Zdravím z Říma

tak jsem si řekl, že si udělám takovej malej souhrn toho, co jsem tu po fotbalový stránce zažil... a když už to dělám, proč to nehodit i sem, koho to zajímá může mrknout, tiše závidět, whatever... :lol:

sice už je za chvíli konec sezóny, ale to už se asi budu učit a teď mám čas, tak nebudu čekat a shrnu si to teď...

takže, počínaje mým příjezdem sem (zvlášť liga, EL a pohár):

Roma/Livorno 0-1
První zápas na Olimpicu, co se Serie A týče (po Roma-Catania 1:0 v poháru a Roma-Gent 3:1 v EL)... super začátek. Díky tomu, že jsem byl nabitej energií a nadšenej ze stadionu, strávil jsem o něco míň tragicky dost tragickou porážku... Tavano limortaccitua. Distinti sud.

Udinese/Roma 2-1

U kamaráda, po Milan/Roma 2-1 (ještě před livornem) u toho samýho, stejnej výsledek... na vytrhání si vlasů, tři zápasy a tři porážky. Začínal jsem propadat depresím.

Roma/Bologna 2-1
Curva nord. dost strašnej zápas, ale první body! pamatuju si, že Mirko se konečně probral a tuším, že tehdy na něj dost pískali během zápasu... blbci. tuším, že Perrotta dal druhej a šlo se domů, paráda!

Internazionale/Roma 1-1
u kamarádovejch kamarádů, byl jsem docela vytočenej...

Roma/Bari 3-1
il Capitano!! mě a mou hezčí polovičku tehdy přesunuli z Curva nord do Distinti nord, prootže přijelo hodně kašparů z bari... aspoň byla dobrá kulisa... a Franče dal za tři, co víc si přát :)

Atalanta/Roma 1-2
Miiiiiiiirkoooooo! u kamaráda, s bráchou. příprava na derby...

Roma/Lazio 1-0
Tevere centrale. jeden z největších fotbalovejch zážitků v životě. když to tam marcovi padlo a já dořval, nemohl jsem mluvit... ne, že bych neměl hlas. ale měl jsem sevřenej krk nervama... :mrgreen: O dio mio...

Sampdoria/Roma 0-0
velká nuda, u kamaráda jsme na to koukali na jeho megatelce a on myslím usnul :lol:

Roma/Parma 2-0
Dajeeeeeeee! Curva nord, poslední zápas před odletem do prahy na vánoce. důstojný "arrivederci".

Cagliari/Roma 2-2
tuším giallorossa... no comment.

Roma/Chievo Verona 1-0
giallorossa. gon138 přišel asi ve třetí minutě, tak neviděl jedinej gól zápasu :lol:

Roma/Genoa 3-0
můj návrat na olimpico, konkrétně do Distinti sud. první góly Lucy Toniho.

Juventus/Roma 1-2
v Roma Club Centocelle, jeden z největších fotbalovejch zážitků v životě. a to jsem nebyl na stadioně... nechce se mi ani myslet na to, nač bych umřel, kdybych tam byl... :oops:

Roma/Siena 2-1
Pit-Okaka!!! a málem spadnul zpola plnej stadion. distnti sud.

Fiorentina/Roma 0-1
Miiiiiiiiiirkoooooooo! u stejnejch kamarádů jako na Inter-Roma, myslím že kdybych chodil jen tam, dává góly jen Mirko :mrgreen:

Roma/Palermo 4-1
Matteo Brighi show :mrgreen: super zápas. distinti sud.

Roma/Catania 1-0
potom co jsme je vyklepli 1:0 v poháru mihajlovič prohlásil "v lize se to nebude opakovat". jojo :mrgreen: distnti sud.

Napoli/Roma 2-2
hnus! zatímco já v posledních minutách okusoval televizi, kamarád proklel snad všechny, od hráčů přes rozhodčího, jeho příbuzný, po nevím koho...

Roma/Milan 0-0
Curva Nord a fotbalová nuda, stadion byl ale plnej a z toho hlediska to byla paráda.

Livorno/Roma 3-3
viz. neapol. lucarelli limortaccitua... livorno nám (pravděpodobně) bere titul... podruhý za tři roky...

Roma/Udinese 4-2
brácha zas přijel a viděl Mirkův hattrick. super zápas, škoda že jsme se před ním trošku cinkli a byli krapet mimo :mrgreen: čekalo ale něco mnohem většího... distinti sud.

Bologna/Roma 0-2
tohodle zápasu si nikdo moc nevšímal, hlavně že přišly tři body...

Roma/Internazionale 2-1
AAAAAAAAAAAAAAAAAAARHGHGHGH! jeden z největších fotbalovejch zážitků v životě. možná nějvětší. měl jsem na krajíčku... šílenost. distinti sud.

