Letní příprava 2017

Agostino napsal:
caka nas celkom tazky uvod sezony (vonku Atalanta, doma Inter, vonku Sampdoria) a moze sa kludne stat, ze po troch kolach budeme mat jeden bod a opat raz celit hlbokej krize...

Fazio a Juan Jesus potrebuju trojclennu obranu, ktora by tiez mohla vyhovovat viac Peresovi (aj Florenzimu a mozno aj Karsdorpovi)...
ak nam nevyjde uvod sezony, tipujem, ze EDF sezonu nedokonci a pride niekto ako Walter Mazzarri :zed:

inak il prezidente to z mojho pohladu vobec nezvlada... verejne uz nalozil Zemanovi, Garciovi, Sabatinimu, Tottimu, Curve Sud... stadion v nedohladne, kazdy rok reci o trofeji... myslim, ze chyba malicko a pojde to vsetko za nim... a problem s prezidentami je, ze nejdu len tak lahko vymenit.

nalada v klube asi nebude bohvieaka...

Bylo by dobry si trochu ujasnit hierarchii, najmul se CEO z AC Milan, Gandini a prave on by to mel mit na starosti, protoze Pallotta nezije v Italii a stoji spis v cele skupiny investoru.

Se stadionem je to velkej problem, ale vem si jaka je obecne situace s realitami v EU, stavi se min, nez v dobe krize a cela statni / obecni sprava je z ruznych duvodu, ktery sem nepatri, posrana az za usima a nedava povoleni vubec na nic, natozpak na stadion v hlavnim meste Italie...

S trofejemi je to neverending story a krome nestastnyho finale poharu s Laziem jsme se k nim ani nepriblizili. Nema cenu omilat nakolik to bylo dano hloupou tendenci opovrhovat vsim ostatnim, nez ligou a CL, kazdopadne za prvni ery Spallettiho to bylo tak, ze jsme snad kazdy rok hrali o pohar a superpohar a z nejakych cca 7 pokusu tam neco malo padlo. Aby Rim neco vyhral, tak se nejdriv musi dostat do pozice, kdy se o neco hraje...

Celí tento USA Rím je už na smiech. Lazio ma druhí pohár za ten čas a pritom idú stále low cost riešenia, staff ma postavený na bývalých hráčov ( nemyslím také funkcie ako manažer ponožiek ). Ich najdrahšia posila bola za 6,5 melóna. Je síce pekne hrávať v LM ale keď sa tam nič nepodarí a peniaze sa neinvestujú správne tak to je koniec koncov na prd.
Tu je veľký Monchi ktorý ale robí len to iste čo aj Sabatini. Zase veľké zahraničné megahviezdičky a podobne kraviny na dva roky. Samozrejme že to odnesie Di Francesco aj keď problém je oveľa väčší než len stále ta jedna najjednoduchšia príčina tréner. Doteraz tu bol tréner s ktorým sa naposledy aj niečo vyhralo.
Znovu som absolútne pesimisticky ohľadom novej sezóny a znovu sa to pravdepodobne aj naplní. Dokonca sa obavám že to bude ešte horšie ako doteraz. Nepamätam sa kedy som sa menej tešil na novu sezónu ako teraz. Nie len odchod Franceho ale aj znovu nesympaticky kader tipu City, Chelsea.

Mick napsal:
Celí tento USA Rím je už na smiech. Lazio ma druhí pohár za ten čas a pritom idú stále low cost riešenia, staff ma postavený na bývalých hráčov ( nemyslím také funkcie ako manažer ponožiek ). Ich najdrahšia posila bola za 6,5 melóna. Je síce pekne hrávať v LM ale keď sa tam nič nepodarí a peniaze sa neinvestujú správne tak to je koniec koncov na prd.
Tu je veľký Monchi ktorý ale robí len to iste čo aj Sabatini. Zase veľké zahraničné megahviezdičky a podobne kraviny na dva roky. Samozrejme že to odnesie Di Francesco aj keď problém je oveľa väčší než len stále ta jedna najjednoduchšia príčina tréner. Doteraz tu bol tréner s ktorým sa naposledy aj niečo vyhralo.
Znovu som absolútne pesimisticky ohľadom novej sezóny a znovu sa to pravdepodobne aj naplní. Dokonca sa obavám že to bude ešte horšie ako doteraz. Nepamätam sa kedy som sa menej tešil na novu sezónu ako teraz. Nie len odchod Franceho ale aj znovu nesympaticky kader tipu City, Chelsea.

