Code:
http://www.corrieredellosport.it/calcio/serie_a/roma/2012/05/29-242609/Zeman%3A+Ecco+come+sar%C3%A0+la+mia+nuova+Roma
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fly5tNr0Rio[/youtube]
už se orientujete na nový klub?
ano, mluvil jsem s klubem a jsme na dobré cestě
vidíte svůj návrat jako zadostiučinění, šanci trénovat velký tým?
všechny tyhle věci. možná ne zadostiučinění, odešel jsem z Říma v období, kdy jsem musel odejít, z politických důvodů, ne kvůli výkonnosti. v roce 98 když vyšel na povrch ten skandál, tým přišel o 20 bodů rozhodnutím jiných. s 20 body navíc by myslím tým byl konkurenceschopný. kdybych pokračoval, klub by asi neuhrál v následujícím roce lepší výsledek, takže udělali dobře, že mě vyměnili.
Řím budoucnosti: mladí talenti?
říká se, že moje tréninky jsou velmi tvrdé. ve sportu jsou disciplíny, kde se opravdu maká. fotbal je víc zábava. líbí se mi hráči, kteří se chtějí zlepšovat, ať je jim 18 nebo 30.
o pár let starší Totti ve vašem Římě by měl pořád stejnou funkci?
na to je brzy. podle mě, pokud Totti dokáže, že je dobrý, bude v té pozici hrát vždycky. vždycky jsem stavěl hráče podle toho, jak si to zaslouží ne podle jména.
takže občanka nemá vliv?
ne. vliv má to, co se děje na hřišti. když někdo odvádí práci, hraje, ať se jmenuej jak chce a jakkoli je starý.
vaši nepřátelé říkají, že trénujete rád mladíky, protože neodmlouvají... je to pravda nebo zlý výmysl?
není to zlý výmysl, je normální, že mladík má více motivace, vůle se zlešpvat, jít kupředu a ukázat se. hvězda občas nedá všechno, protože ví, že má navíc něco, co mladíci zatím ne, pokud nebudou pořádně pracovat.
takže se zaměříte na talenty?
to není řečeno. měl jsem hodně hráčů kteří se snažili, chtěli růst a učit se i ve 34 letech. jako jsem měl mladíky, kteří nechtěli trpět, dělat. opakuju, nerozhoduje věk, ale v§le brát svou práci vážně a dělat maximum.
montella řekl, že by nebral méně než enrique. co vy, vzal jste méně?
neznám situaci, nevím kolik bral luis enrique, ale nezajímá mě to. nikdo to nikdy oficiálně neřekl, takže vy si to vymýšlíte.
:dunno: