jeho rozhovor (narýchlo preložené, ale snáď sa dá pochopiť

)
- Očakávali ste, že nebudete nominovaný?
R.N.: Martinez mi zavolal o 11tej, teda hodinu pred oznámením nominácie. Povedal , že minulý jún, počas kvalifikácie na Majstrovstvá Sveta, som nebol dostatočne koncentrovaný na reprezentáciu. Myslel som si, že vybuchnem, keď som to počul.
- Je to kvôli vášmu meškaniu na stretávku pred zápasom s Estónskom?
R.N.: O tom nehovoril. Ale tu sa jedná o minútu, viac nie. Čakal som na výťah 37 sekúnd a prišiel som neskôr. Ale to sa stalo aj ďalším, nebol som jediný. Ale vždy sa niečo nájde.
- Už aj v minulosti ste boli Martinezom vynechaný z nominácie. Boli ste nahnevaný a rozmýšľali ste nad ukončením reprezentačnej kariéry. Teraz o tom rozmýšľate znova?
R.N.: Áno, končím. Nemá to viac zmysel. Povolal Youriho Tielemansa, ktorý je v Monaku na lavičke a hráva len pár minút do týždňa. Hlavne že povedal, že musíme hrať v najlepších ligách sveta. A teraz Witsel hráva v Číne a zrazu to už nevadí. Mne to nevadí, ale prečo by som mal byť ja ten, ktorý sa musí zlepšiť? Ale prosím vás...
-Videli ste Martinéza na dovolenke v Ibize. Nebol to ten správny moment aby ste si podebatovali o vašom komplikovanom vzťahu?
R.N.: Boli sme v rovnakej reštaurácii, sedel pri stole blízko môjho. Na začiatku som ho nevidel, ale on mňa áno. Ani ma len nepozdravil. Áno, ani ja som nič nepovedal, to je pravda, ale ako sa dá pracovať po boku takej osoby?
-Je to teda dôvod na ukončenie reprezentačnej kariéry?
R.N.: Nemá zmysel pokračovať. V minulom roku som odohral 53 zápasov za Rím, v jednom z najlepších mužstiev ligy. Dávam zo seba vždy to najlepšie, mám výborné vzťahy s mojimi spoluhráčmi. Ale tu sa vždy niečo nájde. Nemôžem ísť vpred, opúšťam reprezentáciu. Mám 29 rokov a nedovolia mi, aby som šiel vpred. Je mi ľúto, že to hovorím, ale je to tak.
-Teda, už vás uvidíme iba v Ríme?
R.N.: Áno. Bol som k tomu donútený. Od dneska bude iba Rím.