IF Elfsborg vs. ROMA

Příspěvků
3,698
Datum a čas: Čtvrtek 3. 10. 2024, 21:00
Místo: Boras Arena
Přenos: v Čechách nikde
Sudí: Kristo Tohver


AS Řím má co napravovat a přestože ve Švédsku bude zřejmě některé opory šetřit, pod novým trenérem Ivanem Jurićem se jeho forma začíná zlepšovat. Dalším týmem, který bude chtít Vlky zastavit, je domácí IF Elfsborg.

A na jeho lavičce stojí muž, který italské oponenty a vůbec prostředí calcia velmi dobře zná. Oscar Hiljemark, stále teprve dvaatřicetiletý kouč, který teprve před třemi lety pověsil kopačky na hřebík, se za svou kariéru vydal do mnoha klubů. Mezi nejvydařenější angažmá pak patří právě italské kluby Palermo a CFC Janov. Teď trénuje Elfsborg a bude chtít vylepšit bídnou bilanci, kterou jeho klub s mužstvy z Itálie má. Čtyři z posledních pěti duelů totiž Elfsborg prohrál, povedlo se mu jen jednou porazit Lazio. A i to je dávná historie, jež se udála před patnácti lety.

Tým obývající Boras Arenu se vrací do evropských pohárů poprvé od roku 2013, kdy jej potkal velmi rychlý konec už po základních skupinách. Tehdy byl vyřazen zcela oprávněně, neboť v prvních pěti duelech získal jen bod. Ani tentokrát nebude možná kvalifikace do vyřazovací fáze jednoduchá, protože Elfsborg se po AS Řím utká také s Clubem Athletic, s Nice, Galatasarayem nebo dokonce Tottenhamem.

V prvním duelu s AZ Alkmaar se Elfsborgu povedlo být dost efektivní – dal dvě branky z celkových tří střel na bránu. Kromě Sebastiana Holmena, který byl minule vyloučen, má nyní kouč Hiljemark k dispozici kompletní kádr. To se o AS říct nedá. Zcela jistě bude šetřen Paulo Dybala a zřejmě také Cristante s Mancinim. Mimo hru je Alexis Saelemaekers nebo Enzo Le Fée, přičemž svůj debut v římském dresu by si mohl odbýt Mats Hummels.

Římané zažili hodně turbulentní září, v němž jakýkoli víceletý projekt vyhodilo vedení z okna. Odvolalo totiž trenéra a miláčka davů Danieleho De Rossiho a místo něj povolalo Ivana Juriće. Zkušenější kouč však vyznává odlišný herní styl a hráčům trochu trvalo, než si na něj zvykli. Na styl i trenéra Juriće. Nicméně platí, že pod jeho vedením za tři zápasy AS dvakrát vyhrálo a jednou remizovalo, když mu až ke konci utkání s Athletic zasadil soupeř vyrovnávací branku.


Pettersson - Larsson, Buhari, Yegbe - Hedlund, B. Zeneli, Ouma, Hult - A. Zeneli, Baidoo, Qasem

Ryan - Hermoso, Hummels, Ndicka - Abdulhamid, Pisilli, Paredes, Angeliño - Soulé, Baldanzi - Šomurodov


Daje Roma!
 
Příspěvků
3,698
Za me dobra sestava. Je to o hlavach tech hracu, kvalita je na nasi strane. Ted to nepodcenit.

Daje!
 
Příspěvků
1,539
Musim se smát. Celou dobu se marně točíš kolem vápna, kdy vlastně nevymyslíš nic, oni jednou jdou před bránu, vybojují pentli.
 
Příspěvků
2,355
Musim se smát. Celou dobu se marně točíš kolem vápna, kdy vlastně nevymyslíš nic, oni jednou jdou před bránu, vybojují pentli.
Jo já bych řekl nebýt Svilara tak jsou tam tři kousky!!! Ndicka jak couval 30 metrů 😃🤣😃 aby ho borec ve vápně udělal na petniku a Svilar chytl.Hosi tohle je tým pro kardiaky jak dělaný, Baldanzi zavinil sice pentlí ale ten jezdí,já vám nevím je to nemastné neslané
 
Příspěvků
2,355
A Soule ty vole za 35 mega 😃 to zase v Turíně říkají jak z ASkem vymrdali 🤦 je mladý snad se chytí ale teď obrovská bída
 
Top