SPOLECNY OBED_NAVRH

Navrh menu????

za me - prosciuto/melon/mozarella/olivy/lilek --) predkrm (kdyby se zvladlo supply ci olive ascolane, byla by to ´bomba)

Carbobara - er primo

Gril

Piti - bily/cerveny //pivo?? // havana

cekam navrhy.

Max napsal:
a kde to chceš vzit olivi ascolane a suppli?
to by mě taky zajímalo :skod: :skod: :skod:

jinak já bych dal ty melouny s prosciuttem (ale ty melouny musej bejt myslim vevnitř oranžový a ne zelený a prosiutto "sladký" nebo jak to říkal urba tehdy...)
mozzarella s rajčatama klasicky caprese...
olivy proč ne
lilek mi přijde jako hovadina (leda na gril jestli to někdo má rád)

pak teda ty těstoviny nějak zklohnit

pak gril (kuře a kráva, jako druhy masa?)

piti by každej mohl něco přinýst, nebo sem napsat co pije... já bych pil pivo a panáky, protože jsme v čechách, ale zase k těstovinám bych si rád dal víno... tak nevim

maxi ty víš jak přesně se dělá carbonara?

cau. v sobotu mam cas, takze muzu prijit kdykoliv. napiste kam mam prijit a v kolik. pripadne co mam vzit s sebou. jeste me zbyla nejaka whiska, takze se vam postaram o jatra...

edit : tak trochu pocitam s tim, ze to pozdeji zatahnem do nejaky blizky hospody, takze pivo asi brat nema cenu, ne?

bych rád pil pivo, ale moc se mi nechce něco vozit, nějaký pivo kupte, já ho třeba zaplatim

Max

teoreticky ano................prakticky jsem to nikdy ne udělal!!!!!!!!
ja pivo, vino mam rad cerveny a v letě moc to nejde!!!!!!!

ok, pak nekam urcite pojedem:)

maxi tobe napisu na fb, olivy a supply bud kpupit nebo zkusit udelat

piti zaridim ja se sushim, pak Vam dam ucet..kdyby nekdo chtel vzit dobry vibno, feel free..jinak vezmem pivo a panaky..

trochu bilyho k testovinam

tak jen odhadem, kolik kdo vypijete a jaký pivo máet rádi? jakože jen plzeň nebo třeba bránik nebo podobný patoky? :mrgreen:

jinak my s bráchou tam budem už od rána asi a vy můžete přijíždět jak se vám chce, v 11, ve 12, v jednu... asi pro vás budu jezdit na metro, nebo můžete busem, ale zas to vysvětlovat..

dotazy, návrhy?

Max napsal:
ja tym budu už v 8
pivo chci PERONI a MORETTI
nic jineho!!!!!!!!
:smoke: :smoke: :smoke:

v půl sedmý tě očekáváme :wink:

pivo moretti a k tomu budeš přikusovat třeba pražskou šunku :Ok: :Ok: :Ok: :mrgreen: dobroty!

navrh -

5 piv / osoba
5 flasky vina
Flaska san buca - do kafe
Flaska Grappa

tot k piti, samozrejme nealko, tedy voda..kdo si da carbonare colu, tomu zlomim celist

jidlo - you will see

naklday pak podelime / pocet lidi

jediny, kdo neplati je Sushi bo plati domenu, tedy pokud souhlasite

tak si to užijte hlavně,já budu slintat doma...teda ne vlastně,jedu do města na pouť,takže řízečky,koláče,pivěčko,grilovačky...se taky špatně mít nebudu :p :wink: 8)
večer snad pujdu se slečnou na nějakou muziku,tak vás budu myslet :lol:

A

Anonymous

Guest
SUSIsr napsal:
tot k piti, samozrejme nealko, tedy voda..kdo si da carbonare colu, tomu zlomim celist
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :Ok: :bann:

:vlna:
seriously jak chcete, zas tak moc to nestojí :ajajaj:

máte někdo páru kolik jídla? jakože maso, pancetta, spaghetti apod.

kachne napsal:
SUSIsr napsal:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :Ok: :bann:

