tak jsem si řekl, že si udělám takovej malej souhrn toho, co jsem tu po fotbalový stránce zažil... a když už to dělám, proč to nehodit i sem, koho to zajímá může mrknout, tiše závidět, whatever...
sice už je za chvíli konec sezóny, ale to už se asi budu učit a teď mám čas, tak nebudu čekat a shrnu si to teď...
takže, počínaje mým příjezdem sem (zvlášť liga, EL a pohár):
Roma/Livorno 0-1
První zápas na Olimpicu, co se Serie A týče (po Roma-Catania 1:0 v poháru a Roma-Gent 3:1 v EL)... super začátek. Díky tomu, že jsem byl nabitej energií a nadšenej ze stadionu, strávil jsem o něco míň tragicky dost tragickou porážku... Tavano limortaccitua. Distinti sud.
Udinese/Roma 2-1
U kamaráda, po Milan/Roma 2-1 (ještě před livornem) u toho samýho, stejnej výsledek... na vytrhání si vlasů, tři zápasy a tři porážky. Začínal jsem propadat depresím.
Roma/Bologna 2-1
Curva nord. dost strašnej zápas, ale první body! pamatuju si, že Mirko se konečně probral a tuším, že tehdy na něj dost pískali během zápasu... blbci. tuším, že Perrotta dal druhej a šlo se domů, paráda!
Internazionale/Roma 1-1
u kamarádovejch kamarádů, byl jsem docela vytočenej...
Roma/Bari 3-1
il Capitano!! mě a mou hezčí polovičku tehdy přesunuli z Curva nord do Distinti nord, prootže přijelo hodně kašparů z bari... aspoň byla dobrá kulisa... a Franče dal za tři, co víc si přát
Atalanta/Roma 1-2
Miiiiiiiirkoooooo! u kamaráda, s bráchou. příprava na derby...
Roma/Lazio 1-0
Tevere centrale. jeden z největších fotbalovejch zážitků v životě. když to tam marcovi padlo a já dořval, nemohl jsem mluvit... ne, že bych neměl hlas. ale měl jsem sevřenej krk nervama...
O dio mio...
Sampdoria/Roma 0-0
velká nuda, u kamaráda jsme na to koukali na jeho megatelce a on myslím usnul
Roma/Parma 2-0
Dajeeeeeeee! Curva nord, poslední zápas před odletem do prahy na vánoce. důstojný "arrivederci".
Cagliari/Roma 2-2
tuším giallorossa... no comment.
Roma/Chievo Verona 1-0
giallorossa. gon138 přišel asi ve třetí minutě, tak neviděl jedinej gól zápasu
Roma/Genoa 3-0
můj návrat na olimpico, konkrétně do Distinti sud. první góly Lucy Toniho.
Juventus/Roma 1-2
v Roma Club Centocelle, jeden z největších fotbalovejch zážitků v životě. a to jsem nebyl na stadioně... nechce se mi ani myslet na to, nač bych umřel, kdybych tam byl...
Roma/Siena 2-1
Pit-Okaka!!! a málem spadnul zpola plnej stadion. distnti sud.
Fiorentina/Roma 0-1
Miiiiiiiiiirkoooooooo! u stejnejch kamarádů jako na Inter-Roma, myslím že kdybych chodil jen tam, dává góly jen Mirko
Roma/Palermo 4-1
Matteo Brighi show
super zápas. distinti sud.
Roma/Catania 1-0
potom co jsme je vyklepli 1:0 v poháru mihajlovič prohlásil "v lize se to nebude opakovat". jojo
distnti sud.
Napoli/Roma 2-2
hnus! zatímco já v posledních minutách okusoval televizi, kamarád proklel snad všechny, od hráčů přes rozhodčího, jeho příbuzný, po nevím koho...
Roma/Milan 0-0
Curva Nord a fotbalová nuda, stadion byl ale plnej a z toho hlediska to byla paráda.
Livorno/Roma 3-3
viz. neapol. lucarelli limortaccitua... livorno nám (pravděpodobně) bere titul... podruhý za tři roky...
Roma/Udinese 4-2
brácha zas přijel a viděl Mirkův hattrick. super zápas, škoda že jsme se před ním trošku cinkli a byli krapet mimo
čekalo ale něco mnohem většího... distinti sud.
Bologna/Roma 0-2
tohodle zápasu si nikdo moc nevšímal, hlavně že přišly tři body...
Roma/Internazionale 2-1
AAAAAAAAAAAAAAAAAAARHGHGHGH! jeden z největších fotbalovejch zážitků v životě. možná nějvětší. měl jsem na krajíčku... šílenost. distinti sud.
Bari/Roma 0-1
v bárku od tří, první pivo v 15:02, no nakonec se z toho vyklubal pěknej večer
i protože jsme odvezli tři body...
Roma/Atalanta 2-1
curva nord. když consigli upustil ten míč po mirkově střele a pomalu se to koulelo do sítě, myslím, že jsem se udělal.
Lazio/Roma 1-2
v baru, nesehnal jsem lístek. strašnej bordel v ulicích Říma...
Roma/Sampdoria 1-2
curva nord...
okaka-riise! potom co v první půlce dal fulham gól, curva sud začala zpívat dneska už známej chorál, okopírovanej myslím odněkud z jižní ameriky... zpívali celou poločasovou přestávku a nakonec jsme vyhráli husí kůže. pak jsem šel do jednoho pořadu v televizi
distinti sud.
Roma/FC Basel 1893 2-1
pokud si dobře pamatuju, byl tu brácha. tehdy nás ale čekalo něco mnohem většího... (derby)
PFC CSKA Sofia/Roma 0-3
jedinej zápas, co jsem viděl na kompu. tak moc byl zbytečnej...
Panathinaikos/Roma 3-2
doma. spolubydlící si mysleli, že umřu. první to mirko vymet a pak jsem už skoro jen mlčel......
Roma/Panathinaikos 2-3
curva sud. po super začátku hrozná deprese
Roma/Catania 1-0
distinti sud. první zápas na olipmicu, v roce 2007, byl Coppa Italia proti Catanii, rozhodl kapitán gólem do brány na straně kde je curva suda vyhrálo se 1:0, já seděl v distinti sud a byl nervózní až do devadesátý minuty... a pak že se historie neopakuje. 8)
Roma/Udinese 2-0
hezkej fotbal v první půli, ale po zápase se moc neslavilo, chyběl ten poslední gól, kterej by udinese pohřbil... distinti sud.
Udinese/Roma 1-0
byl jsem někde mezi zmrzlinárnou, parkem, pizzerií a televizí (ta byla kromě parku všude). byla tu má drahá a já dokonce zapmněl, že se hraje... všimnul jsem si, až když jsme si šli koupit pizzu a v telce byl Řím.
ještě mě čeká finále s interem a pravděpodobně Roma-cagliari (co se stadionu týče)
Daje!!!!!!!!!!!!!
až budu mít síly, schválně si spočítám bilanci, kterej sektor nosí štěstí
ještě jsem na stadionu neviděl remízu... asi budu muset na hlavní tribunu 

