Celkom by ma zaujímalo na základe čoho ?
Boga keď sa posunul zo Sassuola do lepšieho ( Atalanta) tak sa nepresadil do základu...
Chiesa je silnejší, golovejši, skúsenejší a není tam risk že sa nepresadí.
Mám ho radši. Sleduju ho v podstatě od jeho angažmá v Granadě a líbí se mi jeho styl. Jeho dribling, jeho rychlost i elegance. Neřekl bych, že je u Bogy riziko, že se neprosadí. V Atalantě je to specifický, hrál často mimo svoji primární pozici. Vyhýbají se mu zranění, za celou kariéru měl jen jedno vážnější, jinak mu zdraví drží. Což je u mě vedlejší faktor, proč by dával větší smysl než Chiesa, kterej těch zranění měl už hrozně moc. Tím hlavním je pořizovací cena. Zatímco v případě Bogy se reálně dá mluvit o 15-18 milionech, tak za Chiesu chce Juve 40. Dalším faktorem je plat. Chiesa bere ročně 9 260 000 eur, plus bonus 1 820 000. Boga bere 2 780 000. To je prostě obrovskej rozdíl. Boga je taky zkušenej hráč, přitom v ideálním věku, je jen o pár měsíců starší než Chiesa a calcio velmi dobře zná. A v první sezoně v novým klubu mít 6 branek a 5 asistencí taky není špatná bilance. Boga je navíc už od dob Gasperiniho zvyklej se vracet, do defenzivy hodně pomáhá. Chiesa vůbec.