V Realu Madrid jsem vyhrál se 100 body za sezónu a prohrál s 93 body. Pokud jste jeden den remizovali, byl to obrovský problém, takže jsme vždy museli vyhrát a to nebylo jednoduché. Nemáme potenciál bojovat s Juventusem a Interem o Scudetto, náš potenciál je čtvrtý nebo pátý."
Dlouhá a pokračující absence Chrise Smallinga způsobila, že Roma nemá v obraně dostatek kádru, zatímco Renato Sanches ještě zdaleka není plně fit.
„Nepřeji si být interpretován negativně, protože znám situaci a mám pocit, že jsme podceňováni jako trenér, technický personál, tým za to, co děláme, bojujeme se stranami, které mají velmi odlišný potenciál. Bez zranění to můj tým může vybojovat, ale bez Smallinga celé měsíce... Když Evan Ndicka přišel, Tiago Pinto mi řekl, že je perfektní na to, aby mohl být na lavičce a růst se mnou, ale okamžitě musí být startérem. Musel jsem nechat Bryana Cristanteho do obrany, abych zaplnil mezery."
Mourinho byl dotázán, co ho na stadionu Mapei nejvíce znepokojuje, a poté, co trval na tom, aby jeho hráči neobviňovali ostatní ze svých nedostatků, okamžitě ukázal na rozhodčího.
„Sassuolo je dobrý tým, má dobrého trenéra a musí hrát jen jeden zápas týdně. Abych byl upřímný, řeknu, že mám o rozhodčího strach. Měli jsme tohoto úředníka třikrát a nemyslím si, že má emoční stabilitu, aby mohl pracovat na této úrovni. Není to jen Sassuolo-Roma, jsme tři body od míst v Lize mistrů a je to pro nás velmi důležitý zápas. Nejsem uvolněný ohledně rozhodčího ani VAR, na které jsme také často neměli štěstí.
„Bojím se o Berardiho, který je fantastický hráč, miluji ho, ale potřebuje ukázat více respektu ke svým soupeřům. Posmívá se ostatním hráčům a nechává si je rezervovat, takže ho miluji a nenávidím. Takové chování na hřišti se mi nelíbí a opravdu nerad bych to viděl od jednoho z mých hráčů.
"Jsem si jistý, že zítra s Marcenarem jako rozhodčím dostane Gianluca Mancini po 10 minutách proti Berardimu žlutou kartu a proti Fiorentině bude vyloučen."
Romové jsou ochromeni problémy Financial Fair Play a nemohou ani zaregistrovat Sardara Azmouna do Evropské ligy.
"Situace je složitá. Pokud něco dokážeme v lednu, bude to pro nás velmi pozitivní, ale pokud to nejde, tak to nejde a musíme si vystačit s tím, co máme.
"Řeknu jednu věc jednomu trenérovi, který je mým přítelem, který řekl: Nešťastný tým je ten, který jde z Ligy mistrů a hraje proti nám v play-off Evropské ligy.