:vlna:
seriously jak chcete, zas tak moc to nestojí :ajajaj:

máte někdo páru kolik jídla? jakože maso, pancetta, spaghetti apod.
hodne

Mám obecnou otázku, preferujeme kvantitu nebo kvalitu. Jinými slovy mozzarela z Tesca za dvacku nebo poctivá Bufala (nebo jak se to píše) a dražší. Ve středu se stavym v jednom kšeftě s italskejma vychytavkama, takže si myslim, že par pravejch surovin by tam mohli mít, ale určitě to bude o dost dražší. Jestli vás napadá, po čem se podívat, tak dejte vědět. Zatim mam na seznamu: mozzarelu, prosciuto, těstoviny (má to smysl?), parmezán a panchetu.

Co je (česky) supply a olive ascolane? Taky potřebuju vedet kolik nas teda celkem bude kvuli množství.

Jinak já pivo (idálně plzničku nebo budvarek z Penny ;-)

Doma zkusim naložit nějaký maso (třeba to s mangem :))

Jo a mohli bysme dat pokr..

A

Anonymous

Guest
suppli' je ta rejže s mozzarellou a rajčatama myslím, ve strouhance,
olive ascolane je oliva myslím v mase a to ve strouhance
- obojí very nice ale dělat to je asi impossible, leda že by měli v tom shopu jak tam jdeš, ale těžko říct... navíc v itálii to bylo pravidelně výborný v malejch (rodinnejch) restauracích a pravidelně divný v těch velkejch = polotovar hozenej do oleje... :?

jinak moje preference:
bufala (protože v porovnání s mozzarellou z teska je to hroznej rozdíl)
kldně gran moravia nebo jak se to u nás jmenuje (pamazán nebo pecorino - pecorino si možná připiš - jsou nesrovnatelný, ale je to jen na posypání že jo, takže by se to snad dalo přežít)
jestli kupovat dražší těstoviny (a jaký) ti řekne spíš max, co já vim...
pancetta by byla super, špek z tesca je špek z teska. :?

na to maso (mango já appreciate :Ok: ) bysme se asi měli domluvit po telefonu někdy ve čtvrtek nebo v pátek, ale já fakt nemm představu předevšim kolik toho koupit a nakládat to taky neumim, to asi ty a pavel..

pokr good idea, dlouho jsem to nehrál, bude nás tam dost... a kdyby někdo nechtěl hrát, může si dát třeba na playi Řím proti Římu s někým, Bruno Conti voe! :mrgreen:

:merda:

Ja budem na Florenci cca o 15:00

Prídete si pre mňa? :cry: :oops:

Na nákupoch a varení budem rád participovať maximálne formou finančného obnosu, pretože obom rozumiem zhruba tak isto (čiže nijako).

Havany (asi skôr "Havany") samozrejme dodám.

Teším sa na vás všetkých panstvo. :blabla:

A

Anonymous

Guest
kachne alias sushi...:

paráda :sala:

kdybys dokázal sednout na metro C na florenci a dojet na kobylisy, bylo by to optimální, ale vzhledem k tomu že jedeš asi z magnitogorsku nebo odkud, mohl bych pro tebe dojet i až na ten florenc, pokud bys vůbec netušil jak to tam v tom metru vypadá :wink:

na havaně se domluv s bráchou nejspíš, nevím jestli tu svojí obvyklou kubánskou revolucionářskou náladu nemění na den na FORZAROMALAZIOMERDAGRAPPAOLÉ! :mrgreen:

kachne napsal:
kachne alias sushi...:

paráda :sala:

kdybys dokázal sednout na metro C na florenci a dojet na kobylisy, bylo by to optimální, ale vzhledem k tomu že jedeš asi z magnitogorsku nebo odkud, mohl bych pro tebe dojet i až na ten florenc, pokud bys vůbec netušil jak to tam v tom metru vypadá :wink:

na havaně se domluv s bráchou nejspíš, nevím jestli tu svojí obvyklou kubánskou revolucionářskou náladu nemění na den na FORZAROMALAZIOMERDAGRAPPAOLÉ! :mrgreen:

céčkom na kobylisy..

ok, to by nemal byť problém..