Cile AS jsou 1-3 misto v lize a hrat CL, cile Lazia jsou 3-5 misto v lize a hrat Uefu. Sance na trofeje je hlavne pohar a superpohar a tam to v obou pripadech Lazio uhralo na nas ukor, rozhodlo par zapasu. Je to pro nas hrozne neprijemnej souper celou tu dobu, co je vlastni Lotito a maji ani ne polovicni rozpocet. Dalo by se cekat, ze je budeme pravidelne davat podobne, jako treba Fiorentinu, kterou proste ve vetsine pripadu dlouhodobe porazime, ale to bohuzel ani nahodou, vubec je neprejizdime a na tuhle dementni nikam nevedouci rivalitu doplacime jednoznacne my. BTW stalo se snad vubec nekdy, ze by Lazio obralo o body naseho hlavniho soupere o titul? Ja mam totiz ten pocit, ze o body obiraj pravidelne akorat nas a loni v poharu dokonale specetili nas osud, kdyz defakto zajistili Spallettiho odchod.

Neoberajú ich už len z princípu. Lazio skončilo poslednú sezónu pod nami o 17 bodov a to aj napriek tomu, že nehrali poháre. Dokázali nás vyradiť z Coppy Italie v čase, kedy sme mali v EL Lyon a v lige zrovna Neapol a vtedy na nás prišla tá kríza.

Lazio hrá samozrejme teraz dobre, ale zas ich neprecenujte. Tu Supercoppu vyhrali vdaka systému, že team, ktorý skončí piaty v lige a nevyhrá ani Coppu tú Supercoppu proste môže vyhrať. Spalletti svojho času (pri svojej 1. štácii u nás) s podobnými možnosťami dokázal oveľa väčšie zázraky, i ked je pravda, že ostatné tímy vtedy toľko nemíňali. Ligu majstrov hrali naposledy pred 10!!! rokmi. A to ani po tej ich brutálnej sezóne, kedy nás skoro predbehli na 2. priečke (Yanga Mbiwa) sa nedokázali do LM kvalifikovať cez Bayer, ktorý ich celkom vpohode prešiel a cez ktorý sme my vzápätí cez skupinu LM postúpili.

Zaujímalo by ma, kde by bol Rím teraz, keby pri zmene vedenia neprišiel na lavicu Enrique, ale trebars niekto ako Ancelotti.

Netreba tu robiť z Lázia nejaký "vzor". Tie ich 2 supercoppetty by som za tie kvantá bodov a účasti v LM (ano, aj s tymi debaklami) proste nemenil. Trofej skôr či neskôr príde aj k nám, nevyhrali LM predsa.

Sushi napsal:
na můj vkus máme v přípravě i mercatu zpoždění

jj, v otázce toho křídla to i na můj vkus Monchi příliš sázel na toho Mahreze, kterej podle očekávání nakonec skutečně nevyšel. k tomu se nedá dohromady ani Karsdorp (viz vlastní vlákno) a do sezony jdem na RB jen s Brunem, což je dost děsivé.

o styri dni zacina liga, tento rok idu tusim prvy styria priamo do ligy majstrov.
umiestnenie v top 4 by bol podla mna uspech, kedze sme na tom takmer v kazdom ohlade myslim horsie ako v minulej sezone.
lepsie vyzera na papieri snad len stred pola. vsetko ostatne pocnuc klubom, trenerom, brankarom, obranou a konciac utokom je po priprave plne otaznikov.

