Semifinále EL: Roma vs. Bayer Leverkusen

Příspěvků
3,671
Čtvrtek 21:00
Stadio Olimpico, Řím
dává k radosti nás všech ČT Sport.
Píská náš oblíbený François Letexier (viz Brighton 4:0)


AS Řím touží napravit pokažené finále v Budapešti, které prohrálo s favorizovanou Sevillou, jenže ještě před duelem v Dublinu se musí popasovat s asi největším favoritem Evropské ligy. Do Věčného města opět zavítá Bayer Leverkusen, momentálně neporažený šampion německé Bundesligy.

S Bayerem se AS utkalo už vícekrát, v nedávné době mu ale přivodilo jedno zásadní zklamání. Na zmíněné cestě do finále v Budapešti se totiž Římané postavili proti Bayeru v minulé sezoně ještě za vlády Josého Mourinha. O postupujícím rozhodlo právě utkání v Římě, které AS zvládlo lépe a díky trefě Edoarda Boveho si vytvořilo lepší pozici. V obou duelech loňské sezony sice Bayer dominoval, udával tempo a držení míče bylo jasně na jeho straně, ale AS zvládlo neinkasovat a postoupilo.

Pohárového specialistu Mourinha už na lavičce AS nenajdeme, místo něj udílí taktické pokyny hráčům klubové legenda Daniele De Rossi. Muž, který AS zasvětil prakticky celou hráčskou kariéru, má šanci dovést své téměř vrstevníky do třetího evropského finále ve stejném počtu let, což by na poměry AS, dříve plnícího roli otloukánka favoritů, byl rozhodně velký úspěch.

Římané touží konečně se dostat do Ligy mistrů a vítězné finále by bylo jednou z cest. Druhá vede z ligy, Itálie má už teď jistých pět míst a za jistých okolností může přibýt ještě jedno. V Serii A je ale velká konkurence a AS viditelně dochází dech. Má totiž velmi náročný los a ligové vedení mu v přípravách na poháry zrovna nepomáhá. Na porážku od Bologně reagovalo AS rychlým výjezdem do Udine, kde odehrálo zbylých dvacet minut předčasně ukončeného 32. kola a to vítězně. V minulém zápase se utkalo s Neapolí, ale herně nepřesvědčilo a nakonec bylo rádo za remízu 2:2.

Domácí se nebudou moci spoléhat na obránce Çelika, který si nezahraje kvůli kartám. Zdravotí potíže pořád řeší Chris Smalling, Lukaku dělá vše pro to, aby mohl hrát. Jedinými dvěma hráči hostů, kteří netrénují naplno, jsou Adam Hložek a Jonathan Tah.

S Bayerem pojí AS mimo jiné to, že oba týmy umí skórovat v závěrech zápasů. Jen v Serii A dalo AS za tuto sezonu už dvacet branek po uplynutí osmdesáti minut. A přesně to samé číslo (dohromady s poháry) vstřelil za stejný časový úsek i Bayer.

Naposledy se mu povedlo skórovat v sedmé minutě nastavení doma proti Stuttgartu, i když prohrával už o dvě branky. Tím Bayer sice získal remízový bod už ve třetím utkání po sobě, nicméně stále platí, že ho v této sezoně ještě nikdo nedokázal porazit! Tahle fantastická série mu už vynesla titul v domácí Bundeslize a teď cílí svěřenci trenéra Xabiho Alonsa na trofej pohárovou.


Svilar - Karsdorp, Mancini, Ndicka, Spinazzola - Cristante, Paredes, Pellegrini - Dybala, Lukaku, El Shaarawy

Kovář - Kossounou, Tapsoba, Hincapié - Stanišić, Palacios, Xhaka, Grimaldo - Tella, Wirtz - Boniface


Dajeeeeeeeeeee
 

scr

Příspěvků
1,769
Kurva vsadil jsem dvojec na výhru AS v noci se mi o tom zdálo, jen bylo matoucí, že jsem oba góly dal jáAle i tak věřím ze ty dojčáky nesekáme a potáhnou nazpátek do mindža landu s první prohrou. Forza Roma!!!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Příspěvků
1,332
Postup cez Bayer by bol za mňa malý zázrak.
Oproti minulému roku sú o triedu lepší. Ťahať sezónu bez prehry nie je obyčajná vec ktorá sa deje každý rok.
Majú obrovskú výhodu v tom že v lige môžu šetrit a pohár je teraz ich hlavná motivácia.
Navyše čo si budeme nahovárať a napíšem to tak ako to bolo bez príkras, motiváciu poraziť Rim majú obrovskú a špeciálne za ten nechutný odvetný zapas.

Ale nadej tam určite je, hlavne keby sa doma podarilo zvíťaziť a nahlodať im to veľké tohtoročné sebavedomie prvou prehrou.
 
Last edited:
Příspěvků
2,324
Mourek styl od začátku zápasu šel bránit 1 góly náskok co zařídil Bove, mleli nás brutálně myslím že jsme snad ani nevystřelí za celý zápas na bránu a oni mám tušení měli 33 pokusu tam nás podržel Rzi 💪😃
 
Příspěvků
2,324
Od 1 minutý 🤣😯 a ještě si vybavuju že se balón nakopl jen za půlku nebo k bráně soupeře prostě co nejdál bez toho aby byla nějaká kombinace, kam koliv hlavně ať to letí do PIC.ala styl třetí třída a udělal se blok od půlky zase 😃🤷😃no měli jsme hrozné štěstí
 
Příspěvků
1,332
Připomeňte mi co se stalo...
Taktika znela asi takto. Nesmieme dovoliť aby sa hralo viac ako tri minúty bez prerušenia hry aby sa Bayer nedostal do tempa. Čiže každe pisknutie = hádka s rozhodcom hádka s protivníkom, každy malý faul ležanie na zemi, samozrejme dlhé ošetrovania, proste všetky nefutbalove praktiky aké si dokazeš predstaviť nato aby sa nehral futbal a míňal sa čas.
 
Last edited:
Příspěvků
2,406
Aha takže klasika posledních let po Mourkem. Proto si to už nepamatuju, nic zvláštního 😄🍻 dik
 
Příspěvků
6,410
Pamatuju si jak fanoušci Bayeru přáli v diskuzích na fb vítězství Seville. A vlastně tak nějak fanoušci všech 😁 tohle byla fakt ostuda. Doufám že nic podobného zítra neuvidíme
 
Top