Hodnotenie sezóny 2012/2013

Moje hodnotenie

Tak by mal reagovat AA na porade.Ale potom jeho pozapasovom vyjadreni ma uistil v tom,ze je to kokot,takze ziadna sebareflexia nehrozi.

Já trošku obsáhleji, když už to nechci házet na web. Chápu, že nebudete souhlasit, ale já to vidím takhle.

Když jsem hodnotil loňskou sezonu, nikdy bych neřekl, že bude hůř. Člověk si říkal, že rok mělo vedení na to se poučit, vhodně se doplní kádr, PŘIJDE KVALITNÍ TRENÉR, jemuž bude vedení věřit, a napravíme předchozí krachy. Minulý rok jsem psal v situaci, kdy bylo všemi očekáváno, že se na naší střídačku vrátí l'Aeroplanino. Byl i poměrně jasně daný koncept posil, které by si přál, bylo dáno, že by se vrátil Říman, který klub miluje a který dokázal, že umí pracovat s rozmanitými kádry. Vedení si řeklo - ne. Co takhle trošku víc populismu. Co takhle trenér, který je respektován mnohými fanoušky, ale soudě dle kroků ne samotným vedením (Baldiniho prohlášení, posilování). Trenér, který ať chceme nebo ne – nepřinese vítěznou mentalitu a pokud má předvádět úspěšně alespoň svůj fotbal – potřebuje svoje typy hráčů do systému. Tady i on sám znovu předvedl paličatost a nechal se odstřelit hráči jako Tachtsidis či Goicoechea.

Zeman s osobnostmi očividně neuměl, vedení neukázalo na čí je straně a situace v kabině nemohla být dobrá. O De Rossim se toho napsalo hodně, stejně tak se ale ne zrovna pochvalně k Zemanovi vyjádřily další opory (Castan, Burdisso). Přesto mu i děkuji – vidět znovu Tottiho ve vrcholné formě, to je z velké části jeho zásluha. Sezona ale probíhala podle pragmatických předsezonních pohledů – občas ofenzivní fotbal, občas naprosté harakiri – 4 hráči Atalanty běžící sami na branku – nezapomeneme. Je potřeba si uvědomit, že ač byl tým chválen za prosincovou destrukci Milána, stačila by jedna proměněná tutovka milánských za stavu 0:0 a sledovali jsme úplně jiný zápas – tím narážím na častý argument příznivců českého trenéra. Smůla. Smůlu si proti nám vybíraly i týmy kolem (Siena, Atalanta, Fiorentina, i zmíněný Milán). Tento argument je dle mě zcela nesmyslný, na způsob, jakým jsme šli smůle naproti, jsme měli vlastně i štěstí dost.

Odvolání Zemana tak vypadalo jako logický krok – vedení mu očividně stejně nevěřilo. Jak logické ale bylo nehledat náhradu?! Dosadit na lavici trenéra, vyznávající opačnou filozofii, který nikdy nevedl tým jako hlavní trenér a který nás měl zvednout? Ano, hráči na něj byli zvyklí. Nic jiného mě nenapadá. Andreazolli měl plnit roli jakéhosi ferrymana, muže, který nás zvládne dotáhnout do pohárů. Vsadil na pragmatický fotbal. Až moc. Nechci moc řešit ligové zápasy, i když remíza s Pescarou či domácí prohra s Chievem jsou neomluvitelná selhání. Stejně jako výhra nad Juventusem byla jednaouz mála nečerných chvil letošní sezony. Vše v plné nahotě odhalilo finále poháru. My se ani nepokusili vyhrát. Tým, v jehož jádru jsou hráči jako Totti, Lamela, Osvaldo, Destro, Florenzi, Marquinho, Pjanič – ofenzivní hráči s bezesporu velkou kvalitou, se prakticky nedostal k zakončení. Tým čekal na porážku ultradefenzivním fotbalem – koncepce vedení – hrát úspěšný ofenzivní fotbal – Luis Enrique, Zeman, Andreazolli. Nechci, aby tyto řádky vyzněly jako přílišná kritika Andreazolliho, byl hozen do vody a v této situaci by byl málokdo silnější. Projekt. Nové logo.

