Oprasme jeden pekny stary zvyk :)

To chápem. Veď pouvažuj a keby si v sebe odhalil pankáča, daj vedieť.

To isté platí pre Carla.

Sushi napsal:
nebo spíš takhle, mělo by to souhlasit

2.8. Sushi's residence, Prague

1) sushi
2) klida
3) max
4) danko
5) susisr
6) gon138
7) piqué ???
8) 90210 ???
9) richie ???
10) pigi ???

11) případně vosa, sáma a jiní sympatizanti, které někteří z vás znají...

12) DÁL???

news? pique, 90210, richie, pigi? někdo jinej?

Prelom cervence a srpna mam dost nabitej, lepsi by byl 1.srpen, ale i toho 2. to snad dam, zkusim prijit.

1) sushi
2) klida
3) max
4) danko
5) susisr
6) gon138
7) piqué ???
8) 90210
9) richie ???
10) pigi ???

12) DÁL???

Uvidím, ale spíš mi to nevyjde... Psal jsem, že do 8.8. to bude jen velice těžké zařídit, no uvidíme, třeba to spontánně vyjde... Do Říma jsme zabukovali letenky od 17. do 21. srpna, takže o tom vám neporeferuju, spíš bych se tu chtěl poradit, jestli nevíte o nějakém slušném hostelu, nebo alespoň něčem typu F1, okolo 1000-1200 za dvoulůžkovej pokoj za noc. A ještě jeden dotaz - vztahuje se třídenní Roma pass i na linky "Ferrovie regionali" nebo jen na metro, tramvaje a busy? Dík a kdybyste - nejspíš Sushi - nechtěli kvůli OT psát odpověď sem, hoďte mi ji do PM nebo do nějakýho vlákna v sekci OT. Děkuju.

IL PRINCIPINO (Richie) napsal:
Uvidím, ale spíš mi to nevyjde... Psal jsem, že do 8.8. to bude jen velice těžké zařídit, no uvidíme, třeba to spontánně vyjde... Do Říma jsme zabukovali letenky od 17. do 21. srpna, takže o tom vám neporeferuju, spíš bych se tu chtěl poradit, jestli nevíte o nějakém slušném hostelu, nebo alespoň něčem typu F1, okolo 1000-1200 za dvoulůžkovej pokoj za noc. A ještě jeden dotaz - vztahuje se třídenní Roma pass i na linky "Ferrovie regionali" nebo jen na metro, tramvaje a busy? Dík a kdybyste - nejspíš Sushi - nechtěli kvůli OT psát odpověď sem, hoďte mi ji do PM nebo do nějakýho vlákna v sekci OT. Děkuju.

Ok, dej vědět.

Odepíšu ti tady, páč jsou 4 ráno a nechce se mi klikat...

Tak zaprvý have fun, kdyby tě něco zajímalo tak mi napiš klidně PM (kam zajít třeba, co jíst, případně ti můžu doporučit jednu hospodu, kde jsou na stěnách fotky a dresy a podpisy a tak, samej Řím a Totti a tak :mrgreen: ).

Co se ubytování týče, já byl v Římě v hotelu jen jednou, jinak pořád u kamarádů... takže v tom nejsem moc zběhlej. Ale prostě přes ty booking servery si něco najdi, spíš bych ti poradil zónu. Obyčejně jsou to stejně všude ty samý malý díry (naši za mnou v Římě párkrát byli a bydleli v hotelích/hostelech a většinou to byly malý pokoje, snad vždycky měly klimošku nebo aspoň blbej větrák, a záchod, a to oni neplatili zrovna málo... je to spíš o štěstí). Co se zón týče, určitě z letiště pojedete vlakem na Termini (hlavní nádraží, lístek stojí asi 14 euro už, pálka docela... ale je to rychlý, půl hodinka, jmenuje se to leonardo express), případně můžete jet na Tiburtinu, tam ten lístek stojí o něco míň, ale jsi dál z centra (sic na metru) a jede to dýl... a můžeš se ztratit, pokud to neznáš, zatímco to druhý jede prostě letiště-nádraží, konečná-konečná.