sice už je za chvíli konec sezóny, ale to už se asi budu učit a teď mám čas, tak nebudu čekat a shrnu si to teď...
takže, počínaje mým příjezdem sem (zvlášť liga, EL a pohár):
Roma/Livorno 0-1
První zápas na Olimpicu, co se Serie A týče (po Roma-Catania 1:0 v poháru a Roma-Gent 3:1 v EL)... super začátek. Díky tomu, že jsem byl nabitej energií a nadšenej ze stadionu, strávil jsem o něco míň tragicky dost tragickou porážku... Tavano limortaccitua. Distinti sud.
Udinese/Roma 2-1
U kamaráda, po Milan/Roma 2-1 (ještě před livornem) u toho samýho, stejnej výsledek... na vytrhání si vlasů, tři zápasy a tři porážky. Začínal jsem propadat depresím.
Roma/Bologna 2-1
Curva nord. dost strašnej zápas, ale první body! pamatuju si, že Mirko se konečně probral a tuším, že tehdy na něj dost pískali během zápasu... blbci. tuším, že Perrotta dal druhej a šlo se domů, paráda!
Internazionale/Roma 1-1
u kamarádovejch kamarádů, byl jsem docela vytočenej...
Roma/Bari 3-1
il Capitano!! mě a mou hezčí polovičku tehdy přesunuli z Curva nord do Distinti nord, prootže přijelo hodně kašparů z bari... aspoň byla dobrá kulisa... a Franče dal za tři, co víc si přát
Atalanta/Roma 1-2
Miiiiiiiirkoooooo! u kamaráda, s bráchou. příprava na derby...
Roma/Lazio 1-0
Tevere centrale. jeden z největších fotbalovejch zážitků v životě. když to tam marcovi padlo a já dořval, nemohl jsem mluvit... ne, že bych neměl hlas. ale měl jsem sevřenej krk nervama...