Inter: staci sa pozriet na ich vysledky v priprave a posledne vyjadrenia ich hracov o tom, kolko sebavedomia im dodal prichod Spallettiho. naviac nehraju europske pohare, takze budu maximalne koncentrovani na ligu. pre mna by bolo obrovskym prekvapenim, keby neboli so Spallettim v top 4.
Napoli: maju nevyhodu, ze musia hrat predkolo ligy majstrov, ale ak s Nice uspeju, tak budu podla mna v pohode a pre mna spolu s Juventusom favoritom na titul - http://www.football-italia.net/108238/napoli-are-already-winners
Juventus: strata Bonucciho je obrovska, ale ak udrzia Dybalu, tak budu hrat o titul a v top 4 budu na 99 percent.

podla mna o to stvrte miesto to bude medzi nami, lazyom a milanom.
Bonucci a Kessie su pre Milan dve obrovske posily, udrzali nakoniec Donnarummu a ked este kupia nejakeho kvalitneho utocnika, tak budu asi favoritom na to miesto v lige majstrov oni. na odvete predkola europskej ligy s rumunskou Craiovou (!!!) mali doma plny dom, takze fanusikovia su pred novou sezonou zrejme dost entuziasticki, co sa da napriklad o tych nasich asi len tazko povedat.
lazyo by mohla nakopnut vyhra v superpohari a tiez mam u nich pocit vacsieho entuziazmu pred novou sezonou v porovnani s nami. ten ich tim je ale podla mna prilis zavisly na Immobilem.

Totti, Spalletti, Wojto, Salah a Rudiger su pre nas obrovske straty.
potrebujeme zdraveho Florenziho a Emersona.
potrebujeme, aby sa vyhybali zranenia ostatnym.
chcelo by to toho Mahreza, alebo niekoho, kto by dodal muzstvu i fanusikom optimizmus - Quincy Promes takym hracom urcite nie je, skor naopak.
hlavne asi potrebujeme, aby sa ukazalo, ze EDF bol spravna volba a je to kvalitny trener, ktory zvladne aj extremne narocne rimske prostredie... osobne som ale v tomto velmi skepticky.
suma sumarum, nevyzera to velmi ruzovo a nerobim si velke oci.

Ja tento rok, podobne ako v minule, verim v titul. A ak sa nebude darit v lige, mozno zvladneme klucove zapasy v poharovych sutaziach. Bude dolezite ujasnit si to, co chceme hrat aby sa to po pripadnom tazsom zaciatku neskor dodrziavalo.

Vobec sa netreba pozerat na ostatnych. Neapol udrzal kader ale rovnako ako pominule sezony bude hrat 3 sutaze 13 hracov. Spalek v taliansku nic poriadne nevyhral a ani nevyhra (dufam). Juve pojde klasicky na tltul. Milansky novy kader Montela moze a nemusi zvladnut dobre kaucovat.

Hodnotit mozme uvod po 5 zapasoch.

To, ze sa na to nebudem pozerat uz v novembri je rovnako pravdepodobne ako to, ze sa bude darit. Na sklamania som ako rimsky fanusik zvyknuty, tak mozu len potesit.

jsme na stejný startovní čáře jako zatím pokaždý s američanama: nevíme, co čekat, doufáme, že si věci sednou, máme dalšího trenéra (LE, ZZ, AA, RG, LS, EDF), což je na tak krátkou dobu dost wow a velice málo koncepční - osobně bych byl rád kdyby se to ustálilo a eusebio je mladej, perspektivní, musí ukázat, že v něm něco je, zatím byl jen v sassuolu. proto za mě, realististicky na trofeje myslet letos nebudeme (myslím, že kádr na titul přinejmenším teď nemáme, CHL taky ne, pokud bychom vypadli do EL, tak jo, ale tam je problém, že stejně jako CI, i EL je nám z nějakýho důvodu mentálěn malá asi, protože na ní sereme jak na placatej kámen, to je nějaká nemoc, zatímco ostatní, jako třeba ty mrdky z lazia, pomaloučku sbíraj trofeje a v manchesteru, ne ve zlíně, hrdě slavěj EL jako svátek), tak bych byl rád, kdybychom se dostali do LM (bez předkola, tj. max třetí, správně?) a abychom začali trošku smysluplně dělat tým (můj sen je něco jako titulem otěžkanej dortmund před několika lety, ale klidně sevilla a její EL série by mi rozhodně nevadila). nevím, jestli to není až moc velká ambice (ne ty poháry, ta smysluplnost) :mrgreen:

první rok bez Frančeho :| luciano luciano... :x