richie, z mejlu sem asi fotky linkovat nejde. dej dyžta ty z fb, přímým odkazem na obrázek, ne na galerii nebo jak to říct... to půjde.
tak, teď moje story.
já jsem si s nikým z vás nic nedomlouval (bohužel, protože nakonec jsme zdárně jeli a vzhledem k tomu, že nemám v zahraničí internet v mobilu a 20. října mi vypnuli starou simku, neměl jsem ani ničí telefon
). vyjeli jsme poté, co jsme sehnali lístky a nevěděli jestli pojedeme, protože 1) dovolená v práci a 2) jak jet?
jei jsme nakonec mým autem, koho by zajímala backstory, jel jsem ráno před odjezdem měnit kola na zimní, podařilo se mi zázrakem (všichni tvrdí, že sehnat výměnu kol je teď v praze tak na tejden) sehnat někoho ochotnýho vyměnit mi gumy během asi dvou minut jízdy. funny, že mě chudák poslal na stojan a pak mi řekl, ať přijedu v březnu, že už tam zimní gumy mám (nějak jsem na to zapomněl po zimě
).
okej, auto by bylo, jeden. vydali jsme se já, brácha a max. cesta utekla jak prd, v pět odpoledne jsme byli zaparkovaný za pět é u v obchďáku u stadionu. koupili jsme mozartovy koule a vydali se hledat známýho s lupenama. během čtvrt hodiny jsme měli i ty, pozdravili jsme se a šli hledat pivo. kolem stadionu prd, ve smyslu hospody s topením, no dali jsme dva škopky na stojáka a jeden hot dog (kdo má vědět, že kasen je německy sýr z toho párku poteče nějaká poluce? porco dio. ale bylo to dobrý).
pivka padly, vzali jsme si programy, max si koupil půlenou šálu a dokonce jsme viděli přijíždějící autobus AS. všichni se v tu chvíli okkolo zbláznili, řvali a fotili. vtipnej jeden římskej pár, holka řvala "nech mě", týpek řval "neser, vem si mobil a toč", hodil si ji na ramena a holka přes plot točila spoustu foťáků a mobilů, za kterejma vylejzali naši hoši z busu
vydali jsme se hledat místa, takže jsme už asi hodinu před výkopem stepovali na poloprázdným stadionu a znechuceně koukali na ty nechutný železný sedátka
přestáli jsme, pozdravili se s klukama z brna, co nám sehnali lístky (bohužel ne s nelinkou, o který jsem po návratu do prahy zjistil, že seděla někde za mnou) a šlo se na věc. první minuta, začala komedie, bum, gól
no to jsem myslel, že mi praskne cévka. naštěstí jsme se sebrali a pak už to všichni znáte.
líbilo se mi, jak náš kotel zpíval, líbil se mi tranparent vídeňáků pro oběti zemětřesení, líbilo se mi, kolik čechů a slováků jsem kolem stadionu slyšel a viděl jsem i naši vlajku. to ve mně vyvolalo myšlenku na další sraz, asi by to něc chtělo, co řikáte? no, fotbalově jsme je přejeli, vídeň je fakt tragická, nejlepší je ta motorová myš, co maj na křídle, která neumí kopat. furt jen běhal a pak doběhl do autu nebo do někoho narazil. z našich asi nikdo nevynikal, edin udělal co měl, elsha v druhý půli chytil slušnej lauf, luciano ho asi šetřil na ligu. tragický krajní beci, to je groteska. jinak nic moc výkony, ale jsme prostě lepší, tak jsme je přehráli. co mě zaujalo, byl výkon iturbeho a gersona. iturbe je fakt asi retardovanej, strašně se snaží, ale vypadá jako že by měl jen malovat obrázky rukama a dát je do nějaký nadace na prodej. a gersona to ale vůbec nebaví. vůbec. nechce balon, nechce běhat, nechce kopat, nechce bejt a jak řekl správně brácha, má strašně dlouhý ruce. neuvěřitelně dlouhý hubený ruce.
moc se mi to líbilo, ve vídni teda mám 2 zápasy a 2 výhry (přátelák s rapidem pod zdendou), a že bylo načase, po bayernu, slovanu a plzni... super vejlet. teď jen domluvit nějaký to pivo.