Nový stadion

Región Lazio ešte nedal súhlas. A čaká sa na nejaké voľby čo tam budú.
Firma s ktorou je dohoda na realizáciu stavby ma finančne problémy a nebola by schopná začať stavbu.

Vraj sa uvažuje o tom že ak by nebolo schválené stavať v tor di valle tak by sa projekt presunul do časti kde je predbežne plánovaná výstavba pre Olympijské hry 2024 na ktoré Rím kandiduje.

A ešte sa vraj špekuluje že ak nebude štadión tak Pallotta predá svoj podiel.

Postavit velkej stadion v relativne normalne fungujicich zemich, tj. ne v Rusku nebo UAE, neni zadna sranda nikde, natoz v podobne zabordeleny zemi jakou je Italie. To neni jako kdyz se stavi stadion v Caesarovi 3, kdy se proste klikne na misto a z uctu se odecte tisic dinaru.

Tohle by mohl byt fakt pruser. V cem je problem? Obecne jde o to, ze postavit stadion s dalsim zazemim v hotovy aglomeraci fakt neni jen tak, kdokoli kdo bydli pobliz je logicky proti a je to politicky rozhodnuti, ktera v techto pripadech, pokud nejsme v diktature, byvaji pomala a kde jinde by to mohlo byt pomalejsi, nez v Rime...

Code:
http://www.football-italia.net/88489/roma-stadium-meets-political-resistance

Neviem, aký to má význam, ale primátorka (alebo jak sa to u nich volá) Virginia Raggi, dala "Sí".

Tak trebars tak v 2025 už bude stáť

EDIT: Buhaha, alebo som to len zle pochopil, a jedná sa o nejakú petíciu :mrgreen:

Ja jsem to pochopil tak, ze projekt byl v nabizene podobe zamitnut s tim, ze ze strany radnice byly dany pripominky a dojde k jeho prepracovani.

ja som to pochopil tak, ze sa konecne rozhodnutie odlozilo o 30 dni, lebo tam bola taka moznost...
Italia.

luciano vběhnul do tv přenosu z trigorie nebo odkud, co vedl angelo mangiante, řekl že se má postavit stadion, a to v Římě i pocelý itálii

od tý doby o tom všichni mluví :lol:

Franče napsal na fb #famostostadio (udělejme staďák), tj. to co řikal luciano do tv

a starostka Říma mu odpověděla tweetem a pozvala ho na radnici

ITALY IN A NUTSHELL

boží
to video vidělo asi 3/4 milionu lidí má to tisíce lajků, tak proč ne. třeba to spustí lavinu a Franče se stane novým římským tribunem lidu. :mrgreen:
Lucianone naprosto bezkonkurenční.

Taliansky klub AS Rím je o krok bližšie k stavbe nového štadióna. Zástupca primátora Luca Bergamo vyjadril na stretnutí súhlas s projektom výstavby, ktorá by mala byť realizovaná v časti Tor di Valle.
Dlho odkladaný projekt by mohol už o mesiac dostať zelenú. Prvé plány na nový stánok pre AS pritom predstavili už v marci 2014, účastník Serie A sa inšpiroval Koloseom. "Vždy sme chceli postaviť tento štadión s mestom. Snažím sa pochopiť záujmy mestskej rady, čo sa nám zatiaľ darí," povedal generálny manažér klubu Mauro Baldissoni.

Nový stánok má disponovať kapacitou 52.500 miest s možnosťou rozšírenia na 60.000 pri významných zápasoch. AS Rím sa v súčasnosti delí o Olympijský štadión s mestským rivalom Laziom.