Bari/Roma 0-1
v bárku od tří, první pivo v 15:02, no nakonec se z toho vyklubal pěknej večer :lol: i protože jsme odvezli tři body...

Roma/Atalanta 2-1
curva nord. když consigli upustil ten míč po mirkově střele a pomalu se to koulelo do sítě, myslím, že jsem se udělal.

Lazio/Roma 1-2
v baru, nesehnal jsem lístek. strašnej bordel v ulicích Říma...

Roma/Sampdoria 1-2
curva nord...
:(

EL:

Roma/Fulham FC 2-1
okaka-riise! potom co v první půlce dal fulham gól, curva sud začala zpívat dneska už známej chorál, okopírovanej myslím odněkud z jižní ameriky... zpívali celou poločasovou přestávku a nakonec jsme vyhráli husí kůže. pak jsem šel do jednoho pořadu v televizi :mrgreen: distinti sud.

Roma/FC Basel 1893 2-1
pokud si dobře pamatuju, byl tu brácha. tehdy nás ale čekalo něco mnohem většího... (derby)

PFC CSKA Sofia/Roma 0-3
jedinej zápas, co jsem viděl na kompu. tak moc byl zbytečnej...

Panathinaikos/Roma 3-2
doma. spolubydlící si mysleli, že umřu. první to mirko vymet a pak jsem už skoro jen mlčel......

Roma/Panathinaikos 2-3
curva sud. po super začátku hrozná deprese :(

pohár:

Roma /Triestina 3-1
curva sud, poprvý v životě. klidnej zápas, až na podělanej začátek, zářez na seznamu věcí, co musím aspoň jednou v životě udělat...

Roma/Catania 1-0
distinti sud. první zápas na olipmicu, v roce 2007, byl Coppa Italia proti Catanii, rozhodl kapitán gólem do brány na straně kde je curva suda vyhrálo se 1:0, já seděl v distinti sud a byl nervózní až do devadesátý minuty... a pak že se historie neopakuje. 8)

Roma/Udinese 2-0
hezkej fotbal v první půli, ale po zápase se moc neslavilo, chyběl ten poslední gól, kterej by udinese pohřbil... distinti sud.

Udinese/Roma 1-0
byl jsem někde mezi zmrzlinárnou, parkem, pizzerií a televizí (ta byla kromě parku všude). byla tu má drahá a já dokonce zapmněl, že se hraje... všimnul jsem si, až když jsme si šli koupit pizzu a v telce byl Řím. :mrgreen:

ještě mě čeká finále s interem a pravděpodobně Roma-cagliari (co se stadionu týče)

Daje!!!!!!!!!!!!!

až budu mít síly, schválně si spočítám bilanci, kterej sektor nosí štěstí :mrgreen: ještě jsem na stadionu neviděl remízu... asi budu muset na hlavní tribunu :mrgreen:

Cool. BTW hodne crazy bylo to posledni derby v Giallorose, to jsem jeste nezazil.

super, tichá závist :mrgreen:
u pár věcí jsem se pěkně zasmál, jako třeba u zápasu Udinese/Roma 1-0 :lol: :tlesk:

:mrgreen:

o derby v giallo jsem slyšel, pozdějc sem hodim fotku, na kterou jsem narazil na fejsbůku... pro představu :lol:

fotky z facebooku, snad se autor (někteří znají toho francouze co je v praze) neurazí...

:lol:

DISTINTI SUD 10-0-1
CURVA NORD 3-1-1
CURVA SUD 1-0-1
TEVERE 1-0-0
DISTINTI NORD 1-0-0
celkem 16-1-3

vlastně jsem jednu plichtu viděl, tu s milánem...
příští zápas je můj dvacátej, tak snad bude co slavit 8)

edit: 21. zápas t bude.. :roll:

tak abych dokončil, co jsem načal...

viděl jsem tu ještě inter ve finále, cagliari doma a veronu venku...

finále bylo super z hlediska fanoušků, byl jsem v curva sud a byl to peklo... bohužel to dpadlo jak to dopadlo.
cagliari taky boží, všichni měli frančeho dresy po tom interu, on to tam dvakrát fouknul a šlo se dom... :lol: předtím ještě promenáda s dětma, hezký...
a výlet do verony, to by bylo nadlouho.

konečný skóre teda:

DISTINTI SUD 11-0-1
CURVA NORD 3-1-1
CURVA SUD 1-0-2
TEVERE 1-0-0
DISTINTI NORD 1-0-0
zápasy venku 1-0-0
celkem 18-1-4

a je po všem :cry: :cry: :cry: