36. Kolo Atalanta Roma

Tez nechci konferenční ligu jedině že by nový trenér tam dával mladé a borce co nehrají ale to se nestane.takze raději bez poháru.Jednou to přijít muselo, musíme věřit a to AC porazit myslím že budou velké oslavy a rozlučka s Claudiem

Sorry, ale Claudione tohle si prokaučoval tím pozdním střídáním a nesmyslně si tam dlouho nechal Dobvika, který byl 3/4 všech zápasů jen do počtu. Nepředvídavý, líný, na souboje kašle. Eldor to všechno odmaká za něj. A taky nechápu, co pořád má proti Baldovi. Ten tam měl být už o poločas za Dobvika. Penaltu bych pískl. Byl to koňar. Kone to udělal chytře. Jenom ten VAR to tam nesmyslně pauzoval, ale na některých záběrech šlo vidět, že tam kontakt byl. Tahle Atalanta se ne že dala, ale měla porazit. No co, tak třeba zase příští rok.

Sorry, ale Claudione tohle si prokaučoval tím pozdním střídáním a nesmyslně si tam dlouho nechal Dobvika, který byl 3/4 všech zápasů jen do počtu. Nepředvídavý, líný, na souboje kašle. Eldor to všechno odmaká za něj. A taky nechápu, co pořád má proti Baldovi. Ten tam měl být už o poločas za Dobvika. Penaltu bych pískl. Byl to koňar. Kone to udělal chytře. Jenom ten VAR to tam nesmyslně pauzoval, ale na některých záběrech šlo vidět, že tam kontakt byl. Tahle Atalanta se ne že dala, ale měla porazit. No co, tak třeba zase příští rok.
souhlas, ale ono se to snadno říká po zápase, 19x mu to vyšlo... tentokrát ne. kdyby v prdeli byly ryby, uznávám... na to se bohužel nehraje

kdyby nám pískli takovou pětku proti nám, jebu beka
neni to jak adriano na san siru, co skočil kolem doniho, to bych byl ticho
tohle je pro mě penalta
fakt mě to štve, čtu navíc na italských webech, že je-li tam kontakt (a byl) a rozhodčí pískne, var nezasahuje (zasahuje jen při evidentní chybě, ne posuzuje-li se intenzita zákroku). to už jsou i na mě technikálie a nudí mě. ntakže já zůstávám u svého bek blbec -> penalta.
pořád platí, že jsme si dnes vyhrát nezasloužili, ale na to se ptá kdo, že.

viděli jsme záběr, co ukazovali rozhodčímu, že jo?

ukázali to, co potřebovali

1) dle pravidel (které se dozvídám dnes od ranieriho) se věc má tak, že pokud by zde rozhodčí nepískl penaltu, VAR by NEMĚL právo ho zavolat k posouzení videa, protože se jedná o běžnou herní situaci, kontakt stehno-koleno-lejtko-apod., nejde o nějakou obrovskou chybu. a naopak, pískl-li penaltu, VAR ze stejných důvodů NEMĚL právo ho volat k posouzení. a tady ten příběh může klidně končit. porušení pravidel rozhodčími na varu.

2) nekončí, protože ho bohužel zavolali a ukázali mu záběry, kde je mezi hráči mezera. ve videu je vidět naopak kontakt - ano, manu ho chtěl, ale ten bek mu k tomu dal šanci. ohledně chování beka říká ranieri to, co já.

když ten člověk ranierimu řekl, že se hráči NEDOTKLI, ranieri jim popřál hezkej večer a odešel.

Penalta nevím, byla by hodně přísná. Nicméně podle všeho má Sushka pravdu - po odpískání penalty VAR nesmí do tohohle rozhodnutí vstupovat. Aspoň o tom všude čtu. Já se v tom vůbec nevyznám, ale myslím si, že kdyby se to stalo Juventusu, tak se penalta kope.

K zápasu...byli lepší. Škoda, že se z toho nepodařilo vydolovat bod.

Ranieri infuriated by VAR: ‘How can you say no, we are looking at it!’

Ranieri infuriated by VAR: ‘How can you say no, we are looking at it!’​

by Football Italia
Claudio Ranieri confessed Champions League qualification might not be ‘feasible’ for Roma now, but vented his fury at VAR over the penalty in their defeat to Atalanta. ‘How can you say no? We are literally looking at it!’

The Giallorossi knew a victory here would allow them to leapfrog both Juventus and Lazio into fourth place, but instead they have slipped down to sixth, albeit still only one point behind these teams.
Their 19-match unbeaten Serie A record was ended by a 2-1 result in Bergamo, decided by Ademola Lookman and Ibrahim Sulemana strikes, around a temporary Bryan Cristante equaliser.
BERGAMO, ITALY - MAY 12: Bryan Cristante of AS Roma celebrates scoring his team's first goal with team mates during the Serie A match between Atalanta and AS Roma at Gewiss Stadium on May 12, 2025 in Bergamo, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
BERGAMO, ITALY – MAY 12: Bryan Cristante of AS Roma celebrates scoring his team’s first goal with team mates during the Serie A match between Atalanta and AS Roma at Gewiss Stadium on May 12, 2025 in Bergamo, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
“After tonight, I don’t know if it’s still feasible for fourth place, but we will fight to the end, as we always have done,” Ranieri told DAZN.
Ranieri had not tasted Serie A defeat since the loss away to Como on December 15, 2024.

Ranieri rage at VAR intervention​

BERGAMO, ITALY – MAY 12: Referee Simone Sozza checks the pitch side VAR monitor during the Serie A match between Atalanta and AS Roma at Gewiss Stadium on May 12, 2025 in Bergamo, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
However, the coach had one thing only on his mind and that was the moment when Roma were awarded a penalty for the Mario Pasalic challenge on Manu Koné, only for it to be revoked following the VAR On-Field Review because it was the Giallorossi midfielder who effectively ran into the Atalanta player.
“We knew Atalanta were the masters of intensity, that’s how they won the Europa League. What I wanted to know from your technical experts is, was that a penalty? Was it 60-40? We were told VAR only intervenes if there is a clear and obvious error,” ranted a visibly furious Ranieri.
“We saw that Pasalic mistimed the challenge, put his foot down and caught my player. So VAR should not have intervened. The referee awarded a penalty and it should’ve stayed a penalty. The rules change from one game to the next, we accept it, but it is disappointing to see that there is no consistency in this league.

“You can clearly see that Pasalic makes contact with Manu Kone. If the referee gave the penalty, the VAR should’ve stayed quiet. That is what we were told. After that, both teams had chances, Atalanta took them and we did not, so congratulations to Atalanta and congratulations to my players too.
“I am not asking if it was or was not a penalty. I am saying can VAR intervene when there is contact with the knee or ankle anyway? We accept it, but purely out of sporting justice, we want to know what the rules are. Have they changed? We would accept that, without understanding it, but at least let us know if the rules are changed.”

Ranieri congratulates Atalanta​

BERGAMO, ITALY – MAY 12: Claudio Ranieri, Head Coach of AS Roma and Gian Piero Gasperini, Head Coach of Atalanta, pose for a photo prior to the Serie A match between Atalanta and AS Roma at Gewiss Stadium on May 12, 2025 in Bergamo, Italy. (Photo by Marco Luzzani/Getty Images)
DAZN refereeing expert Luca Marelli argued there was no real contact, because Manu Kone ran into Pasalic, and this further angered Ranieri.
“There was definitely contact, you can see it! Pasalic puts his foot down firmly, he doesn’t get the ball, he does get the player. How can you say no? We are literally looking at it! Good evening.”
And with that, Ranieri walked away from the DAZN interview.
The Roma coach was also booked by the referee after the final whistle for dissent.

Ano, můžu spekulovat, jestli VAR měl nebo neměl intervenovat, že by si za to mohl bek sám, ale za mě POŘÁD PLATÍ, že tyhle situace ve fotbale vidět nechci. A protože je ve fotbale vidět nechci, nechci taky, aby tímhle způsobem vyhrál tým, kterýmu fandím.
Hezky napsáno. :ok:

Hoši já když hrál fotbal, tak jednu z mála věcí, kterou mě učili a která podle mě pořád platí, byla ta, že ve vápně jsem jako útočící hráč ve výhodě. Bek do mě může jít jen opatrně, kdekoliv jinde tahle výhoda padá, ale ve vápně to tak vždycky bylo a podle mě by to tak i nadále mělo platit. Jak říká Sushi, tohle je blbost beka a je to inho regulerni penalta. Takže asi tak…komukoliv jinýmu z první šestky by se tohle písklo a VAR by neintervenoval

Přesně. Je to penalta, pro kterou si šel, což ale neznamená, že to penalta není. A znovu se vracím k ty solidarite mezi italskými týmy v Evropě. I have no friends in Italy. Juventus by odjel s penaltou, říkat si, že o to m nestojíme, je hezký, ale hraje se to na góly a body.

Já bych prosím až bude vyjádření italského svazu k tomu byl rád kdyby to tu někdo dál, děkuji 😉 já bych to nepiskal protože mi vadí takové penalty na druhou stranu taky vím že nás hlavně na začátku sezóny sudí poškodili a ne jednou ale já jsem též zastánce toho že takhle vyhrávat nechci, bohužel pro nás to mohlo rozhodnout o půl miliardě z LM

Já bych prosím až bude vyjádření italského svazu k tomu byl rád kdyby to tu někdo dál, děkuji 😉 já bych to nepiskal protože mi vadí takové penalty na druhou stranu taky vím že nás hlavně na začátku sezóny sudí poškodili a ne jednou ale já jsem též zastánce toho že takhle vyhrávat nechci, bohužel pro nás to mohlo rozhodnout o půl miliardě z LM
italský svaz... :lol: co bys čekal? ne že bych už něco četl, ale jako co očekáváš, že řekne? nic. karavana jede dál.

Tak body nečekám 😁 ale mě zajímá jak se k tomu postaví jestli teda přiznají že var k tomu neměl co říkat, nebo řeknou že penalta nebyla nebo nevím 😃

Hoši já když hrál fotbal, tak jednu z mála věcí, kterou mě učili a která podle mě pořád platí, byla ta, že ve vápně jsem jako útočící hráč ve výhodě. Bek do mě může jít jen opatrně, kdekoliv jinde tahle výhoda padá, ale ve vápně to tak vždycky bylo a podle mě by to tak i nadále mělo platit. Jak říká Sushi, tohle je blbost beka a je to inho regulerni penalta. Takže asi tak…komukoliv jinýmu z první šestky by se tohle písklo a VAR by neintervenoval
Nás učili od mala...dostaň se do vápna a jakmile ucejtíš kontakt, tak spadni. Dneska to úplně nenávidím, ale jako mladej jsem to tímhle způsobem zkoušel.

Já souhlasím snad se všema, kteří se k tomu vyjádřili. Jak s tím, že takovýhle penalty vidět nechceme tak i s tím, že kntakt tam byl, písklo se a mělo se kopat. Někdo to tu napsal dobře...tohle rozhodnutí nás mohlo stát půl miliardy. Škoda, AS si po počáteční žumpě tu LM zaslouží a to musí říct i nezaujatej fanoušek.
Po včerejší prohře je ta šance už opravdu malá...Juventus si to už pohlídá ze všech směrů...