Nové fórum (5.1.2023)

Dnešním dnem jsem zprovoznil zcela jiné fórum, které, moc v to doufáme všichni, vydrží a bude na nějakou dobu zase klid. Staré fórum dosluhovalo a mohlo by se stát, že by se díky jeho zastaralosti mohlo zhroutit úplně. Takže co tu máme?

Kompletně nový systém
Vše je celkem uživatelsky přívětivé. Naučit se s ním nebude pro nikoho nic těžkého. Je to vše na jedno brďo, procházení, psaní příspěvků (konečně můžete opět odpovídat rychlou odpovědí ve vláknu), reakce na příspěvek apod. Tím se dostáváme k dalšímu bodu, Tapatalk.

Tapatalk
Vím, že jste na něj zvyklí a budu se vám ho snažit zprovoznit. Nicméně, já už nevím kdo na Tapatalku u Asromaforum.eu je admin. Nastavovali jsme to před více jak 10 lety a já už si to nepamatuji. Jestli tam jsem admin já, tak je to v prdeli, protože já se tam nemůžu pod žádným loginem přihlásit. Možná bude třeba to založit znovu, ale do toho se mě moc kvůli duplicitě nechce. Mě osobně Tapatalk připadal moc nepřehledný. Toto fórum umí v podstatě stejné věci. Můžete si nechávat zasílat oznámení na email a navíc, tento vzhled je přívětivý pro mobilní zařízení. Ale jinak bude potřeba si s tím ještě pohrát.

Testování
Vše je potřeba důkladně otestovat. Já sám nemůžu projít úplně všechno. Takže pokud najdete nějakou nesrovnalost, napište sem do toho vlákna. Popř. přidejte i screen, aby se mě to lépe lokalizovalo. Může se stát, že jsem se někde přehlédl a určitě se tak stalo. Tzn. že např. text může mít stejnou či podobnou barvu jako pozadí a bude se ztrácet nebo se někde něco bude špatně zobrazovat. Díky za pomoc.

Vzhled
100 lidí, 100 chutí. V dnešní době nemá nějak smysl řešit grafiku. Beztak to nikoho nezajímá. Hlavně, že budeme mít funkční board systém. Je tu nějaký motiv s barvami klubu. Dál bych to neřešil.

Smajly
Ne úplně všechny smajly jsem přidával ze starého fóra, ale přidal jsem takové ty, které jste nejvíce používaly. Jinak toto fórum má samo o sobě smajlů v lepší kvalitě tři prdele.

Export příspěvků
Podařilo se mě exportovat takřka všechny příspěvky ze starého fóra. Až na jednu výjimku. Nebyly exportovány příspěvky, které jste psali včera. Víceméně se to týkalo vlákna k zápasu s Bolognou. Je to tím, že už jsem na tom začal dělat včera a kvůli pár příspěvkům jsem se už nechtěl znova piplat s databází. Takže se nedivte, pokud tu včerejší příspěvky chybí. Myslím, že to nikoho trápit nebude. Jinak bylo kompletně exportováno vše včetně soukromých zpráv.

Čeština
Toto fórum nemá žádnou oficiální češtinu a admini si to musí buď přeprodávat mezi sebou nebo překládat sami. Já jsem udělal hodně hrubou češtinu pro některé základy. Takže pokud na vás někde něco vybafne v angličtině, tak to ignorujte. Mým tempem bych všechny texty v systému nepřeložil ani za 10 let. Opět si myslím, že to je věc, která nikoho moc trápit nebude.

Hodnosti
Po domluvě byly zcela vyřazeny. Nyní tu máme jen dvě skupiny, uživatelé a admini.

Časové pásmo
Nastaveno na CET. Pokud se vám čas zobrazuje z jiného pásma, nastavte si CET na vašem profilu.

Přihlášení
Vše zůstává při starém, takže se přihlašujete klasicky dle svého jméno popř. emailu a hesla.

To je asi tak vše, co mě momentálně k této migraci napadá, co bych řekl. Jak jsem psal výše, co se vám nebude zdát, napište sem nebo do PM. Nezbývá, než všem aktivním uživatelům popřát mnoho dalších příspěvků.

Díky za spolupráci

Ahoj....za mě pěkné přehledné👍🏻
jen se chci zeptat zda jde nastavit aby při zobrazení vlákna byly nahoře nejnovější příspěvky ..díky :danko:

Díky Skeci, mně se to líbí a zatím jsem nenarazil na nic nefunkčního, kromě Tammyho formy. Co se týče tapatalk, používal jsem ho, ale ty fóra už jsou dneska zcela mobil friendly, takže kvůli mně ho dělat nemusíme, zvykl jsem si na prohlížeč.
Forza Roma

Ahoj....za mě pěkné přehledné👍🏻
jen se chci zeptat zda jde nastavit aby při zobrazení vlákna byly nahoře nejnovější příspěvky ..díky :danko:
Ahoj, díky za podnět. Bohužel myslím, že individuálně to nastavit nejde, tzn. museli bychom to tak udělat pro všechny, což ale nepovažuji za dobrý nápad. Všechna fóra, která znám, fungují jako to naše (nejnovější příspěvky na konci), včetně toho našeho starého, takže bych u toho zůstal, ať to nepůsobí zmateně.

Ahoj, díky za podnět. Bohužel myslím, že individuálně to nastavit nejde, tzn. museli bychom to tak udělat pro všechny, což ale nepovažuji za dobrý nápad. Všechna fóra, která znám, fungují jako to naše (nejnovější příspěvky na konci), včetně toho našeho starého, takže bych u toho zůstal, ať to nepůsobí zmateně.
Měl sem to na starém tak nastavené ...škoda neva 💪🏻

scr

Mohu přispět finančně na chod fora?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Last edited:
Čeština
Toto fórum nemá žádnou oficiální češtinu a admini si to musí buď přeprodávat mezi sebou nebo překládat sami. Já jsem udělal hodně hrubou češtinu pro některé základy. Takže pokud na vás někde něco vybafne v angličtině, tak to ignorujte. Mým tempem bych všechny texty v systému nepřeložil ani za 10 let. Opět si myslím, že to je věc, která nikoho moc trápit nebude.

Dneska jsem nějak omylem objevil, že n astránce úplně vlevo dole je čudlík English(/u někoho možná rovnou Čeština, nevím), na kterej se dá najet a vyjede info okýnko Language chooser. Tak jsem na to klik a vybral jsem si češtinu. Takže to teď už mám česky. Kdyby to někoho zajímalo, může to taky zkusit (že jsem to doposud měl anglicky jsem vlastně zjistil až po přepnutí na češtinu :lol: ).

Sice není komplet, ale postačuje. Kdybys chtěl, můžeš překládat v administraci. 😀 Je to celkem user friendly 😀

ještě mě tak napadlo... k obsahu fóra.

vyhovuje nám všem to rozdělení, co tu máme? tj. když si to zapnete, máme tam liga, pohár atd., co ty ostatní věci, hlavně ty dole? zajímá náš ještě nějaký věci mimo AS, mimo fotbal, mimo naše fórum věci? zajímaj nás ještě ženský? :lol:

tak a teď mluvte :D

Já bych měl nápad na takový vip obsah, kdyby byl zájem. Týká se to pár zdejších uživatelů, co nemají sportovní kanály jako jsou nova sport 3, 4, sport 1 2. Všude tady je dostupný každý zápas Říma. A pokud někdo nechce furt někde vyhledávat streamy s blbými reklamami a tak, měl bych možná řešení.

Sice žiju i rodinný život, ale i takový alá Thomas Anderson z Matrixu. Taky jsem spáchal mnoho počítačových zločinů a na každý zápas jsem doma. Čili bych mohl tyhle zápasy PRIVÁTNĚ streamovat pro ty, kteří by měli zájem. Týká se to pár jedinců, kteří zde do fóra přispívají.

Problémem je, že nevím přes jakou platformu živý přenos streamovat. Youtube a Twitch těžko, kvůli právům. Určitě ale něco existuje. Požadavky by byly jednak, aby streamovací služba byla zdarma, protože v tom je hlavní pointa. A nikdo by se nezlobil, kdyby výsledný stream byl v nesekané kvalitě 1080p FullHD, popř. 720p HD. A samozřejmě možnost privátního vysílání.

Kdyby byl zájem, více bych se do toho ponořil a začal hledat nějaké možnosti.

to zní výborně, snad dokonce až velkoryse
já vůbec nevím, jak to funguje, jestli funguje nějakej systém, co tě pak někde zablokuje, nebo nás tady :D
pokud by to mělo být pro kohokoli riziko, tak bych to nedělal
případně velká zátěž
ale jinak to zní výborně, jak jsem říkal(y)