako není to prezidentem jmenovaný soudce, ale zas nejde o život.

Pravidla se mění každý rok... Bože. Tak letos jsou takováto. Nebo myslíš, že se měnila i v průběhu sezóny? Mě úplně unavuje na to reagovat.

S intere nevim, jak to bylo pravidlove a nebudu to hledat. Nechápu, proč se odvoláváš na jiný příklad, jinou situaci, kdyz se můžeme bavit o stejném příkladu,stejné situaci.

Krásny záber ktorý dokazuje moje slová. Faul je niečo čo súperovi zabráni alebo znemožní hrať. Toto faul neni. Ak je toto penalta tak je futbal balet a hráči trápne baletky v sukničkach. Toto v žiadnom prípade není faul. Hľadať obšuchy nôh v približenom zábere 🤦 To si ako predstavuješ bránenie od obrancov ak by mali byť za toto penalty 😀 Takýchto obsuchov je za zápas v súbojoch v pokutovom území stovka. A hľadať tu s priblížením obsuch a dať penaltu za odmenu hráčovi ktorý evidentne filmuje a hodí sa aj keď nemá prečo je smiešne.

Som na 100% presvedčený že keby to bolo naopak tak napises že v žiadnom prípade penalta
Napsal bych, že obránce je blbec.

Nějaky člověk = bývalý rozhodčí, který vykládá pravidla, nechce se mi teď hledat, zda je napojen na rozhodčí nebo jen na televizi, ale po celou sezónu platí za autoritu, na kterou se stále obrací a která vysvětlovala věci týkající se pravidel. Jako není to prezidentem jmenovaný soudce, ale zas nejde o život.

Pravidla se mění každý rok... Bože. Tak letos jsou takováto. Nebo myslíš, že se měnila i v průběhu sezóny? Mě úplně unavuje na to reagovat.

S intere nevim, jak to bylo pravidlove a nebudu to hledat. Nechápu, proč se odvoláváš na jiný příklad, jinou situaci, kdyz se můžeme bavit o stejném příkladu,stejné situaci.
On je len expert pre DAZN on už nemá nič spoločné s rozhodcami čiže aj tie videá s Contem sú bezpredmetné keďže to bolo z pozície experta TV nie z pozície nejakej funkcie.
Ty si to napísal tak ako keby to že tvrdil najprv Contemu niečo a teraz tvrdí niečo iné je nejaký dôkaz proti Rímskeho piskania ale tým že nemá žiadnu výkonnú rozhodcovsku moc tak to tak nie je. Skôr sa zda že už ani nevie čo kedy povedal ale ešte raz keďže nemá rozhodovaciu právomoc je to jedno.
Ten príklad som dal preto lebo to ukazuje že krivdy sa rozoberajú po každom zápase na všetky strany. Aj tam som si našiel že tento DAZN expert tvrdil že sa malo volať s VAROM ale nevolalo sa.
Proste toto sú úplne zbytočne snahy nájsť v tom niečo viac.

Čo som si ja pozeral čo sa dá stiahnut o VARE a čo používa aj veľa ľudí "expertov" okolo futbalu je tak že proste sú situácie kedy môže VAR byť použité penalta je samozrejme jedna z nich. A prípad kedy sa môže ozvať je keď vidí na monitore evidentný chybu čo úplne evidentná bola kedze tam keď už niečo bola žlta za simulovanie...
Ak mi niekto nájde kde je napísané že VAR sa nemá čo ozvať tak nemám problém uznať opak.

Last edited:
Ok. Já nemám sílu na tenhle druh rozhovoru, kdy reprodukuju dění z Itálie, kde si to fakt ti novináři, televize, ranieri a spol. necucaj z prstů (a já rád předám aspoň stručně to, co čtu, sem) a tady pak čtu něco o tom, co se dá kde stáhnout. Nemyslis, že je to penaltovej zákrok, ok. Nechceš vzít na vědomí, že ta diskuze se odehrává i mimo faul samotný, a to ohledně chování rozhodčího a rozhodčích v obdobnych situacích, a to že dosavadní pravidla výkladu užití VAR se změnila v momentě, kdy to vedlo k odebrani rozhodčím odpiskany penalty v nas prospěch, ok. Prohráli jsme, jsme drevaci, můžeme si za to sami, příště to snad bude lepší. Daje.

