nejsem spokojený, ale jsem na to zvyklý
politika, kde vytvoříš stranu podle průzkumů, co chce největší a přirozeně tak nějak ztracenější část národa slyšet a to pak hlásáš, je novou normou
není tedy div, že vyhrává (nejen u nás)
je to samozřejmě frustrující, ale každý hlas má stejnou váhu a společnost není vyrovnaná, převládá tedy to, co převládá
pozitivní je, že stačilo bylo natolik absurdní, že se (zatím?) nechytlo
pozitivní je, že budoucí opozice má dohromady víc než babiš, když si odmyslíme další absurdní uskupení, která byla taky postavena na míru určitým slaboduchým skupinám
negativní je, že nakonec budou jazýčkem na vahách právě tito prospěcháři, kteří si podělili hlasy slabouchých
negativní je, že opozice je celkově natolik slabá, že bude opozicí - kdyby se nyní nedomlouvalo ano, spd a konzumenti výfukových plynů, ale spolu, stan a piráti (byť nikdo z nich není 100% moje volba, vybíral jsem vylučovací metodou), bylo by vše růžovější
negativní je, že to je svědectvím o stavu republiky a ti, co tam teď budou, to nijak nezlepší
viděl jsem zajímavou mapku, a to úspěšnost stran v oblastech s více či méně lidmi v exekucích. všichni nadávají na důchodce, že pro pár kaček prodávají děti (a u mnoha je to pravda), ale rozhodují o nás ve velké míře i tito mimosystémoví lidé
setkal jsem se s řadou případů lidí, které nedožene ani ten exekutor, protože žijí jako duchové, ale zdá se, že mají jasno v tom, kdo jim pomůže, aby se měli líp