IL PRINCIPINO (Richie) napsal:
Já si osobně myslím, že tam Mou bude stavět náhradníky a pokusí se urvat co nejlepší umístění v lize se základem v každým zápase.
to by byla podle mě chyba a myslim, že i on to ví
pokud se nepostaví vyloženě tým na titul, což neni jednoduchý ani s neomezeným budgetem, kterej určitě nemáme, sázet na tuhle jednu kartu se mi nezdá
ano, tak nějak se to povedlo v roce 2001, ale to není žádný zlatý pravidlo, spíš náhoda (že jsme vylítli z poháru záhy)
mou je vyčůranej, na to spoléhám: ví, že jakákoli trofej je teď u nás skoro zázrak, stejně jako ví, že kdo ji přinese, bude nositelem jednoho z mála úspěchů klubu v historii. vyhrát jako první tuhle novou soutěž je svým způsobem prestižní (jak prestižní bude ta trofej obecně se ukáže až časem) a mou by se tím navždy zapsal jako jedinej trenér, co do města přivezl evropskou trofej (pominu-li pravěk). nevim, co tam bude za soupeře, ale pokud EL je poměrně snadný vyhrát (letos jsme se s tou naší bídou dostali s prstem v nose do semifinále a kdybychom nebyli retardi a nezbláznili se jedněch 45 minut, mohli jsme i do finále), tohle by mělo být ještě snazší. a to doufám bude chtít využít, i když to bude znamenat mít trošku rozhozenou sezónu (kdo ví kdy tohle bude začínat, někdy v létě?). lidi podle mě chtěj poháry ve smyslu věcí, ne ve smyslu umístění na papíře. je brzo na nějaký předsezónní cíle a přání, ale jelikož nepředpokládám, že bychom měli mít na titul, byl bych rád, kdyby se nám podařilo konsolidovat tým, dát mu nějakej ksicht, umístit se co nejvýš to jde (ideálně LM, ale klidně EL) a něco vyhrát. mezi tím skončit za A druzí a zas nic nevyhrát anebo za B skončit sedmí a vyhrát evropskej pohárek a třeba i coppu doma, jsem jasně pro možnost B. ano, sknčíme-li sedmí, asi nebudeme moc konsolidovaný, takže z toho úhlu pohledu je sedmý místo asi málo, ale chtěl jsem podtrhnout, co preferuju. pokud říkám, že sázet jen na ligu a vykašlat se na poháry je risk a nerozum, samozřejmě by to platilo i naopak, soustředit se jen na poháry (což jsme udělali letos, kdy liga šla na konci zcela stranou a sezóna visela na nějaký remuntada č. 2, ale holt porazit barcu/menčák 3:0/4:0 neni pro nás rutina...)