Last edited:
A spomínaný
Ok. Já nemám sílu na tenhle druh rozhovoru, kdy reprodukuju dění z Itálie, kde si to fakt ti novináři, televize, ranieri a spol. necucaj z prstů (a já rád předám aspoň stručně to, co čtu, sem) a tady pak čtu něco o tom, co se dá kde stáhnout. Nemyslis, že je to penaltovej zákrok, ok. Nechceš vzít na vědomí, že ta diskuze se odehrává i mimo faul samotný, a to ohledně chování rozhodčího a rozhodčích v obdobnych situacích, a to že dosavadní pravidla výkladu užití VAR se změnila v momentě, kdy to vedlo k odebrani rozhodčím odpiskany penalty v nas prospěch, ok. Prohráli jsme, jsme drevaci, můžeme si za to sami, příště to snad bude lepší. Daje.
Pravidlá sú také aké boli použité v zápase a nič sa na nich nezmenilo v tom zápase. Ty tu reprodukujes len to čo sa píše na stránkach a fórach AS a čo povedal Claudio ktorý to neuniesol v tv.
Tu máš článok kde sa presne hovorí o tom čo som písal že to bolo použité plne podľa pravidiel ktoré sú kedy ide o zjavnú chybu.
Tu máš zhrnutie platných pravidiel kde sa presne dočítaš o tom že VAR rieši v prípade zjavnej chyby. Ja som od teba nevidel žiadny dôkaz toho že sa niečo údajne zrazu zmenilo jedine čo si sem dal je to že rozhodca ktorý pískal tri roky Sériu A naposledy v roku 2008 kedy o VARE nikto nepočul sa niekde domotal a raz tvrdil jedno a potom druhé.

Mimochodom teraz som si našiel celý ten rozhovor Conte vs Marelli o ktorý sa celé toto opiera aj Ranieri a očividne si to asi zle pamätal. Marelli nikde nepovedal že VAR nemôže intervenovať a nemôže sa v takom prípade použiť. Práveže sa snažil vysvetliť že VAR sa použiva iba pri zjavnej chybe. Čiže celá táto myšlienka údajnej zmeny pravidiel je kravina. Už vtedy ten Marelli hovoril nakoniec rovnako.
A stačí si pozrieť aj ten moment o ktorý vtedy išlo to je úplne niečo iné než tento obšuch tam je kontakt vystretá noha proti súperovej nohe preto tam vtedy nezasiahol VAR.

DAZN refereeing expert Luca Marelli tried to explain that VAR has always only been allowed to intervene for a clear and obvious error, but Conte did not accept that.

Last edited:
Teď už se asi někam dostáváme: clear and obvious error. Coz se zde nestalo. Na to navazuje ta diskuze, ten výklad, ten Marelli a ta nekonzistence v rozhodování, ten rozdíl oproti jiným stejným situacím a v závěru tedy ta chyba, ke které došlo. Co se zde stalo, byl střet, ke kterému došlo a který rozhodčí na hřišti ihned posoudil jako faul. Jak Marelli vysvětloval contemu, v takový moment VAR nezasahuje a takových kontaktů byla takto posouzena stovka nebo stovky, a proto i v zápase té Neapole to bylo posouzeno stejně. Stovka posouzení a až u nás se ten výklad otočil a světě div se, opět je to správně. To přece nedává smysl. Stala se chyba - věřme, že omylem - a teď se to snaží ututlat, jako vždy. Čtvrtý rozhodčí ranierimu vysvětloval, že došlo ke kontaktu, ale k lehkemu. VAR ukázal take kontakt, ani ne lehký, maximálně se tomu dá vytknout, že byl záměrný z koneho strany, což je úplně normální věc a když je bek blb, tak se to holt ve fotbale děje. Marelli pak, aby zachraňoval situaci, k ranieriho namitkam, které ukázaly, že situace byla posuzovana v rozporu s dosavadní praxí, plynouci z pravidel, v TV říkal, že ke střetu nedošlo vůbec. A proto to tedy nebyl faul. To už je úplně absurdní. Ranieri zcela správně rekl: "Já vám neříkám, jestli to byla penalta, nehodlám to posuzovat - já trénuju Řím a řeknu vám, že ano, gasperini trénuje atalantu a rekne vam, že ne. Já říkám, že rozhodčí udělal rozhodnutí a nenastal podmínky pro to, aby ho VAR měnil." Dle platných pravidel a jejich aktuální výkladu má pravdu.

Já reprodukuju nejen stránky a fora ASR, ale i vyjádření různých nezávislých pozorovatelu. Ve fotbale se točí dost peněz a každé takové rozhodnutí je věc, které má vliv na práci bezpoctu lidi, je to extrémně sledovaná věc a opravdu nejde jen o blazneni pár ublizenych komplotistu. Že to ranieri neunesl je věta, kterou bych od fanouška ASR tedy nečekal. Ranieri se vyjádřil zcela kultivovane, střízlivě, přesně, důstojně a trefně. Já osobně jsem mu vdecnej jednak za to, jak se staví temnym silám serie A (a tvrdit, že jsou věci náhoda a žádné vlivy v serii A nejsou, je joke), jednak jak zastupuje kohokoliv dalšího na naší straně (zbytek klubu už roky mlčí a nechává to na trenerech, můžeme spekulovat do jaké míry to tak má a nemá být).

Last edited:
Ještě doplnění: pokud to nebyla penalta, protože se hráči nedotkli nebo protože to prostě manu nasimuloval, byť se nakonec dotkli, měl manu dostat žlutou kartu. Pak by se dalo uvažovat o tom, že ten proces proběhl správně: střet, rozhodčí posuzuje jako faul, VAR ukazuje, že ke střetu nedošlo, není faul, je simulovani, žlutá karta. Ale to už by asi bylo příliš, tak se prostě jen zrušila penalta, protože "kontakt byl lehký". To je v rozporu s pravidly a jejich dosavadní výkladem. Juvehnus miri do LM a vše je, jak má být.

Kus pravdy máte oba. Za mě (a z toho, co čtu od různých povolaných lidí z Itálie) je problém především v tom, že se na VAR nepoužívá stejnej metr a podobný situace se posuzují různě. V tom je to gró toho sporu, který se rozhoří prakticky po každým zápase. VAR sice výrazně omezil lidskej faktor, ale ten nezmizel úplně.

Ale veď si nedal žiadnu rovnakú situáciu. Ty a Ranieri a ďalší čo nedokážu uniesť že to bolo správne rozhodnutie nechápete že vy robíte aféru z toho ako sú postavené všeobecné pravidlá a navodzujete pocit že to bolo učelove. Ale je to hlúposť.
Jasné súhlasím že pravidlo ktoré je dane a uplatňuje sa všade že iba pri očividnej chybe môže volať je blbo napisane ALE v tomto prípade to bolo evidentné správne podľa pravidiel že opravil zjavnú chybu zatiaľ čo v prípade Neapol Inter sa rozhodne o zjavnej chybe nebavime. Čiže žiadny rovnaký príklad ja nevidím kedy sa pravidlo použilo inak.
Ak mi niekto chce povedať že tá situácia z ktorej sem dám aj fotku je rovnaká ako tá s Konem tak ako sorry ale nerozumie sa futbalu.
Tá polemika ktorú mal Conte a Marelli ktorú si teraz chybne a po svojom vykladajú ti čo chcú vytvoriť aféru bola o tom že Conte tvrdil že keď už tam je VAR tak by sa mal použiť vždy a Marelli sa mu snažil vysvetliť že sa nepoužíva vždy ale len pri očividnej chybe. A vy ste to prekrútili nato že údajne mu tvrdil že VAR takto zasiahnuť nemôže čo je klamstvo.
Ešte raz je pravda že to pravidlo je hlúpo postavené ale je evidentné že v tomto prípade sa postupovalo správne v rámci všetkých pravidiel.
To že nedal Konemu žltu za jasné simulovanie je chyba rozhodcu ale to o ničom nesvedčí veď to sú pravidelne chyby. Zase v zápase AC Feyenord dal rozhodca dal zltu. To už sme v klasických polemikach ale zase nie je to nič o žiadnom antiRimskom prístupe. Alebo v zápase Man.U vs Bilbao dal penaltu a ešte aj červenu kartu za faul za stiahnutie ktoré podľa mňa ani nevyzeralo tak hrozne a hneď ďalší víkend bol zápas NEW vs C. Palace kde brankár evidentne sundal útočníka na čistu červenu a bola žlta len. To sú proste rozhodcovia ale sú to od seba nezávislé príklady ktoré ukazujú že rozhodcovia majú rôzne rozhodnutia a neznamená to že tam je iný vplyv.
Dávam sem ten obrázok toho kontaktu. Ak je toto podľa teba rovnaké a nevidíš ten rozdiel že prečo toto nebola zjavná chyba a nezasahoval VAR tak akože sa naozaj nemáme o čom baviť...

Přílohy

• IMG_20250513_230955_274.jpg
    IMG_20250513_230955_274.jpg
    4.4 MB · Zobrazeno: 2
  • IMG_20250513_231019_979.jpg
    IMG_20250513_231019_979.jpg
    5.7 MB · Zobrazeno: 2
Kus pravdy máte oba. Za mě (a z toho, co čtu od různých povolaných lidí z Itálie) je problém především v tom, že se na VAR nepoužívá stejnej metr a podobný situace se posuzují různě. V tom je to gró toho sporu, který se rozhoří prakticky po každým zápase. VAR sice výrazně omezil lidskej faktor, ale ten nezmizel úplně.
Veď to presne hovorím aj ja že áno súhlasím že to pravidlo je zle napísané a malo by byť proste stanovéne že môže kontrolovať každu penaltu alebo nemôže. Lenže tu sa proste bavíme o evidentnej chybe preto sa ozval VAR ktorý povedal rozhodcovi nech sa radšej nato pozrie. Ale to čo niektorí nechápu a chcú z toho spraviť učelovu krivdu proti AS je že takto to presne ako píšeš aj ty funguje stále a stále stým je problém není to vôbec konkrétne o Ríme a zákulisí.

Mimochodom Toto pravidlo o zjavnej chybe bolo zavedené kvôli plynulosti ale ako vždy všetko má svoje pre a proti ale ja teda si myslím ako Conte že keď už to tam teda je nech môžu posudzovať všetko veď zase tých penált nebýva 20 za zápas.