Mercato bych rozdělil do tří fází. V první jsem se těšil, co Petrachi provede. Očekávání vysoká. Pak mě vyloženě nadchl rychlejma prodlouženíma Džeka, Ündera a Zaniola, kromě kterejch přivedl Manciniho a Lópeze. V poslední době ale trpký zklamání. Místo vhodnýho doplnění obrany Hysajem a Ruganim přivedl Zappacostu na nesmyslný hostování na rok, takže po roce budem hledat znova dalšího beka. S Hysajem mohlo bejt vystaráno.
Smallinga nechci hodnotit, v posledních dvou letech jsem ho prakticky neviděl. Ale zase nesmyslný hostování za stopera, kterej má vysokej plat a je neperspektivní. A opět, za rok budem hledat znova stopera na post, kterej je v Římě dlouhodobě problémem.
Kalinić si myslím oproti zdejšímu zavedenýmu názoru nebude špatnej, počítá se s ním do role náhradníka, plat v pohodě (2,4 mega) a zkušenosti s calcia má (a ne špatný). Role náhradníka mu nevadí, takže asi žádnej problém. Opět ale spíš krátkodobý řešení. Do příští sezony bysme měli jít s hrotama ve věku 34 a 32 let, což je fakt paráda. Osobně bych koupil mladšího a perspektivního hráče, kterej by sbíral zkušenosti a za rok převzal roli jedničky.
Mchitarjana vůbec nechápu. Není to křídlo, který jsme tak zoufale potřebovali. Technicky je na tom výborně, fyzicky už míň a rychlostně nic moc, zdá se mi. Primárně je to "10", kterou máme obsazenou asi nejlíp (Zaniolo, Pastore a někdy Pellegrini). Tam jsme potřebovali rychlý a dynamický křídlo, obdobu Ündera nebo El Shaarawyho. Jeho góly nám teď budou zoufale chybět. Petrachi se asi rozhod restartovat kariéry mrtvýho dřeva, ostatně v Turíně tohle taky udělal u několika případů. Ten konec mě vyloženě zklamal.
Celkově mercato hodnotím 6/10 a nadšení, nedejbože entuziazmus žádný.
López - Zappacosta, Mancini, Smalling, Kolarov - Pellegrini, Veretout - Ünder, Zaniolo, Mchitarjan - Džeko