5. kolo ROMA vs. Udinese

Příspěvků
3,698
Čas: Neděle 22. 9. 2024, 18:00
Místo: Stadio Olimpico, Řím
Arbitr: Feliciani
Dává: Sport 2

V neděli navečer začne na Stadio Olimpico nová éra. Éra bez fanoušky milované ikony, Daniela De Rossiho, který byl ve středu ráno propuštěn. Na jeho místo byl narychlo dosazen zkušený harcovník Ivan Jurić, jehož čeká první větší test proti prvnímu týmu ligy.

Jako blesk z čistého nebe se ve středu ráno rozletěla internety zpráva o tom, že Daniele De Rossi končí jako trenér AS Řím. Muž, který měl stát za tříletým pracovním plánem a konceptem, muž, který coby hráč odevzdal Římu naprosto všechno. Muž, který přišel zachránit AS po obdobném vyhazovu legendárního Josého Mourinha. Jenže ačkoli jeho působení v posledním měsících minulé sezony můžeme hodnotit kladně, začátek té nové mu nevyšel.

V prvních čtyřech kolech se AS zmohlo jen na tři body a to je málo. Momentálně Vlci sídlí až na šestnáctém místě, dali ve čtyřech utkáních jen dvě branky a zaznamenali nejhorší start za posledních čtrnáct let. Mužstvo působilo bezradně, neproměňovalo šance, neustále se střídala taktika i rozestavení a viděli jsme také protěžování oblíbených hráčů, kteří neměli ani na působení na lavičce. To je jedna optika.

Ta druhá mluví o sporech De Rossiho s CEO Linou Souloukou, která, zdá se, má v AS absolutní moc. V médiích najdeme spekulace, které říkají, že De Rossimu byl dán pokyn, aby Paula Dybalu nasadil za celou sezonu do maximálně čtrnácti zápasů, protože při patnáctém by se mu automaticky prodloužila a finančně výrazně vylepšila smlouva. Ať to bylo jakkoli, jisté je, že De Rossi už není trenérem AS a podle zákulisních informací personálu v Trigorii při odchodu sdělil, že už se do AS nikdy nevrátí.

Na druhé straně barikády máme Udinese, kterému překvapivě patří první místo! Zebry dokázaly ze startu do sezony vymačkat maximum a posbíraly deset bodů. V sezoně ještě neprohrály a dokázaly skórovat už v sedmi případech. Trenér Kosta Runjaić zatím porazil Parmu nebo Como, ale připsal si tři body dokonce i s Laziem. A teď si brousí zuby na druhý římský celek.

Formazioni:

Svilar - Mancini, Ndicka, Hermoso - El Shaarawy, Koné, Cristante, Angeliño - Dybala, Soulè - Dovbyk

Okoye - Giannetti, Bijol, Kristensen - Ehizibue, Karlström, Lovrić, Kamara - Thauvin, Brenner - Lucca

Daje!!!
 
Příspěvků
3,698
Jsem na Jurice docela zvedavej a vubec mu to teda nezavidim. Cela curva a dalsi fanousci vyhlasili bojkot a prvnich 30 minut bude prazdno. Ale tesi me, co o nem ctu. Velkej duraz na rychly odebirani micu a intenzitu a snaha o vetsi zapojeni Dovbyka pomoci centru. Pry se mu zatim hodne libi Le Fee, Pisilli a Kone, kteri pro nej ztelesnuji idealni stredovou linii. A chce hrat Dybalu vepredu a na pravym bekovi Sauda, ktery ho pry zaujal scou rychlosti a vybusnosti. Tak snad to bude krok spravnym smerem.
 
Příspěvků
24,048
S manželkou se taky nerozejdu, když mě naštve nebo se dost pohádáme...
ale můžeš se rozvést :mrgreen: kdybys potřeboval papíry, klidně napiš, nějaký vzory vyškrábnu

kdyby manželka vyhnala z domova naše dítě, možná bych ten rozvod i zvažoval...

žerty stranou, za mě jsme opět v situaci, kdy klub je rukojmím zájmů, které s fotbalem nemají nic společného

a přestože vztah k rukojmímu se nemění,nebaví mě se dívat, jak trpí
 
Příspěvků
83
Ja som plny ovakavania ci uvidim zlepsenu hru. Skoda ze Juricovi do jeho systemu 3-4-2-1 chyba paradny pravy obranca, krory by obhospodaril pravu stranu a zaroven do jeho systemu velmi nepasuje Soule. Tak uvidime ako to zvladne.

Som smutny ze DeRossi odisiel z Rima za takych okolnosti. Posledne zapasy na lavicke som mal pocit ze skor len preziva. Chybal mi ten naboj a to nasadenie ako ked prisiel do klubu.
 
Příspěvků
1,338
Zase sa potvrdzuje čo som pisal že na DDR tlačili aby Dybalu nedával hrať veď to je úplne jasné že nebol on jediný slepý. Preto bol taký v tejto sezóne lebo sa mu otvorili oči a zistil že je Rím stále v rovnakých sračkach ako keď v ňom musel skončiť ako hráč.

Dúfam že fanúšikovia ukážu čo si o tom vedení myslia lebo to je neakceptovateľné ako je tento klub vedený posledné roky.

Lazialovia s polovičným kapitálom hrajú na rovnakej úrovni len preto že v Ríme to majú v rukách nefutbalovy ľudia a nie sú schopný vytvoriť fungujúcu štrukturu v klube.
 
Příspěvků
2,355
ROMA (3-4-2-1): Svilar; Mancini, Ndicka, Angelino; Celik, Cristante, Koné, El Shaarawy; Dybala, Pellegrini; Dovbyk
Doufám že se novináři pletou takhle bych to teda vidět nechtěl
 
Příspěvků
6,454
Máš Hummelse s Hermosem a na třetího stopera dáš metr dvacet vysokého beka? Každopádně pokud bude dál hrát Dybala, nenaplní se ty zkazky o jeho nuceném nenasazování.
 
Příspěvků
1,338
Máš Hummelse s Hermosem a na třetího stopera dáš metr dvacet vysokého beka? Každopádně pokud bude dál hrát Dybala, nenaplní se ty zkazky o jeho nuceném nenasazování.
Ani by som nepovedal skôr by som povedal že ta fuchtla by si tým kryla chrbát a radšej od toho upustia lebo toho oprávneného hejtu na jej osobu je viac než dosť a ísť cestou že poprú špekulácie by bol celkom logicky krok.
 
Příspěvků
1,539
To je sice moc pěkný, ale tak pokud udělá jako generální něco, tak by si zatím měla stát. Takhle je prostě vidět, že udělala píčovinu a už to nejde vzít zpět. Ale chápu, že procházet se v ulicích s ochrankou není pro každého.
 
Příspěvků
1,338
To je sice moc pěkný, ale tak pokud udělá jako generální něco, tak by si zatím měla stát. Takhle je prostě vidět, že udělala píčovinu a už to nejde vzít zpět. Ale chápu, že procházet se v ulicích s ochrankou není pro každého.

Len to je to že ona si za svojim nestala lebo aj Radja to povedal správne že rozhodli sa dať mladému zacinajucemu trénerovi dôveru na 3 roky stým že sa niečo vytvorí do budúcnosti a potom mu daš štvorzápasovú dôveru. Čiže nato aby si stála za svojím je podľa mňa neskoro. Celkovo je to jeden veľký bordel nevedia čo chcú a stále som sa nedozvedel na základe čoho majú takýto ľudia ako je ona takú veľkú úlohu v tíme.
Tu určite rozhodoval zlý vzťah a nie výsledky ktoré síce dobre neboli ale po štyroch zápasoch legendu ktorá to zobrala minulý rok v podstate zadarmo🤦 .
Mourinho začal minulý rok dvoma prehrami a remízou a aké peniaze zato bral kde bola vtedy...
 
Top