Teď už se asi někam dostáváme: clear and obvious error. Coz se zde nestalo. Na to navazuje ta diskuze, ten výklad, ten Marelli a ta nekonzistence v rozhodování, ten rozdíl oproti jiným stejným situacím a v závěru tedy ta chyba, ke které došlo. Co se zde stalo, byl střet, ke kterému došlo a který rozhodčí na hřišti ihned posoudil jako faul. Jak Marelli vysvětloval contemu, v takový moment VAR nezasahuje a takových kontaktů byla takto posouzena stovka meno stovky, a proto i v zápase té Neapole to bylo posouzeno stejně. Stovka posouzení a až u nás se ten výklad otočil a světě div se, opět je to správně. To přece nedává smysl. Stala se chyba - věřme, že omylem - a teď se to snaží ututlat, jako vždy. Čtvrtý rozhodčí ranierimu vysvětloval, že došlo ke kontaktu, ale k lehkemu. VAR ukázal take kontakt, ani ne lehký, maximálně se tomu dá vytknout, že byl záměrný z koneho strany, což je úplně normální věc a když je bek blb, tak se to holt ve fotbale děje. Marelli pak, aby zachraňoval situaci, k ranieriho namitkam, které ukázaly, že situace byla posuzovana v rozporu s dosavadní praxí, plynouci z pravidel, v TV říkal, že ke střetu nedošlo vůbec. A proto to tedy nebyl faul. To už je úplně absurdní. Ranieri zcela správně rekl: "Já vám neříkám, jestli to byla penalta, nehodlám to posuzovat - já trénuju Řím a řeknu vám, že ano, gasperini trénuje atalantu a rekne vam, že ne. Já říkám, že rozhodčí udělal rozhodnutí a nenastal podmínky pro to, aby ho VAR měnil." Dle platných pravidel a jejich aktuální výkladu má pravdu.
Já reprodukuju nejen stránky a fora ASR, ale i vyjádření různých nezávislých pozorovatelu. Ve fotbale se točí dost peněz a každé takové rozhodnutí je věc, které má vliv na práci bezpoctu lidi, je to extrémně sledovaná věc a opravdu nejde jen o blazneni pár ublizenych komplotistu. Že to ranieri neunesl je věta, kterou bych od fanouška ASR tedy nečekal. Ranieri se vyjádřil zcela kultivovane, střízlivě, přesně, důstojně a trefně. Já osobně jsem mu vdecnej jednak za to, jak se staví temnym silám serie A (a tvrdit, že jsou věci náhoda a žádné vlivy v serii A nejsou, je joke), jednak jak zastupuje kohokoliv dalšího na naší straně (zbytek klubu už roky mlčí a nechává to na trenerech, můžeme spekulovat do jaké míry to tak má a nemá být).