Naprosto nechápu, co vede Baldiniho k prohlášení, že tým nemohl dát do zápasu víc, že jediná chyba jeho vedení je prakticky Zeman, že všichni musí začít pracovat, že Andreazolli může zůstat… Být prezidentem, Baldini první do propasti. Investici vede naprosto nemožně, promarnil dva klubové roky, promarnil dva Tottiho roky a není schopen vyvodit žádnou zodpovědnost. Když ostatní týmy oznamují trenéry (mimochodem – Mazzarri – první varianta na post našeho kouče podepisuje v klidu Interu), my nemáme nic, čekáme, co bude s Allegrim. Pokud nebude nic, nemáme žádnou alternativu, plán. Máme projekt. K čemu je, že se chystá stadion, že fungujeme dobře na sociálních sítích, když nefunguje základ celého klubového fungování?

Přesto jedno jméno z vedení částečně můžu hodnotit pozitivně. Sabatini znovu ukázal, že umí. Marquinhos za 6 milionů je skutečně mistrovský tah. Torosidis prakticky zadarmo. Dobré posílení v podobě Michaela Bradleyho za necelé 4 miliony, objev Castana… Některé věci se samozřejmě nepovedly – Piris, ten je ale jen na hostování nebo Goicoechea a Tachtsidis, to ovšem byla přání Zemana. Tým v mnoha zápasech ukázal, že má potenciál, ten z něj ale musí někdo vyždímat a ten někdo bude muset dostat i kvalitní posily do SVÉHO SYSTÉMU. A kvalitními už by letos měli být hotoví hráči, mladých máme dost. Za Bojana dostaneme zpět 12 milionů, pokud vedení přidá částku jako minulý rok, takové posílení je možné. Musí přijít regista, musí přijít kvalita na kraje hřiště a pokud možno i stoper. Netroufám si letos spekulovat jména, nevíme ani kdo bude trenérem. Zatím tedy pokračuje zmar, není vidět naděje na zlepšení.

Fandit Římu je v posledních letech těžkým údělem, který nepřináší moc radosti. Přesto věřím, že se dočkáme. Zasloužíme si to. Když jsem včera slyšel fanatickou podporu diváků a sledoval mdlý výkon hráčů, bylo mi z toho všeho zle. Opravdu nezbývá než doufat, že se vedení konečně vzbudí a začne pracovat tak, jak si klub zaslouží.

Závěrem – je to moje první sezona tady na fóru, rád jsem vás poznal, některé dokonce i osobně a myslím si, že to bylo fajn. Až na fotbal. Takže se těším na další společné sezony, snad úspěšnější i co se týče srazů. Chvilku mě i bavilo dělat web, ale asi chápete, že bez zpětné reakce motivace velmi klesá.

Mari, pekny suhrn. Sam by som to lepsie nepovedal.

Nejak stale nemozem pochopit, preco niektori stale placu za Zemanom. Jeho fotbal pritiahol k Rimu pozornost zo strany mnohych nezaujatych fanusikov, to je fakt, ale tam to konci. Vsetky zapasy pod nim boli proste haluz. Ziadna takticka disciplina, zmysluplny defenzivny system, nic. Jednoducho "smash it up a uvidime, co sa stane." Mne teda fakt nechyba. V konecnom dosledku bolo pre mna sledovanie jeho fotbalu rovnake utrpenie ako Andreazzolliho cattenaccio. Jasne, bola to taka fotbalova romantika a v kutiku duse je mi luto, ze sa mu nepodarilo to, co s Pescarou v B-cku, ale ruku na srdce. Aka bola vlastne pravdepodobnost, ze by to mohlo vyst?

Co sa tyka AA, ten nech ide do prdele a pana Baldiniho nech vezme so sebou. Uz len za vcerajsok zasluhuje vecny despekt od vsetkych rimskych fanusikov.

Od Ranieriho prehrateho titulu je pre mna fanusikovsky zivot ciste, neustale sa prehlbujuce utrpenie.

Za mňa hráč sezóny Castan, a za ním Lamela s Ferom, nemám k tomu moc čo dodávať ....

Ak by som mal k hracom nieco hodnotit, tak len kto ma prekvapil a kto ma sklamal, priemer, teda to co som cakal, nenapisem.

+Marcos, Castan, Bradley.

- Pjanic, Destro, Balzac.

Myslim že jedini pravidelne hrajuci novy odchovanec Florenzi si zasluži pochvalu tiež. Dokonca bol aj v repre. Skoda ze Romagnoliho sme nemohli posudit vo viacerych zapasoch ale v tich co hral to zle nebolo.

Dnešní Gazzetta hodnotila hráče - já dávám do závorky.
Lobont 5.5 (6)
Stekelenburg 4.5
Goicoechea 5 (3)
Piris 5.5 (4 - měl přijít do základu na beka, nejde mu nechat tolik za snahu)
Dodò 5 (4,5)
Burdisso 5.5
Marquinhos 6.5 (7,5)
Torosidis 6
Balzaretti 4.5
Castan 5.5 (6)
Pjanic 5
De Rossi 5
Perrotta 6
Florenzi 6.5
Marquinho 5 (5,5)
Tachtsidis 5 (4 - přišel místo PIZARRA, na jeho roli)
Totti 8
Destro 6
Osvaldo 5 (souhlasím s Gazzettou, 7 za hřiště, ale to chování mimo...)
Lamela 7
Zeman 5 (2)
Andreazzoli 5 (2)
Baldini 0 - ten má zodpovědnost za ty dvojky trenérů

Maritazzi napsal:
Dnešní Gazzetta hodnotila hráče - já dávám do závorky.
Lobont 5.5 (6)
Stekelenburg 4.5
Goicoechea 5 (3)
Piris 5.5 (4 - měl přijít do základu na beka, nejde mu nechat tolik za snahu)
Dodò 5 (4,5)
Burdisso 5.5
Marquinhos 6.5 (7,5)
Torosidis 6
Balzaretti 4.5
Castan 5.5 (6)
Pjanic 5
De Rossi 5
Perrotta 6
Florenzi 6.5
Marquinho 5 (5,5)
Tachtsidis 5 (4 - přišel místo PIZARRA, na jeho roli)
Totti 8
Destro 6
Osvaldo 5 (souhlasím s Gazzettou, 7 za hřiště, ale to chování mimo...)
Lamela 7
Zeman 5 (2)
Andreazzoli 5 (2)
Baldini 0 - ten má zodpovědnost za ty dvojky trenérů

Baldini by mal bit v minuse :lol:

Nechce sa mi dávať hodnotenia, ale pár mien napíšem a vyjadrím sa k ním

1. Piris by MAL zostať, pretože keď odíde, znova musíme zaňho niekoho nájsť. Nie je to vôbec také drevo ako sa z neho robí, Torosidis-Piris by mohlo byť OK

2. Balzaretti tiež nehral tak hrozne ako z neho každý robí, pod Zemanom lietal hore dolu celý zápas, bol dobrý do kombinácie, pomáhal Tottimu, ono to neni sranda ešte poslať aj dobrý cnenter. V bránení bol OK, pod AA dal 3 áčka za 2 zápasy po sebe

3.Chcem aby zostal Tax

4.Chcem aby zostal Osvaldo

5.Chcem aby odišiel Stekelenburg, pretože všetci vieme aké má momentálne zranenie-zranenie Fulham

6.Chcem aby odišiel Pjanič-to je také čakanie na Godota-čakáme kedy už konečne Pjanič začne hrať to čo o nom všetci hovoria, ale zatial za 2 sezony mu vyšiel tak 1 a pol zápasu, navyše vystriedal asi tak 50 postov a ani jeden mu nesedel

Pro mě je Stek ověřenej a dobrej golman, kterýho v Římě nepamatuji, výjimkou Doni v jeho super formě a možná ještě Antonioli na přelomu milénia. Střídat post GK jako ponožky, taky není dobrý a ještě k tomu, když je většina ponožek děravejch. Čekal jsem, že budeme mít nějaké zvučné jméno v bráně na několik sezon. Tohle mě s těma golmana u nás šíleně sere.

Sezonu hodnotím dvěma slovy: na hovno...

Co se hráčů týče, tak to zkrátím...Golman + obrana je tou pozitivní stranou...zbytek mimo Osvalda a Lemely, utrpení. Každý ví, že máme navíc, jen ty puzzle muší někdo zkrotit a poskládat.