Jake myslite ze ma ted slovo Claudio?nebo slo jen o to aby dotahl Gaspeho?
Ach jo. My jsme fakt spolek klaunů.
Hezky sepsaný.Já bych šetřil s tou kritikou vedení. Pořád se musíme omezit na to, co nám servírujou média, nikdo z nás nemá žádnej vhled do chodu toho klubu. Na mě to působí tak, že Gasp, podobně jako snad každej trenér, není nikdy spokojenej, a chce se neustále posouvat. Teď má s ohledem na množství zranění a formu týmu dobrou vyjednávací pozici. Jestli je pravda, že mu Massara slíbil v létě, že levý křídlo přijde v lednu, tak chápu jeho rozmrzelost. Teď žádá ještě víc, protože zjistil, že ten útokje prakticky nefunkční. Což je taky v pořádku.
Problém je, že pořád máme nad sebou tu hrozbu FFP, která nás už roky limituje. A to prostě dodává na Massarovu hlavu dost velkej stres. Musí kličkovat mezi požadavkama trenéra a FFP, aby mu to sedělo. Tohle je po asi 5 letech poslední mercato, který musíme ještě přežít. Od léta už to bude úplně jiná písnička. Bez nutnosti prodávat ty nejlepší. Pořád doplácíme na předchozí kroky instantního týmu, kdy jsem kupovali hráče těsně za vrcholem, ze kterých se stali hráči neprodejní. Místo abysme, jako třeba v Atalantě, postupně budovali mladej, funkční tým bez nutnosti vysokejc platovejch požadavků, podle přání trenéra. Od léta ale tohle trochu zlepšujeme.
Další problém je, že nám chybí větší počet faktorů, aby ten klub fungoval. Nemáme vlastní stadion, chybí sponzor. To jsou zvlášť v Itálii velký omezení, který nás každý rok vzdalují od těch nejlepších týmů. Dlouhodobá absence v LM. Všechno tohle nás dost ochuzuje. Podle mě nemáme ani úplně funkční management, v porovnání s nejlepšími kluby v calciu. Máme tu nepříliš přítomný vedení, jednoho sportovního ředitele a Ranieriho, který je vlastně jen poradcem rodiny Friedkinů. Chybí nám generální ředitel, technický ředitel, nějaká tvář pro média. Massara občas dává před zápasem rozhovory, ale jinak je to na Gaspovi. Mnohokrát u nás někteří lidi na klíčových postech v managementu vydrží jen pár měsíců. Proč?
Zrovna Friedkini na mě po delší době působí jako lidi s vizí a prostředkama, kteří se snaží limitovat obrovský ztráty minulých let. A soudě dle finanční uzávěrky se jim to každej další rok daří, snižujou dluhy o pár milionů ročně, pár desítek, když se enormně daří. Jsou to podle mě lidi, pro který AS není čistě jen byznys, ale i srdeční záležitost podobně jako Toyota. Ano, Massara zaspal. Taky jsem čekal, že prvního podepsanýho hráče budeme mít ještě před Silvestrem v kapse. Nešťastný bylo i jeho interview před Atalantou, kdy prohlásil, že tým žádnýho útočníka akutně nepotřebuje. Čekal jsem z jeho strany větší aktivitu a vynalézavost, prostě větší připravenost.
Pakliže mělo křídlo přijít až v lednu, mohl ho mít předpřipravenýho a dohodnutýho klidně už od října, listopadu a teď jen formálně podepsat. Pořád to na mě působí, že to řeší až teď, když už se Gasp ozval. Další problém je právě mezi nima. Massara prý měl dohodnutýho Füllkruga, kterýho ale Gasp vůbec nechtěl. V tom je zásadní potíž, musí se to podřizovat primárně trenérovi, který je podle mě dlouhodobě i dobrým skautem. Tak snad se brzo povede nějaká posila. Podle mě teď Gaspovi chybí zásadně někdo jako Lookman a někdo jako Retegui. Dva rozdíloví hráči v útoku. Viděl bych to ideálně takhle:
Teď v lednu se pokusit prodat Dovbyka, nechat jít Baldanziho a odeslat zpátky Tsimikase s Baileym, kterej je obrovskej fail. Místo nich přivést Raspadoriho se Zirkzeem, pokud si je Gasp opravdu tak přeje, a jednoho levýho beka. Gaspovi se prý hodně líbí Fortini z Fiorentiny, kterýho bychom mohli vyměnit za Baldanziho, který je prý s Violou dohodnutý.
V létě, kdy nám skončí FFP, bych se rozloučil s Pellegrinim, Hermosem, Fergusonem a Dybalou. A zkusil přivést levý křídlo typu Godts nebo Schjelderup, rychlý, technický křídlo typu Soulé. Dál jednoho hrota k Zirkzeemu. Hodně se mi líbí Santi Castro z Boloně a docela mě zaujal i Mateo Pellegrino z Parmy. Plus by to chtělo ještě jednoho záložníka, rád bych u nás viděl Frendrupa, to je takovej typickej běhavej a pracovitej záložník pro Gasperiniho. Pokud bychom dostali nabídku na někoho z našich hvězdných hráčů, tak bych prodal s nejmenší bolestí asi Ndicku, protože stoperů je plno i v lize a snáz se bude nahrazovat než Soulé s Koném a Svilarem.
A od příští sezony základ:
Svilar - Mancini, Ziolkowski, Ndicka - Wesley, Frendrup, Koné, Angelino - Soulé, Godts/Raspadori - Zirkzee
Daje per sempre