6. kolo ROMA vs. Venezia

Příspěvků
3,698
Termín: Neděle 29. 9. 2024, 15:00
Místo: Stadio Olimpico, Roma
TV: Sport 2
Arbitr: Rosario Abisso di Palermo

Římané mají za sebou relativně dobré utkání Evropské ligy proti Athleticu, ale už v neděli navečer je čeká další duel. Tentokrát má jejich soupeř mnohem menší renomé, kvalitu i cíle. To ale nic nemění na tom, že ani Venezia Římu nic nedaruje.

Pozitivní zprávou pro trenéra Ivana Juriće může být fakt, že jeho svěřencům se proti Benátkám historicky dlouhodobě daří. Když se Římané v rámci Serie A utkali s Venezií, tak za posledních devatenáct střetů Benátčanům dokázali vždycky dát aspoň jednu branku. Ze všech týmů, s nimiž AS v první lize odehrálo aspoň dvacet utkání, má lepší bilanci jen s Bolognou, Lecce a Hellasem. V šestém kole Serie A se domácí AS na Olimpicu pokusí o prodloužení pozitivní bilance i na další utkání.

Bude mít ale trochu méně sil, protože ve čtvrtek večer odehrálo náročný duel s Athleticem. Mužstvo z Bilbaa se na Římany přijelo podívat poměrně nažhavené a v dobré formě, nicméně AS potvrdilo zlepšující se herní projev. Zejména v prvním poločase předvedlo výborný výkon a díky brance Artema Dovbyka (ten skóroval už ve třetím utkání po sobě) vedlo. Druhá půle už ale byla daleko vyrovnanější a AS otevíralo svou obranu o poznání víc. Z toho také rezultovala vyrovnávací branka, na kterou si Baskové počkali až do 85. minuty.

V lize se Giallorossi dařilo o poznání lépe, protože v prvním klání pod vedením Ivana Juriće snadno porazili do té doby neporažené Udinese rozdílem tří branek. Vlkům by kromě dlouhodobého maroda Saelemaekerse a stále ještě Enza Le Fée měl chybět jen Paulo Dybala, u nějž jde ale pouze o preventivní opatření. Venezia je na tom trochu hůř, zcela jistě si utkání užijí jen v roli diváků Altare, Bjarkason a Duncan.

Venezia se do Říma podívá po dvou letech, naposledy v Římě remizovala 1:1. V současné chvíli se jí ale nedaří, protože ze šesti soutěžních utkání v této sezoně zvládla vyhrát jen jednou, když v minulém kole porazila CFC Janov. I proto jí patří až 18. příčka a má druhou nejhorší ofenzivu celé ligy.


Svilar - Mancini, Ndicka, Angeliño - Abdulhamid, Pisilli, Cristante, El Shaarawy - Soulè, Baldanzi - Dovbyk

Joronen - Idzes, Svoboda, Haps - Candela, Busio, Nicolussi Caviglia, Ellertsson, Zampano - Oristanio, Pohjanpalo

Daje Roma!
 

scr

Příspěvků
1,773
Pome si pro tři bodíky, doufám, že se nedočkáme další blamáže v 85 minutě 🙂
 
Příspěvků
2,355

Roma-Venezia line-ups

Roma: Svilar; Mancini, Ndicka, Angelino; Celik, Koné, Cristante, El Shaarawy; Soulé, Pellegrini; Dovbyk

Venezia: Joronen; Idzes, Svoboda, Haps; Candela, Nicolussi Caviglia, Ellertsson, Zampano; Oristanio, Busio; Pohjanpalo
Zase ti dva hrajou 🤦 hlavně že pořád píšou jak je kapitán zraněný a zase základ
 
Příspěvků
2,355
Přesně jeden a půl zápasu trvalo než se vrátilo zpět do starých kolejí, totální sracka, chůze bez chutí až jednou přijde trenér který bude mít koule posadit chodce tak pak snad Budeme na tom lépe.
 
Příspěvků
2,355
Hoši to musí řídit mafie jinak to vysvětlit nejde!!! Kone patřil k tomu nejlepšímu a Bryan opět 90 minut, normálně si přeju ať je fans napadnou
 
Příspěvků
24,048
zlatý body
trošku víc námahy, než by bylo třeba
s notnou dávkou štěstí
ale je to tam
daje
 
Příspěvků
2,429
Naprosto NEzaslouzena výhra, ale důležita.

Hoši já nechápu, proč ti dva mladosi nehrají. Tam je vidět rychlost, dravost a technika. Doufám že po dnešku přestane i Juric fetovat a začne je stavět.

Cristante i mimo gól odehrál dobrej match.

Soule je zpomalovač. Rozumí si s Pelém.

Na Dovbyka nešel prakticky jediný centr.

Kone je dobrej

Benátky do toho daly všechno.
 

scr

Příspěvků
1,773
pohyb našich hráčů celej zápas dost zmatenej , jak kdyby nevěděli kde stát🙈Soule po prvnim zápase kdy mi přišel top hrozná bída..body beru, ale mohli jsme v klidu prohrát 4:2… hnus fotbal od nas
 
Top