18. kolo: Atalanta vs. ROMA

Gasperini: „Atalanta je silný tým, ale střelecké trápení Říma není náhoda“​

Autor: Susy Campanale, Football Italia

Gian Piero Gasperini trvá na tom, že porážka 0:1 s Atalantou AS Řím „neponížila“, ale uznává, že neschopnost proměňovat šance je vážný problém. „Evidentně to není náhoda.“

Pro trenéra to byl emotivní večer. Do Bergama se vrátil poprvé jako soupeř po devíti neuvěřitelných letech v klubu, během nichž vyhrál Evropskou ligu a pětkrát se kvalifikoval do Ligy mistrů.

Giorgio Scalvini poslal „La Dea“ (Atalantu) do vedení hlavičkou poté, co brankář Mile Svilar nedokázal vyboxovat roh a srazil se se spoluhráčem Devynem Renschem. Později byl Gianlucu Scamaccovi neuznán druhý gól kvůli předchozímu ofsajdu.

Gasperini uznává problémy Říma proti Atalantě​

„Gól jsem ještě neviděl, takže jsem ho od postranní čáry nemohl posoudit. Je škoda, že jsme inkasovali v takové situaci poté, co jsme byli dvakrát blízko vedení proti velmi silné Atalantě – ale to už jsem věděl,“ řekl Gasperini pro Sky Sport Italia.

„V každém případě jsem spokojen s šancemi, které jsme si vytvořili. Proti houževnaté Atalantě je to těžké, ale nebyli jsme horším týmem.“

Přestupové okno je nyní otevřené a diskuse se nevyhnutelně točí kolem útočníků. Objevují se zprávy o dohodě s Giacomem Raspadorim z Atlética Madrid a probíhajících jednáních o Joshuovi Zirkzeem z Manchesteru United.

„Soupeři jsou fyzicky silní, takže to není snadné. Řím hrál svou hru, celkově si pravděpodobně vytvořil více brankových příležitostí, je jen škoda, že jsme žádnou neproměnili. Tyto zápasy jsou vyrovnané a rozhodují je detaily, které tentokrát nehrály v náš prospěch.“

AS Řím měl obrovskou šanci, když Ederson pokazil malou domů, ale Paulo Dybala ji nedokázal využít. Projevuje se už jeho věk?

„To je nespravedlivé, viděl jsem i dvacetileté hráče dělat podobné chyby,“ odpověděl Gasperini. „Co mohu říct, je, že tyto momenty nevyhnutelně mění zápas a musíte je proměňovat.“

„Chci jasně říct, že Atalanta se budovala roky, je to stabilní tým v Lize mistrů, zatímco my jsme na začátku naší cesty. Řím z této porážky nevychází oslaben, protože nezapomínejte, že Atalanta skončila v minulé sezóně třetí a stále má velmi silný kádr. To, že jsme v tabulce před nimi, je v tuto chvíli důvod k hrdosti.“

Byla to již šestá porážka 0:1, což potvrzuje, že když Řím neskóruje, má tendenci prohrát – v této sezóně totiž zatím nezaznamenal ani jednu remízu.

„Evidentně to není náhoda, když se to stává tak často. Musíme dál pracovat a zlepšovat se. Máme tendenci být velmi blízko vyrovnání, ale nepodaří se to, zatímco když se dostaneme do vedení, obvykle vyhráváme. Po 18 kolech je to jasná charakteristika, na které musíme zapracovat,“ uzavřel Gasperini.

Problémy se objevují i v obraně. Gianluca Mancini i Mario Hermoso dostali žluté karty a budou suspendováni pro vložené kolo proti Lecce. Vzhledem k tomu, že Evan Ndicka a Neil El Aynaoui jsou stále na Africkém poháru národů, zbývá týmu jen velmi málo alternativ.

Treba si objektívne povedať že bez útoku vyhrať nemozeme veľký zápas , na tie opticky menšie zápasy to zatiaľ stačilo resp stačí ale tiež to neni nič extra . Potrebujeme 3 hotových hráčov do ofenzívy a MINIMÁLNE dvoch schopných útočníkov . Každopádne nato ako hrame s mužstvami s top 4-5 tak ta tabuľka je pre nás stále až moc zhovievava.. január bude kľúčový s pozície celej ligy za mňa ( myslím príchody niečoho schopného )

Tam musi jit stoperovat Cristante…nebo primavera nic?Seck,Terlizzi
Ghilardi by mohl hrát, ale nevím proč nedostává tolik šanci , jako já bych neměl problém, kdyby až se všichni vrátí by to bylo Mancini, Ndicka a buď Polák či Ital 😎Hernoso jen kdyby se někdo zranil či karty nebo v poháru

ze bych byl na Úterý optimista to se říct nedá

Proč ne? Ti naši průměráci zazáří. Ferguson dá dva góly a bude za hvězdu nebo možná jinak neviditelný Šule. Kone s Bryanem to podrží ve středu bez problémů. Já bych byl v klidu, to není zápas o titul s bůhvíjak silným týmem. 😉 Tam to budou mít kluci v hlavě nastavené dobře.