Výpadek fóra

Měli jsme tu menší výpadek, už by to zase mělo běžet, ale kdoví, znáte kompy :mrgreen:

Byl způsoben zahlcením databáze našimi hlody, pročež dojde k nastavení automatického odstraňování příspěvků v některých sekcích fóra.

Je tady už toho za ty roky hodně. Jsem rád, že se stále držíme, v podstatě i rozrůstáme, přestože nás píše jen omezené množství. Myslím, že přistoupit ke kroku umazávání starých příspěcků, které už nikdo (kromě klidy) nečte, je smysluplnější než platit třeba dvojnásobek a stále databázi rozšiřovat.

FORZA ROMA

Nasrat na všecko, natožpak na jeden zkurvenej výpadek. Do prdele, já se z toho ještě nevzpamatoval. A všechno jen kvůli zamrdaným bleděmodrym nacistickým mrdkám. Mrdat ježka do ucha. Jebat krtka do hlavy.

edit: klidně tento zcela OT příspěvek smažte, já si jen potřeboval ulevit.

IL PRINCIPINO (Richie) napsal:
Nasrat na všecko, natožpak na jeden zkurvenej výpadek. Do prdele, já se z toho ještě nevzpamatoval. A všechno jen kvůli zamrdaným bleděmodrym nacistickým mrdkám. Mrdat ježka do ucha. Jebat krtka do hlavy.

edit: klidně tento zcela OT příspěvek smažte, já si jen potřeboval ulevit.
:lol: :Ok:

Carlo napsal:
V topicu Ženský-top ten , my 2 stranu blokuje antivir , ze je tam virus ....

díky, problém je/byl s nějakým obrázkem a stránkou, ze které pochází...

ještě pořád, nebo už tě to tam pustí? jeden obrázek z hlášenýho serveru jsem smazal a už mi to nic nehlásí...

Sushi napsal:
Carlo napsal:
V topicu Ženský-top ten , my 2 stranu blokuje antivir , ze je tam virus ....

díky, problém je/byl s nějakým obrázkem a stránkou, ze které pochází...

ještě pořád, nebo už tě to tam pustí? jeden obrázek z hlášenýho serveru jsem smazal a už mi to nic nehlásí...

Dobrý :Ok:

Dobrý den,

problém se vyskytuje od dnešního dne a pouze na internetových připojeních, kde se používá validující DNSSEC resolver. Těchto poskytovatelů naštěstí je velice málo. Pro ostatní uživatele/ISP je doména plně funkční bez omezení.

Příčinou je chyba ze strany nejvyššího správce .EU domén (EURid), který po rutinní výměně DNSSEC klíčů KSK dosud neaktualizoval u několika domén potřebné záznamy na svých nameserverech. Respektive aktualizaci provádí až dnes opožděně a neaktualizované domény mají problém s provozem pod zabezpečením DNSSEC.

Vzniklou situaci urgentně řešíme s EURid a snažíme se sjednat co nejrychlejší nápravu. Přestože potíže nevznikly znaším zapříčiněním, velice se omlouváme za komplikace a prosíme o strpení.

Pokud byste potřebovali nyní s doménou pracovat, můžete si na PC dočasně nastavit jiné (nevalidující) DNS resolvery, např. 8.8.8.8 (otevřený DNS od google).

V případě dalších dotazů se na nás neváhejte obrátit.

Jaký tarif na onebit používáme? Koukal jsem, že velikost využité databáze se blízí k 90 MB. Já, když dělám zakázky, tak doporučuji hosting wedos.cz, kde je neomezený diskový prostor, což by na fórum bylo zbytečné, za to tam ale nabízí neomezený počet databází o celkové velikosti 1GB a toho za několik let dosáhnou jen veleúspěšná warfora. 3 pětky za měsíc, to mi přijde bezkonkurenční. Výpadky takřka žádné. Časem by se to vyplatilo spíše, přesunout forum na jiný webhosting.

Druhá možnost: Vytvořit sekci Archív (já tomu říkám hřbitov), kam by se přesouvaly mrtvé diskuze z některých vláken. Samozřejmě diskuze ze zápasů, přestupů apod. (vše co se týče ASR), by byly zachovány tak, jak jsou teď. Archív by se pak jednou za nějaký čas vyprázdnil a ušetřilo by se místo v databázi. To bychom mohli praktikovat pro začátek.

zítra jedu do Říma a dneska už moc nebudu doma, ale určitě dobrej nápad, až přijedu tak mi to někdo prosím připomeňte, zjistím ten tarif atp. :Ok:

dneska nám zas databáze dorostla do 99% obsazenosti, náhodou jsem na to mrknul a fuj, hodně. ještě kousek a káklo by to tady :mrgreen:

asi by ot fakt chtělo řešit.

skeči, máš teda nějakej návrh, co s tím? případně co po mně chceš za info atp.

díííík :mrgreen:

No asi by bylo nejlepší přesun na lepší a finančně nedrahý hosting. Kdy končí období na onebit? Ještě by nebylo na škodu v administraci mazat cache, ale to moc asi nepomůže. :wink: