Trenér AS Řím Gian Piero Gasperini trvá na tom, že si v útoku vybere Paula Dybalu místo Evana Fergusona „pokaždé“, a doufá, že lednové přestupové okno celku „Giallorossi“ pomůže.
Řím v sobotu prohrál s Juventusem 1:2, čímž se „Bianconeri“ v tabulce Serie A přiblížili na rozdíl jediného bodu právě za ně. Dybala nastoupil v útoku v základní sestavě, zatímco Ferguson se na hřiště dostal až jako střídající hráč ve druhém poločase.
Gasperini v pozápasovém rozhovoru pro Sky Sport Italia uvedl, že irský reprezentant je stále nepřesvědčivý, a během tiskové konference, které se účastnil i web Football Italia, se k tématu vyjádřil podrobněji.
Gasperini: „Dybalu bych si vybral pokaždé“
„Pokud si mám vybrat mezi Dybalou a Fergusonem, vyberu si pokaždé Dybalu. Není to o Fergusonovi; je to volba, kterou jsem udělal už dříve, a pokud je to otázka volby, volím Dybalu.“
Není tajemstvím, že Gasperini chce v lednovém okně získat alespoň jednoho nového útočného hráče. Po porážce s Juventusem otevřeně přiznal, že doufá v posílení kádru hned příští měsíc. „Nevím, jestli posily přijdou z přestupového trhu, ale rozhodně je to příležitost,“ řekl.
Naděje na lednové posily
„S výkonem jsem velmi spokojený, nasazení bylo chvályhodné, ale prohráli jsme s Interem, Milánem, Juventusem a Neapolí, a to není náhoda. Znamená to, že nám chybí jeden krok. V určitých situacích jsme blízko, ale máme za sebou významnou fanouškovskou základnu a důležitý klub. Musíme se snažit zlepšovat a doufám, že nám k tomu lednový přestupový trh pomůže. Není to snadné, ale musíme věřit.“
Evan Ndicka plní reprezentační povinnosti a Mario Hermoso se potýkal se svalovou únavou, takže celý zápas strávil na lavičce. V obraně proto nastoupil Jan Ziolkowski. „Gasp“ byl s výkonem dvacetiletého mladíka spokojen i přes některé chyby.
„Není to překvapení. Ztratili jsme Ndicku a Hermosa, dva ze tří pilířů obrany. Ziolkowski odehrál velmi dobrý zápas,“ uzavřel Gasperini. „Je to hráč s velkým potenciálem. Nebylo snadné hrát proti útočníkům Juventusu, ale vedl si dobře i přes pár chyb, které může udělat každý. Je to hráč s vynikajícími vyhlídkami.“