Sampdoria/Roma 0-0
velká nuda, u kamaráda jsme na to koukali na jeho megatelce a on myslím usnul

Roma/Parma 2-0
Dajeeeeeeee! Curva nord, poslední zápas před odletem do prahy na vánoce. důstojný "arrivederci".
Cagliari/Roma 2-2
tuším giallorossa... no comment.
Roma/Chievo Verona 1-0
giallorossa. gon138 přišel asi ve třetí minutě, tak neviděl jedinej gól zápasu

Roma/Genoa 3-0
můj návrat na olimpico, konkrétně do Distinti sud. první góly Lucy Toniho.
Juventus/Roma 1-2
v Roma Club Centocelle, jeden z největších fotbalovejch zážitků v životě. a to jsem nebyl na stadioně... nechce se mi ani myslet na to, nač bych umřel, kdybych tam byl...
Roma/Siena 2-1
Pit-Okaka!!! a málem spadnul zpola plnej stadion. distnti sud.
Fiorentina/Roma 0-1
Miiiiiiiiiirkoooooooo! u stejnejch kamarádů jako na Inter-Roma, myslím že kdybych chodil jen tam, dává góly jen Mirko

Roma/Palermo 4-1
Matteo Brighi show

Roma/Catania 1-0
potom co jsme je vyklepli 1:0 v poháru mihajlovič prohlásil "v lize se to nebude opakovat". jojo

Napoli/Roma 2-2
hnus! zatímco já v posledních minutách okusoval televizi, kamarád proklel snad všechny, od hráčů přes rozhodčího, jeho příbuzný, po nevím koho...
Roma/Milan 0-0
Curva Nord a fotbalová nuda, stadion byl ale plnej a z toho hlediska to byla paráda.
Livorno/Roma 3-3
viz. neapol. lucarelli limortaccitua... livorno nám (pravděpodobně) bere titul... podruhý za tři roky...
Roma/Udinese 4-2
brácha zas přijel a viděl Mirkův hattrick. super zápas, škoda že jsme se před ním trošku cinkli a byli krapet mimo

Bologna/Roma 0-2
tohodle zápasu si nikdo moc nevšímal, hlavně že přišly tři body...
Roma/Internazionale 2-1
AAAAAAAAAAAAAAAAAAARHGHGHGH! jeden z největších fotbalovejch zážitků v životě. možná nějvětší. měl jsem na krajíčku... šílenost. distinti sud.
Bari/Roma 0-1
v bárku od tří, první pivo v 15:02, no nakonec se z toho vyklubal pěknej večer

Roma/Atalanta 2-1
curva nord. když consigli upustil ten míč po mirkově střele a pomalu se to koulelo do sítě, myslím, že jsem se udělal.
Lazio/Roma 1-2
v baru, nesehnal jsem lístek. strašnej bordel v ulicích Říma...
Roma/Sampdoria 1-2
curva nord...
okaka-riise! potom co v první půlce dal fulham gól, curva sud začala zpívat dneska už známej chorál, okopírovanej myslím odněkud z jižní ameriky... zpívali celou poločasovou přestávku a nakonec jsme vyhráli husí kůže. pak jsem šel do jednoho pořadu v televizi

Roma/FC Basel 1893 2-1
pokud si dobře pamatuju, byl tu brácha. tehdy nás ale čekalo něco mnohem většího... (derby)
PFC CSKA Sofia/Roma 0-3
jedinej zápas, co jsem viděl na kompu. tak moc byl zbytečnej...
Panathinaikos/Roma 3-2
doma. spolubydlící si mysleli, že umřu. první to mirko vymet a pak jsem už skoro jen mlčel......
Roma/Panathinaikos 2-3
curva sud. po super začátku hrozná deprese
Roma/Catania 1-0
distinti sud. první zápas na olipmicu, v roce 2007, byl Coppa Italia proti Catanii, rozhodl kapitán gólem do brány na straně kde je curva suda vyhrálo se 1:0, já seděl v distinti sud a byl nervózní až do devadesátý minuty... a pak že se historie neopakuje. 8)
Roma/Udinese 2-0
hezkej fotbal v první půli, ale po zápase se moc neslavilo, chyběl ten poslední gól, kterej by udinese pohřbil... distinti sud.
Udinese/Roma 1-0
byl jsem někde mezi zmrzlinárnou, parkem, pizzerií a televizí (ta byla kromě parku všude). byla tu má drahá a já dokonce zapmněl, že se hraje... všimnul jsem si, až když jsme si šli koupit pizzu a v telce byl Řím.

ještě mě čeká finále s interem a pravděpodobně Roma-cagliari (co se stadionu týče)
Daje!!!!!!!!!!!!!
až budu mít síly, schválně si spočítám bilanci, kterej sektor nosí štěstí