Takže hotel je dobrý mít v centru, ať nemusíte moc jezdit busama (je to neuvěřitelnej voser, navíc v srpnu maj opravovat celej měsíc jednu ze dvou drah metra, tu hezkou, ta druhá je hnusná a je tam vedro jak kráva). Takže buď tam někde, případně někde u termini, což je dobrý hlavně v noci, protože tam jezdí většina nočních busů a skoro odevšade se v pohodě dostaneš, i když ty busy nejezděj nijak pravidelně (ne aby tě napadlo kontrolovat jízdní řády), ale jezděj... pokud chceš, můžeš si n těch webech (jsou jich mraky) něco najít a pár odkazů mi poslat, asi ti neposoudím kvalitu hotelu, ale dopravní dostupnost jo.

platnost těch lupenů je tady
Code:
http://www.atac.roma.it/index.asp?p=14
konkrétně pak:
All'interno del territorio del Comune di Roma:
- su bus, tram, filobus e sui bus Cotral
- sulle metro A e B
- sui treni regionali: Roma-Lido, Roma-Viterbo, Roma-Giardinetti
- sui treni regionali Trenitalia 2°cl. - percorso urbano

neboli, je to jak v praze, ty lístky platěj prostě v Římě a (metro, bus, bambaj, trolejbus a autobusy cotral, tj. takový ty pražský třístovky a tak, co jezděj do vesnic za prahou, ale platěj jen v pásmu prahy a pak za nějakou metou už ne, jestli se nepletu... ale těma stejně jezdit nebudete... a nějaký ty vlaky na trasách, který vidíš a uvnitř města prostě), neboli z letiště si kupte hezky za 14/míň euro lupeny a štípněte si je, štípaj se na nádraží, ne ve vlaku.

Podle polohy si rozmyslete, jestli má cenu kupovat si ty několikadenní, nebo jestli budete chodit pěšky. Třeba s bráchou si je občas kupujeme, když tam jedeme, protože se pak člověk nemusí starat kde do čeho naleze a má to z krku, ale někdy bydlíme tak a program máme takovej, že si koupíme za 10 éček 10 lupenů a tak nějak s nima hospodaříme, zatímco většinu času chodíme pěšky. Řím je velkej jak kráva, ale to centrum, kde vy asi budete, se dá prolézt pěšky, jak na jednu stranu ke koloseu, k circu maximu, k bocca della verita', tak na druhou trastevere, ghetto, o kus dál vatikán a tak, tak na třetí jak je pantheon, španělský schody, fontána di trevi, piazza navona, piazza venezia atd.

Co bych ti tak ještě řekl... jestli chcete k moři, tak je to prej jako moře hnusný (já nevim, nejsem fanoušek vody), na normální městskej lupen se dá dojet do ostie (metrem na piramidu, pak vlakem (co vypadá taky jak metro) na jednu z těch zastávek v ostii, je jich víc, už si nepamatuju která to je. je to tak půl hodinky... stadion je tramvají z flaminia (piazza del popolo), třeba, tak 15 minut na piazza mancini, pak přes most (nebo můžete vystoupit na ponte milvio, to je o most dřív, koupit si od afričana zámeček, napsat si na něj iniciály, zavěsit ho tam a hodit klíček do řeky, jak to dělaj italský špunti :mrgreen: ) a už to uvidíš, ale určitě to bude zavřený a nepustěj vás tam, bohužel to není náš staďák, ale olympijskýho výboru, a to jsou debilové.

Roma store najdeš třeba v centru na piazza colonna, takovej větší... ale určitě toho potkáte víc, když budete šmajdat po městě. Kupte si ráno malou vodu a pak si ji dplňujte ve všudypřítomnejch fontánkách, jinak se finančně zruinujete, navíc to budete mít pořád studený, což je fajn. Dobrou zmrzku (asi 150 druhů) maj naproti pantheonu v ulici della maddalena, je to tak 50 metrů od pantheonu, mě tam kdysi dovedl max...
Code:
http://maps.google.cz/maps/place?q=Via+della+Maddalena+la+palma&hl=cs&cid=6271236323063217887
mělo by to být tohle.

už mě nic nenapadá... klidně se ptej

Sushi napsal:
nebo spíš takhle, mělo by to souhlasit

2.8. Sushi's residence, Prague

1) sushi
2) klida
3) max
4) danko
5) susisr
6) gon138
7) piqué ???
8) 90210 ???
9) richie ???
10) pigi ???

12) DÁL???

Rád bych se přidal a zjistil, kdo se ve skutečnosti za jednotlivými přezdívkami skrývá, ale bohužel 29. nebo 30. odjíždím na 14 dní pryč... Počkám si tedy na nějakou případnou "hospodu" či sledování zápasu v Praze

škoda, zrovna tebe bych rád viděl, po těch tvých slohovkách, který jsi občas psal :mrgreen:

tak příště...

richie, za málo...

Sushi napsal:
1) sushi
2) klida
3) max
4) danko
5) susisr
6) gon138
7) piqué ???
8) 90210
9) richie ???
10) pigi ???

12) DÁL???

Pique, Richie, Pigi...? ostatní?

dál, co teda provedem? co chce kdo pít? jíst? můj návrh je grilovačka a pivo+víno. kdo kolik žere? abychom věděli kolik toho koupit. co kdo žere? je tu nějakej vegetarián nebo tak něco? dejte vědět, neni problém nic, jen se to musí vědět předem.

my to zase seženem a pak zaplatíme rovným dílem, jako minule a jako vždycky... kdo si chce co přivézt, je mi upřímně jedno, pokud mi tu nezapálíte střechu, je vítáno všechno.

MAXI, co si myslíš o vaření těstovin pro tolik lidí? případně, pokud ok, jaký uděláme?

měli bychom to začít vymejšlet, za tejden to je a bylo by fajn, kdybychom to zas nedoháněli v pondělí večer a v úterý ráno jak minule s těma škeblema :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS: na někoho z vás jsem čísla měl, ale s asi padesáterou výměnou mobilu se určitě nějaký poztrácely... vím, že mám klíďu, mám i nějaký asi slovenský numero na danka. OSTATNÍ, POŠLETE MI PROSÍM NA SEBE ČÍSLO SOUKROMOU ZPRÁVOU TŘEBA

DÍKYYYYYYYYY

Chcem tu mozarellu, co bola minule a prosciutto, co bolo minule a ten biely chlebik, co bol minule, inak nikam nejdem!!! Ostatne je mi srdecne jedno. Vegetarian, celiatik, astmatik, ani bizon nie som, takze mozem aj vysmazane pneumatiky. :mrgreen:

Ja toho zas tak moc nesnim, precpavani me nedela dobre. Staci mi obvykla porce jidla.

danko10 napsal:
Chcem tu mozarellu, co bola minule a prosciutto, co bolo minule a ten biely chlebik, co bol minule, inak nikam nejdem!!! Ostatne je mi srdecne jedno. Vegetarian, celiatik, astmatik, ani bizon nie som, takze mozem aj vysmazane pneumatiky. :mrgreen:

ááá, danko je předkromovej :lol:

tak uvidíme co seženem, to minule jsme kupovali v aromi, v tesku asi takový věci nemaj... :mrgreen:

90210: nj, ty máš 15 kilo a to máš dva metry :lol: obvyklá porce jídla, ok... jakýho jídla ale?

Sushi napsal:
tak uvidíme co seženem, to minule jsme kupovali v aromi, v tesku asi takový věci nemaj... :mrgreen:

Ja si radsej priplatim za kvalitu. Nahrazky z lidlu si mozem dat kedykolvek. Ale samozrejme sa prisposobim vacsine.

Bohužel mi to vypadá, že mi to bohužel nevyjde... Včera večer jsem dojel z mimocivilizační brigády á la Bear Grylls, zítra má přítelkyně promoce, v sobotu její otec 50 a v pondělí se asi vrátím na brigádu ještě na týden, protože jsem to slíbil do toho 7.8., jak už jsem tu kdysi psal... Kdyby náhodou ne, v neděli pondělí dám vědět jako překvapení s tím, že bych si klidně dovezl něco svého nebo tak...

Do Říma letíme 17.8. z Brna a vracíme se v noci z 21. na 22. do Prahy s Wizzem za cca 2000 oba lety se vším všady, hotel jsme našli asi 300m od Termini za 226E se vším všady na 4 noci, což je asi 700Kč na noc/osoba, ale je tam úplně všecko+snídaně a je to tam, kde to má být. Ještě se tě pak zeptám na nějaké fajné restaurace s dobrým poměrem cena/kvalita, protože znám i lidi, co v Římě dali za jídlo v přepočtu 300 a byli dost zklamaný. No a s tvými zkušenostmi se tomuto vyhnu :-D Fanshop jsi psal, zmrzku taky, fontánky jsou super informace, no kdyžtak se ještě poptám, v tuto chvíli mě napadaj jen ty restaurace. Ještě mě napadá, kdyby hrál Řím nějakej přáteláček 18, 19, 20 nebo 21.8.... Škoda, že liga začíná někdy až kolem 30.8. tuším, domácí zápas na Olimpicu bych si asi neodpustil, byl-li by.

Pique napsal:
Jím všechno, k chlastu jsem se vyjádřil :mrgreen:

JJ, pivo-víno :wink:

richie, napsal jsem ti PM, abych to tu zas nezasíral... jinak co se týče oběda, tak uvidíš, počítám že spíš ne, jinak dej vědět

už jsme napevno dohodnutý na úterý? mně by se to toiž ve světle posledních dní víc hodilo ve středu :aaaa: