LM osmifinále: Šachťar-Roma

scr

Tak druha půle pruser opět.... ale furt je možno doma vyhrát a celkové postoupit

Sent from my iPhone using Tapatalk

Po prvnim polocase jsem si uz vsechno maloval do ruzova a premyslel o pripadnym zazracnym historickym utoku na semifinale, ale druhej polocas byl tvrdej navrat do reality.

vsetci, ktori sa pred zapasom vyjadrovali (Eusebio, Danielle a hlavne MANOLAS), spominali dolezitost koncentracie po celych 95 minut.
a TAKYTO vyrovnavajuci gol dostaneme!!!
sami sme ich posadili na kona a bola to teda riadna jazda... v druhom polcase sme mohli dostat BURA.
bohuzial niektori hraci najma v druhom polcase ukazali, ze na osemfinale ligy majstrov nemaju.
najviac ma sklamali Manolas s Nainggolanom, ktori maju zhodou okolnosti prsty v goloch.
Florenziho vykon je s otaznikom a Danielle este tiez nie je zrejme fit...

Cengiz, Fazio, Perotti, Strootman a Kolarov podali solidne vykony, Alisson svetovy.

Alisson podal spis dalsi world class vykon, je to v tyto sezone nas nejlepsi hrac. Neviditelnej byl Naingollan, asi nejvetsi zklamani, na tom postu by to mela byt nase hlavni opora.

inak na konci to tam zachranil Brunetto?
lebo ked hej, tak to bol dalsi jeho zazrak v kratkom case po tom, co nikoho opity nezabil.

90210 napsal:
Alisson podal spis dalsi world class vykon, je to v tyto sezone nas nejlepsi hrac. Neviditelnej byl Naingollan, asi nejvetsi zklamani, na tom postu by to mela byt nase hlavni opora.

suhlasim, v hre o postup sme najma vdaka Alissonovi a jeho vykon zasluzi opat raz vyzdvihnut.

IL PRINCIPINO (Richie) napsal:
první poločas velmi dobrý
druhej poločas naprostá obludnost
5:1 a nikdo by se nedivil, ve hře jsme díky Alissonovi
opět

daje

tak

Včerajšok ide zas za Di Francescom, aka najhorším trénerom, akého si v Ríme pamätám.

V prvom to vyzeralo dobre, keď človek ignoruje systémové chyby, vyplývajúce z Di Francescovho opatrného, nekreatívneho fotbalu. Čudoval som sa v podstate iba nad tým, prečo Ninja nechodí pri krídelných akciach do vápna s Džekom, aby bola aspoň nejaká šanca na to, že jedna vyjde, keď už to strední záložníci z druhej vlny (asi z taktických dôvodov) nikdy nedopĺňajú. Ako má pri krídelnom fotbale pracovať os ihriska nám ostatne Šachtar ukázal v druhom polčase v praxi, takýe nemá zmysel sa tu o tom znova rozpisovať. Tento problém tu je, odkedy je Eusebio trénerom. Človek si buď na túto superbezpečnú, ako hovoria bratia česi, přizdisráčsku taktiku zvykne, alebo to nemusí ani zapínať. Je jedno s kým hráme.
Perotti s Kolarovom tam miešali dreváka Butka, ako sa im zachcelo, ale čo z toho, keď na prihrávku bol vo vápne Edin, ovešaný protihráčmi jak vianočný stromček a za ním diaľnica. Ninja sa buďto snažil tým dvom zamotať do kombinácie, alebo stál (!) na opačnom hornom rohu vápna. Daniel s Kevinom sa tychto vecí, už tradične, ani nezúčastňovali a strážili stredový kruh.

V druhom to bola ale úplne iná kávička.

Florenzi od návratu ukazuje, že je polovičný. Včera bol navyše po viróze a už v prvom polčase tam boli náznaky, že mu vôbec neni dobre. Po pauze vybehol na plac, pri prvom gole zostal zavesený v priestore nikoho, aby následne dvadsať minút volal o pomoc. To že nás ich ľavá strana začala trhať na kusy videl celý svet, vrátane Cengiza, ktorý sa zavesil na Ismailyho, keď odpálený Florko už prakticky iba rotoval za loptou okolo vlastnej osi. Teda celý svet okrem kokota na našej ľavici, ktorý zareagoval promptne po gole tým, že dal dolu v panike celú pravú stranu.
K už klasickému striedaniu z kategórie "keď prehrávam, narvem tam Defrela namiesto záložníka, bez toho aby som mal vymyslené, ako k nemu dostať loptu," sa ani nejdem vyjadrovať.

Na druhej strane si Fonseca prečítal, že Bernard s Ismailym cez čerstvého Bruna s Gersonom už ďalej nepôjdu, presmeroval hru na opačný kraj ihriska a skoro nám dali ďalšie tri kusy cez umlátenu dvojičku Perotti - Kolarov.

Od jasného konca nás zachránili Alisson s Brunom, ktorého nenávidí celý Rím už tak nejak z princípu, ignorujúc porovnateľnú sračku v podaní Florenziho už pekných pár mesiacov.

Suma sumárum - Di Francesco patrí tam, odkiaľ prišiel. Má najširší a najkvalitnejší káder za posledných 30 rokov a výsledkom je takéto bezpohlavné hovno, okorenené šablonovitými striedaniami jak z football managera.

Kokot.

ja tu kvalitu a sirku kadra nevidim.
Kolarov hraje bez prestavky a to, ze Florenzi po sracke dostal prednost pred Brunom, hovori o Eusebiovej dovere v Peresa vsetko.
na stoperovi nas taha nahradnik z Tottenhamu, ktory prisiel za par supiek a sirku kadra obstarava Juan Jesus.
v strede pola je Danielle, u ktoreho sa vek na rychlosti bohuzial podpisuje viac, ako u inych hracov a uz nikdy nie stopercentny Kevin, ktory tu kvalitu mal, ale uz to nie je to, co pred zraneniami. Rudi Garcia mal so zdravym Kevinom, mladsim Daniellem a Pjanicom dvakrat lepsiu zalohu.

Nainggolan predviedol vcera cajovy vykon, a to sa taktika menila najma kvoli nemu.
Manolas sa cely zapas bal s loptou na nohe a stale mal tendenciu otacat sa smerom k Alissonovi, prisiel mi s loptou priposratejsi ako Florenzi a nakoniec ho tam aj bez lopty vytocil Fereira ako ziarovku.
a Dzeko ma zase jedno zo svojich labilnych bezgolovych obdobi, ktore tahaju dole cele muzstvo.

herne to teraz taha Under, na ktoreho vykonoch ma Eusebio levi podiel.

vcerajsi druhy polcas ide v prvom rade za hracmi.

Eusebio je miernym sklamanim, ale najhorsi trener? a toto ma byt najlepsi a najsirsi kader za 30 rokov?

Áno a áno.

22 fotbalistov Rím nikdy nemal, túto sezónu ich má.

Aby som parafrázoval tvoj post, lebo sa mi na to nechce reagovat v bodoch - všetci zrazu prestali vedieť hrať fotbal, lebo sú starí / po zranení / náhradníci z Tottenhamu. Tak ja neviem, čo na to povedať. Asi len, že chválabohu, že vlani bol ten tím úplne iný, inak by sme tú CL tento rok ani nehrali...

O Di Francescových kvalitách svedčia prakticky všetky merateľné štatistiky, ktoré mi teda prídu ako všetko, len nie mierne sklamanie. O hernom prejave, potažmo neskutočných striedaniach ani nehovorím.

To, ze Kolarov a Dzeko hraju kazdy zapas nevypoveda o sirke kadra, ale o trenerovej (ne)rotacii. Dani si mohol podelit minuty s Maximom, Kevin s Pellem a Radja s Gersonom.

Na stoperovi hra konstantne dobry Manolas a znovuzrodilý Fazio, pricom alternuje JJ.

Rovnako sa maju za koho menit kridla, i hrot.

A ako danko napisal, vsetci ukazali, ze su futbalisti. Teda zatial na Pelleho, ten by este mal solovo potrenovat prihravky.

Alisson rozdielovy hrac.

Mame na nich, ale na druhu stranu vidim, ako hrame v 65. minute formaciu 4-1-5.

EDF som fandil, ale od decembra je to kŕč a po troch mesiacoch a mnozstve zapasov nech sa na mna nehneva nikto, ale prestal som mu verit.

ja vnimam styri hlavne stranky hry - fyzicka, psychicka, technicka a takticka.

napriklad Nainggolan je po fyzickej stranke hry world class, ale technicky to nie je vynimocny hrac a takticky je podpriemerny...

Dzeko je labilny psychicky.

Manolas ma nedostatky technicky.

mozno mame 22 futbalistov, ale ja tam nevidim kompletnych hracov. to, ze v istom obdobi niekto ukazal, ze je futbalista, je jedna vec, ukazovat to konzistentne je nieco uplne ine.

taktiez zahrat dobre polcas je jedna vec a zahrat koncentrovane 95 minut a vysporiadat sa aj z tazkostami pocas vyvoja zapasu je zase nieco ine.

od Chelsea a derby su niektore nase hviezdy uplne mimo a ja si myslim, ze to viac suvisi s ich pristupom, charakterom a zivotnym stylom spojenym s Rimom, ako s Di Francescovymi trenerskymi schopnostami.

lebo nemame taky kvalitny a siroky kader. :mrgreen:

fakt je, ze rotujeme viac ako Neapol, Lazio, ci Inter.

keby Defrel so Schickom ukazali, ze su v nich goly a konzistentne vykony, tak verim, ze Dzeka Eusebio posadi.

Gerson uz hral aj v tazkych zapasoch vonku, podobne Gonalons... ale na to, aby si posadil etablovaneho hraca, potrebujes byt vyraznejsie lepsi. Defrel za Radju vcera nesiel s tym, ze sa menila formacia, on isiel na Radjov post, lebo tam naznacil potencial proti Beneventu (na rozdiel od Perottiho ci predtym v minulosti Gersona) a hlavne preto, ze Radja hral uplnu tuzku a EDF mal odvahu vystriedat ho, aj ked na tom boli iny fyzicky horsie.

preto tiez vcera nehral Pellegrini, lebo ked predtym hral, tak nevynikal natolko, aby si mohol Eusebio dovolit nechat sediet De Rossiho.

mne by sa pacilo, keby nase hviezdy nemali krehke ega, ale nerobim si iluzie.

posadit hviezdu je velke rozhodnutie!