neverim v osud, ale myslim si, ze dnesny futbal je natolko komplexna oblast, ze mala zmena moze mat nedozierne nasledky...
pamatam si finale Euro 2000 - Del Piero isiel po Tottiho prihravkach dvakrat sam na Bartheza za stavu 1-0 a Francuzi vyrovnali po nahodnom Barthezovom nakope v poslednych desiatich sekundach zapasu... rozdiel medzi tym, ze majstri Europy neboli Taliani, ale Francuzi, bol v tomto konkretnom pripade uplne minimalny... a ak by vyhrali Taliani, Totti je vyhlaseny ako hrac zapasu (mozno aj turnaja) a okamzite ma taku celosvetovu reputaciu, aku sa mu podla mna nasledne nepodarilo pocas celej kariery dosiahnut... a myslim, ze by to malo vplyv aj na Rim a na jeho vysledky... samozrejme netvrdim, ze je to vsetko (aj prehra s Portom) Del Pierova vina
a suhlasim, ze takto uvazovat je nebezpecne, ba povedal by som, ze (nielen) vo futbale nepisane zakazane.
inak napriklad Spalletti po zapase nechce hladat ziadne vyhovorky -
http://romapress.us/2016/08/24/spaletti-there-are-no-excuses/
“There are no excuses, alibis are for the weak. We will have to ‘defeat’ this defeat, which now becomes a new opponent of ours we must beat with hard work and commitment.”
tu uvahu som napisal z mojej pozicie, byt na Spallettiho mieste, urcite si nieco take nedovolim...
myslim, ze Spalletti sa prave nieco taketo bude snazit potlacit, ale z toho, co som vo futbale doteraz zazil si nemyslim, ze sezona napriek tejto jeho snahe nebude jednou z tych sialenych... uz sa tie zjeby na tom ihrisku predvcerom udiali. kazdopadne bude zaujimave sledovat, ako sa s tym opat raz popasujeme, Spalletti uz naviac v tejto rieke raz bol. tato sezona moze byt este kludne 'sialena' aj v pozitivnom zmysle.